Mastoptoz


  • Karakteristikat anatomike dhe fiziologjike të gjirit
  • Shkaqet e gjinjve të varur
  • Mastoptoza Degree
  • Operacioni ndërrojë pamjen gjinjtë varur (Mastopeksy)

Mastoptoz (gjoks otvysshaya) karakterizohet nga indet heqje të gjirit dhe areolyarnoho-soskovoho deformime komplekse dhe humbjen e vëllimit. Otvysshaya gjoks përfaqëson thjesht një çështje estetike, por ajo i pakëndshëm mund të shkaktojë probleme në jetën e tij personale, të bëjë një grua të kufizuara dhe i turpshëm.

Bukur, të fortë, gjoks të zhvilluara mirë është simbol i seksualitetit femëror. Kjo sigurisht merr një funksion estetik, por më e rëndësishmja qëllimi i saj - për të prodhuar qumësht të nevojshme për gji porsalindur. I punës shpesh ajo është e zgjatur dhe të ushqyerit e natyrshme të shkaktojë paraqitjen e gjinjve të butë, zemrat vjeshtë, pjesa e sipërme është e sheshtë dhe bie nën gjoks treguar një rrudhë të mprehtë. Pas ndërprerjes së laktacionit kancerit të gjirit reduktohet në mënyrë të konsiderueshme në volum, areola dhe lëkurës shtrihen. Për fat të keq, as ushtrim as që çfarëdo plumb magjike në gjendje të kthehen gjinjtë varur formën e kaluara, dhe të brendshme të veçanta korrigjues vetëm mund të fshehin këtë mangësi këtu sytë prying, por jo të gruas.

Karakteristikat anatomike dhe fiziologjike të gjirit


Gjëndrrat e qumështit janë të çiftëzohet trupi femër varur nga ndryshimet hormonale dhe ciklike që ndodhin në sistemin riprodhues. Struktura dhe funksionimi i ndryshimeve gjirit gjatë gjithë jetës: fëmijëria, pubertetit, gjatë shtatzënisë, laktacionit, menopauza.

Vajzat gjirit filloi të zhvillohet dhe të rritet, që prej 10-11 vjetësh, rritjen e vëllimit dhe ndryshon formë. Përfundon zhvillimin e gjinjve për rreth 20-23 vjet - në këtë moshë gjinjtë bëhet formuar duken.

Nën ndikimin e ndryshimeve hormonale të ciklit menstrual, shtatzënisë dhe më vonë, lindjes dhe laktacionit lëkurës dhe indeve të gjirit është shtrirë për herë të parë dhe pastaj të reduktohet. Ngjyra dhe madhësia e areola dhe dalë çdo grua individual.

Elementet kryesore morfologjike dhe funksionale janë lobules gjirit gjëndrave, që prodhojnë qumësht. Segmente Hekuri janë rrethore rreth dalë, të ndara nga një shtresë e hollë e lidhës dhe zhirovymy. Këtu secili prej segmenteve larg kanalet e qumështit, areola dalë në bashkimin sinuset Qumështit - extensions saccular në krye të hapur poret e Qumështit. Ind Breast mbështetur pajisje të lidhur (ligaments Cooper) që veprojnë si një korse dhe të bashkangjitur në muskujve të gjoksit.

Normalisht, kufijtë e sipërm të kancerit të gjirit janë në brinjët e II-III dimension tërthor shtrihet nga sqetull në kafaz i kraharorit, kufiri më i ulët është i kufizuar në dele nën gjirit dhe është e vendosur në VII-VIII brinjë.

