Penis të vogël


  • Arsyet penis të vogël
  • Diagnoza dhe Trajtimi i sindromi i vogël penisit

Sindromi i vogël penis është një shtete Termi kolektive në të cilat madhësia e njeriut penisit ndërprerë funksion riprodhues dhe jeta normale seksi bëhet i pamundur. I quajtur Micropenis patologji, e cila ishte rezultat i çrregullimeve endokrine gjatë embryogenesis, ndryshe muhabet penis për trupin prapambetjes.

Arsyet penis të vogël

Nëse madhësia e penisit në një shtet të shtrirë është 2,5 herë më pak se gjatësia mesatare, ajo bie nën konceptin Micropenis, ky shtet është kritike për ruajtjen jetë normale seksuale. Sot ne e dimë më shumë se 20 anomalitë kongjenitale karakterizuar nga shkelje të prodhimit të hormoneve seksuale, dhe në këtë mënyrë të shkaktojë një foto klinike të një penis të vogël, dhe në disa raste - infertilitetit. Incidenca e vërejtur rreth një rasti për njëqind djem të porsalindur, por këto shifra pak më të larta. Në disa djem sindromi i dhënë nuk është diagnostikuar për shkak të faktit se mjekët klinika nuk kanë kualifikimet e kërkuara, dhe për këtë arsye në gjendje të identifikojë vetëm ato raste të sindromës të vogël penis të cilët tregojnë shenja të qarta klinike. Në mënyrë për të zbuluar të gjitha rastet, është e nevojshme për të inspektuar pediatrin djalit, dhe në andrologist, endokrinolog, si në qoftë se një sindrom i vogël penis diagnostikuar para 14 vitesh të trajtimit më efektiv se sa trajtimi filluar gjatë pubertetit.


Boys të moshës 3-4 vjet, në të cilat ka sindromin Kallmana, bien nën urolog vëmendje për shkak të cryptorchidism; në këtë sëmundje testikujt nuk zbresin në scrotum, dhe gjendet në zgavrën e barkut. Operacionet në lëshimi të testiseve, në scrotum, e cila përfundon trajtim nuk është i mjaftueshëm, si sindromi Kallmana iniciuar formimin e qelizave hipofizë, të cilat janë përgjegjëse për sintezën e hormoneve që nxisin prodhimin e testosterone, më vonë në jetë ai shkakton sindromi i vogël penis. Dhe në moshën 18-25 vjet, ky problem është veçanërisht e ndritshme, si një njeri i ri vë re një ndryshim në zhvillimin e organeve riprodhuese në veten e tyre dhe në moshatarët e tyre dhe trajtimi i sindromës vogla penisit është i lidhur me vështirësi. Formuar gradualisht një kompleks inferioriteti: djemtë të bëhen të tërhequr, rrethi i ngushtë i miqve, nuk pranojnë të shkojnë në palestra dhe pishina noti. Të rinjtë me penis të vogël kartë sindromi dhe shmang çdo kontakt me vajzat, të përpiqet për të zgjedhur një profesion që nuk kërkon kontakte të shpeshta verbale me njerëzit. Depresioni i shpeshtë dhe e thellë Mbyllur shpesh shkaktojnë lezione organike të psikikë, dhe pastaj duhet të ndihmojë psikiatërve.

Sindromi Klinefelter është mutacion gjenetik në setin e gjeneve të kromozomeve është një gjen shtesë që është përgjegjës për karakteristikave seksuale femërore. Meshkujt me sindrom Klinefelter zakonisht fizikun astenychnosty, shpatulla të ngushta dhe sindromi vogla penisit, i cili manifeston hypoplasia e scrotum dhe penisit madhësisë së vogël. Në këtë rast, gjatësia e pamjaftueshme e penisit është rezultat i rregullimit hormonal në adoleshencës dhe fëmijërisë periudha. Funksion riprodhues nuk mund të bjerë, edhe pse disa pacientë kanë probleme konceptues fëmijë. Shumica e pacientëve me sindromin Klinefelter nuk e konsiderojnë sëmundje të vogël sindromi penis, besonte se një penis të vogël - është një tipar individual, kështu që nuk ka asnjë arsye për të hyrë në andrologist.

