Ilaçet pezmatim i lëkurës


  • Simptomet e dermatit drogës
  • Trajtimi i dermatit drogës

Në moderne dermatit dermatologji Ilaçet është quajtur edhe pezmatim i lëkurës drogës. Ajo mund të shkaktohet nga aplikimi i jashtëm e barnave. Për shembull, tretësirë ​​e jodit, ointments zhivës, medikamente squfurit, terpentinë, etj Me droga, të përdorura brenda vendit dhe parenterale, më e zakonshme e dermatit drogës ndodh kur përdoret në trajtimin e novokaina, sulfonamides, amidopirina, antibiotikët, chlorpromazine, drogës arsenikut dhe barbiturates. 

Kontribuar faktorët në duke shkaktuar pezmatim i lëkurës është sensibilizimi i drogës për të barnave të ndryshme. Ajo mund të zhvillohet si pasojë e afatgjatë dhe të përdorimit të shpeshtë të drogës apo ilaçe kontakt të vazhdueshëm me (në farmacistë, farmacistët dhe punonjësit e shëndetësisë). Rreziku i dermatit shkak të rritjes së marrjes së barnave në pacientët me predispozitë trashëguar, alergjive ushqimore, sëmundjet alergjike (astma, dermatit atopic, ethe hay), sëmundjet fungale.

Simptomet e dermatit drogës


Me zhvillimin e zonave të lëkurës pezmatim i drogës shfaqen skuqje, ënjtje dhe lëkurë, pamjen e flluska, nyje, lagështi. I nxituar mund të shoqërohet me siklet në zonat e prekura të lëkurës, kruajtje ose djegia.

Për jashtme drogës përdorim Ilaçet dermatit zhvillon llojin e dermatit kontakti, dmth vetëm ato zona të lëkurës ku është aplikuar mjekim.

Kur drogë administrohet brenda ose administrim intramuskular mund të jetë një të ashtu-quajtur dermatit fikse e drogës kur drogës pas ndryshimeve të reja të ndodhin në të njëjtat zona të lëkurës si ndonjëherë. Megjithatë, në çdo dermatit rikthim lezione të lëkurës janë më të obshirnymy dhe zona të reja të shkatërrimit.

Shkon më të vështira pezmatim i lëkurës shkaktuar nga drogës intravenoze. Në këto raste, një plagë të lëkurës është më e zakonshme në natyrë, një reagim inflamator është më shumë e theksuar shkelur gjendjen e përgjithshme të pacientit.

Pezmatim i lëkurës tipik klinik dhe lidhjen e saj me përdorimin e një dermatolog të veçantë të drogës sugjeron lejuar diagnozë mjekësore e dermatit në konsultim të parë. Dermatitis dallon ky i parë këtu është pezmatim i dytë specie dhe ekzemë këtu.

Trajtimi i dermatit drogës

Baza e trajtimit është anulimi urgjente shkaktuar përgatitjen e tij. Për tërheqje më të shpejtë të drogës nga trupi i emëruar pijshëm tepruar, diuretics dhe laxatives. Për të hequr shenjat e inflamacionit të çojë intravenoz 10% klorur kalciumi.

Pacientët duhet të mbani mend në mënyrë të qartë se ai ishte shkaku i drogës i dermatit dhe gjithmonë vigjilent mjekun tuaj. Përndryshe, kur të ri-përshkrimin e recetave dhe ilaçe, simptomat e dermatit ndodhin përsëri.