Shfaqja e gjirit femra përcaktohet nga disa faktorë, më të rëndësishme të cilat janë gjenetike. Numri i indit dhjamor që gjendet në gji ndryshon gjerësisht. Në moshën e vjetër disa ind dhjamor gratë në mënyrë të konsiderueshme dominon gjëndrave; në këto madhësi gratë e gjirit dhe formë janë shumë të varur nga pesha e trupit. Nëse, përkundrazi, ind mbizotërues i gjëndrave, ndryshon madhësinë dhe formën në varësi të peshës trupore më pak. Madhësia e gjëndrave të ndikojnë hormonet seksuale, sepse ndryshimet madhësia e gjirit gjatë ciklit menstrual dhe menopauza. Pranimi i pilulave kontraceptive gjithashtu të ndikojë madhësinë e gjirit.

Që nga struktura e indeve të muskujve gjirit nuk është në dispozicion, është e pamundur për të rritur gjoksin përmes ushtrimit. Gjithashtu, ushtrim mund të heqë jo vetëm sagging zemrat.

Këtu sagging indeve të gjirit dhe lëkurën të ruajë lidhjet. Lidhje zgjateshmëri dhe lëkura mund të ketë shkallë të ndryshme të ashpërsisë. Gratë e gjirit e të cilit ishte në moshë dhe funksionale deformime të prirur, duke filluar nga 5 në 10%; shumica e femrave pas lindjes zemrat varem në shkallë të ndryshme ul në vëllim; në 20% të mbetur - epem, duke rritur në vëllim.

Shkaqet e gjinjve të varur

Procesi i indeve mosveprim të gjirit është e pashmangshme. Në fillim kjo mund të jetë pak i ngadaltë përmes muskujve të gjoksit trajnimit, duke krijuar një shtrat për kancerin e indeve, të kontrollojë ushqimin korrektësinë. Megjithatë, me kalimin e kohës, kur lëkura dhe ligaments humbasin elasticitetin dhe fleksibilitetin, mastoptoz shfaqet më dukshëm: i gjirit bëhet i butë dhe të lirshme, dele nën gjëndrës - ind kanceri i theksuar lëviz poshtë, kontur e sipërme të gjirit bie, lëkura është shtrirë.

Procesi i zhvillimit të gjirit sagging gratë në shpejtësi të ndryshme dhe është për shkak të disa faktorëve. Shumica e grave bëhet sagging zemrat për shkak të plakjes së moshës: regres të (ngritje në fuqi) të mekanizmave të indeve dhe dobësimit gjëndrave që mbështesin gjoksin.

Shtatzënisë dhe laktacionit ndihmë për të rritur madhësinë e gjirit dhe indet e saj sagging nga shtrihen. Kur fëmija gji gjatë gjiri gjirit tërheq poshtë më tej ajo është rënë në pozitë. Shkalla e sagging zemrat dhe kthimi i saj varet nga gjendja fillestare të kancerit të shtatzënisë dhe laktacionit. Femrat e reja janë shumë më elastike kancer indeve, dhe muskujt më të trajnuar gjoksit mësipërme mbështetjen e gjirit. Pas përfundimit të ushqyerjes me gji në këto gra të gjirit rimëkëmbet shpejt. Në raste të tjera, elasticitet dhe gjirit Maiden-së japin formë kthimi i tyre është i pamundur.

Me një sasi të madhe të peshës dhe të kancerit të gjirit indeve bien nën gravitetit. E njëjta gjë ndodh në gratë që kanë pasur shtim kirurgji gjirit në dy ose më shumë dimensione. Aparat Ligamentous nuk mund të mbajnë gjoksin shumë të mëdha, lidhjet shtrihen dhe gji të varem. 

Zemrat Otvysshaya mund të duket si një pasojë e sjellje të dëmtuar apo pozitë të gjatë statike (p.sh., afat-gjatë ulur në një monitor kompjuteri) për shkak të dobësisë së muskujve që mbështesin gjëndër.