Diagnoza dhe Trajtimi i sindromi i vogël penisit

Është e rëndësishme për të diagnostikuar të tashmen sindromi, që nga trajtimi ka filluar në moshë të re më efektive, përveç djalë duke kaluar nëpër ndonjë traume. Prandaj, përveç pediatër i detyrueshëm inspektimi djem e nevojshme e ekzaminimit dhe urolog. Që trajtimin e sindromit të vogël penis në moshë më të vjetër kanë nevojë për të kryer operacione për të rritur penis dhe rehabilitim të gjatë.

Përmes diagnostikimit dhe korrigjimin cakton, ne duhet të kujtojmë se madhësia e penisit varet nga stimulimi i testosteronit dhe e faktorëve gjenetik. Në Rusi, madhësia mesatare e penisit në shtetin këndellur është 15 cm, dhe kufiri më i ulët është konsideruar gjatësi normë penis prej 12 cm Me fjalë të tjera, penis më pak se 12 cm janë quajtur penis të vogël, dhe më pak se 10 cm -. Micropenis. Por në Kinë madhësia mesatare e penisit është 9 cm, për meshkujt rusë është patologji. Rate madhësi penis në fëmijët është shumë më e vështirë për shkak të nevojës për të marrë parasysh kategorinë e moshës, madhësisë së testiseve dhe të dhëna të tjera antropometrike. Për diagnozën e hershme të problemeve të mundshme me sistemin riprodhues, fëmija duhet periodikisht të inspektuar mjek-andrologist. Diagnostifikimi vetë duke përdorur të dhënat e sheshtë mund të çojë në atë korrigjim do të kryejë tashmë në moshë të avancuar.

Zgjatjen kirurgjikale e penisit të treguara në madhësinë e saj në pjesën tjetër më pak se 4 cm. Dhe ndërtoj paktën 7 cm. Kështu njerëzit me madhësi më të madhe, kështu që ju mund të kryejnë zgjatjen kirurgjikale e penisit. Indikacionet kryesore për kirurgji të rritet penisi është sëmundje Peyronie, fibrozë shpella, reduktim post-traumatik penile dhe Micropenis. Përveç kësaj, ka çrregullime funksionale të tilla si penis të fshehura dhe të zorrës së trashë. Intervenimi kirurgjik është treguar dhe në qoftë se ju doni të durueshëm për të ndryshuar pamjen e penisit, ndërsa kryerjen e penisit plastike dhe korrigjimin e saj estetike.

Kështu qëllimi i çdo operacioni - për të përmirësuar cilësinë e jetës. Dysmorfofobiya Penilnoy kur pacienti është në penis madhësi normale nuk është e kënaqur me pamjen e saj apo madhësisë, e jo një contraindication për kirurgji. Në të kundërtën, pasi të vogël pacientit kirurgji plastike shpëtoj plotësisht e komplekseve dhe parehati.

Për të korrigjuar të vogël turistik sindromi penis për metodat që kombinojnë me zgjatjen e penisit duke përdorur ekstenziynoho sistemi, terapi hormonale dhe kirurgji plastike. Trajtim më herët është filluar, më mirë performancën e saj; pas korrigjimit sindromi i vogël penis, problemet psikologjike janë pa ndërhyrje psikologëve dhe psikiatërve.

Por trajtimi i penisit të vogël është i rëndësishëm si një mundësi për të rifilluar një jetë normale seksuale dhe funksionin riprodhues në meshkuj. Nëse trajtimi ka filluar në fëmijëri, aftësia për të pasur fëmijë është sepse test ende ruajnë spermatogjenezes aftësinë. Rezultatet më të mira janë të marra nga terapi impuls hormonal.

Kjo është, mundësia që një andrology modern, nuk mund vetëm plotësisht i saktë sindromi i vogël penis, me ruajtjen e funksionit riprodhues, por edhe të ndryshojë pamjen e penisit. Ky trajtim pas gjithë kompleks rehabilitimi social pothuajse nuk është e nevojshme.