Mastoptoza Degree

Përcaktimi i mosveprimit të gjirit është diktuar nga nevoja e zgjedhjes së një metodë të përshtatshme të shtrëngimit. Shkalla e sagging zemrat përcaktohet nga një dalë Lidhur folds submammarnyy. Ka vijim opsione mastoptoza (gjinjtë varur):

  • psevdoptoz - më i gjirit është më e ulët dhe areolyarnoho-soskovyy kompleks - lart submammarnyy folds;
  • Klasa I mastoptoza - nivel i korrespondon vendndodhjen e folds biberon submammarnyy, ose nën vete më pak se 1 cm
  • II shkallë ptosis - niveli nën submammarnyy lokacionit biberon folds 1-3 cm;
  • Klasa III ptosis - niveli nën submammarnyy lokacionit biberon folds në 3 cm ose më shumë është në kufirin e pol poshtme të gjirit.

Në mënyrë të pavarur shkalla e gjinjve sagging mund të përcaktohet duke vënë dorën nën gjoks. Nëse gjoks duke mbuluar të lartë deri 2 gishta, ajo është në mastoptoza të shkallës së parë. Në fazën e dytë të ptosis gjirit otvysshaya mbulon 4/2 gisht i tretë - e tërë dorën.

Operacioni ndërrojë pamjen gjinjtë varur (Mastopeksy)

Me implementimit të gjirit heqin - Breast Mastopeksy mund të japë formën e dëshiruar, të rinjtë dhe elasticitet. Indikacionet janë Mastopeksy otvysshaya gjoks, prania e shënon shtrirje apo plagët në lëkurën e gjirit postoperative dhe rreth nipples.

Periareolyarnyy Mastopeksy - metoda më e butë për forcimin e gjinjve mamoplastyky varur - nuk mund vetëm të rivendosur lartësinë normale të gjirit, por edhe të zvogëlojë madhësinë e zonës areola okolososkovoy. Operacioni është kryer përmes një prerje të vogël rreth areola. Me periareolyarnyy Mastopeksy shtrëngojë fort sagging zemrat nuk do të ketë sukses, por ajo mund të ulë areola raundin thith dhe të japë formën e duhur. Scars vendosura në indet e pigmentuar areola, pothuajse të papërfillshme. 

 Një mënyrë më tradicionale e korrigjim varur kirurgji plastike të gjirit është për të kryer ashensor rrethore që është kryer përmes një prerje vertikale në anën e pasme e gjirit. Thelbi i heqë rrethore gjirit është për të hequr lëkurën e tepërt, duke shtuar hekurin formon një kon elastik kompensuar nipples në një lartësi të gjoksit maksimale projektimit. 

Nëse është e nevojshme, performanca e pacientit jo vetëm të heqë, por edhe rritjen e vëllimit të gjirit, këto operacione mund të kombinohen. Teknikisht komplikuar kështu, por rezultat estetik është shprehur shumë më mirë.

Operacion Mastopeksy kryhet nen anestezi përgjithshëm dhe zgjat nga 1 deri 3 orësh. Dalë në forcimin e gjinjve të butë shpinën bibliotekës në disa javë, rezultati përfundimtar është e mundur të vlerësohet gjashtë muaj. Maturimi dhëmbëza ndodh brenda dy viteve.

Zakonisht pas një ashensor gji ul u vu re komplikime në periudhën postoperative nëse është e nevojshme për të përmbushur kërkesat. Shefi në mesin e tyre - gjatë muajit të ardhshëm duhet të veshin të brendshme të veçantë compression që ndihmon të mbajë formën e re të gjirit.

Pas operacioni nuk është i rekomanduar snyzh shpejt dhe për të fituar peshë, përdorni hormonet pa u konsultuar me mjekun tuaj (mammologist, gjinekolog). Shtatzënia i ri dhe laktacionit, peshë luhatshmëria e lartë dhe ndryshimet hormonale mund të shkaktojnë gjinjtë sagging përsëri. Prandaj Mastopeksy preferueshme për të kryer pasi të gjitha familjeve dhe të ushqyerit e foshnjës për të dhënë gjinjve të varur pezull problemin kohë të pacaktuar.