Meybomievyh Keratitis


  • Shkaqet e Keratitis meybomyevom
  • Simptomet e Keratitis meybomyevom
  • Diagnoza meybomyevom Keratitis
  • Trajtimi meybomyevom Keratitis
  • Parashikim dhe parandalimi meybomyevom Keratitis

Meybomievyh Keratitis ndodh si një komplikacion i kronik meybomita blepharitis meybomyevom dhe kundër sfondit të hiper dhe sekrecion të pamjaftueshme gjëndra shekulli rrjedhje kërc. E vendosur thellë në meybomievye sipërme dhe të poshtme qepallë (dhjamor) gjëndra fshehtë sekretin me vaj të veçantë, e cila është një komponent i rëndësishëm i filmit lotsjellës. Me një sekrecion të tepërt ndodh fryhen kanalet e tyre nxjerrës, duke krijuar një mjedis të favorshëm për zhvillimin e infeksionit. Depërtimi i patogjenëve në zgavrën meybomievyh gjëndra shkakun e inflamacion purulent, ndryshimet në përbërjen e sekretimit dhe daljeve të vështirësisë së saj. Duke u kthyer në buzë dhe të shekullit të konjuktiva, inflamacion shpesh bëhet periodike kokëfortë. Gjëndra jonormale meybomievyh sekret jep efekt të gjatë ngacmues në korne dhe provokon Keratitis zhvillim meybomyevom.

Shkaqet e Keratitis meybomyevom

Keratitis meybomyevom zhvillimi kontribuojnë për gjëndrat e tepërta sekretuese meybomievyh, praninë afatgjatë i inflamacion purulent vyalotekuscheho viyovyh skajet e moshës dhe të dëmtojë fletë kornea epiteliale.


Meybomit në shumicën e rasteve të shkaktuara nga format e baktereve COCCI (Staphylococcus, Streptococcus, Pneumococcus, diplococci), më pak Pseudomonas ose Escherichia coli, Proteus. Dëmtimi i epitelit kornesë mund të lind si pasojë e traumave, djegiet e syrit, operacionet e syrit rënie trupave të huaj, të veshur lentet e kontaktit në sëmundjeve të syrit, rrit pėrshkueshmėrisė e kornea (distrofia corneal, sindromi sy thatë, lagophthalmos).

Dobësimi i mbrojtjes imunitar të organizmit, që jetojnë në kushte të këqija sanitare dhe sy të gjatë acarim era, pluhuri dhe tymi janë faktorë të rrezikut për zhvillimin e inflamacion gjëndra meybomievyh dhe meybomyevom keratitit.

Simptomet e Keratitis meybomyevom

Keratitis Klinike meybomyevom përfshin manifestime sfond të blepharitis kronike dhe meybomita: bllokimet dhe trashje e qepallave, prania e sekrecioneve vajore dhe crusts pak gri-të verdhë në skajet viyovyh e qepallave, dhimbje dhe kruarje, lodhje dhe sy ndjeshmëri, Chalazion korrente. Duke klikuar mbi buzë e shekullit qëndron me baltë, sekret të trashë.

Humbja e kornesë në keratitit meybomyevom karakterizohet nga formimi në buzë të sipërfaqes të vogël të rrumbullakët infiltrates ngjyrë të verdhë-gri, që më vonë shpesh ulqerim. Meybomievyh shoqërohet nga simptomat e sindromi Keratitis kornealny (lacrimation, blepharospasm, fotofobi), të rënda kokërdhok inflamatore injeksion, perde corneal, një rënie të mprehtë në mprehtësi vizuale. Kalo inflamacion në shtresat e thella të kornea në meybomyevom keratitit zakonisht nuk vëzhguara.

Kronike inflamacion gjëndra meybomievyh çojë në shtrembërim dhe deformim mbresë kanalet e tyre nxjerrës, që përforcon më tej mungesën e sekretimit jashtë dhe promovon blepharitis kronik dhe Keratitis meybomyevom.

Diagnoza meybomyevom Keratitis

Diagnoza meybomyevom studim Keratitis bazuar në prezantimin klinik dhe historinë e sëmundjes, rezultatet e laboratorit dhe studime instrumentale.

Diagnoza meybomyevom Keratitis sëmundje hallkë e rëndësishme me kontaktin e mëparshëm mekanike sy dëmtimi me organet e huaja transferuar operacionet e syrit, patologjinë okulare ekzistuese.

Strukturat Rishikimi i syrit (biomicroscopy, dyafanoskopyya) në meybomyevom keratitit ndihmon për të parë ndryshimet inflamatore të kornea dhe konjuktiva e qepallave (edemë, infiltrate dhe ulcerat), për të vlerësuar natyrën e lëndimit.

Trashësia e kornesë në keratitit meybomyevom matur nga thellësi pahimetriy e lezioneve inflamatore - nga mikroskopi confocal dhe endoteliale. Sy thyes të zbuluar ndryshimet në studim keratotopohraficheskom; lakim e sipërfaqes mëparshëm të kornesë të vlerësuar nga keratometry llogaritur.

Kur meybomyevom Keratitis kontrollon mprehtësi vizuale dhe provë flyuorestseinovuyu që mund të zbulojë të dëmtojë kornea. Diagnoza laboratorike meybomyevom Keratitis përfshijnë bakteriologjike dhe citologjike konjuktivën shpifjeve, PCR dhe ELISA përmbajtjes diagnostike gjëndra meybomievyh.

Diagnoza diferenciale e Keratitis meybomyevom kryer virale, fungale dhe bakteriale Keratitis.

Trajtimi meybomyevom Keratitis

Terapia meybomyevom Keratitis zgjati kryhet në një departament të specializuar të një spitali, ndërsa është me rëndësi jetike të eliminuar blepharitis kronik dhe meybomita.

Kur meybomyevom Keratitis emëruar gjerë-spektrin antibiotikët (aminoglycosides, fluoroquinolones dhe cefalosporinat) si instalacioni i pikave të syrit, ointments hedhjen, parabulbarno dhe injeksion subconjunctival, pritja apo administrim parenteral. Lokalisht gjithashtu përdorin zgjidhje antiseptik, NSAIDs dhe glukokortikoideve.

Heqja meyobita në meybomyevom Keratitis ndihmën e rregullt të shekullit të higjienës me heqjen e crusts, shufra qelqi shekull edges masazh për të rritur rrjedhjen sekretimit ndjekur duke i lyer ata me një zgjidhje të sulfatsil natriumi apo jeshile të shkëlqyer.

Në mënyrë për të parandaluar komplikimet Keratitis meybomyevom (adhesions, që përfshin shtresat e thella të syrit) ushqeu zgjidhje midriatiki; Përveç kësaj për të antihistamines, immunostimulants, vitamina. Epithelialization e ulcerat corneal promovon qëllim keratoprotektornyh dhe shërimin e plagëve (kininë hydrochloride Solcoseryl, Aktovegin, Vitasik, Taufon). Duke ulur mprehtësi vizuale mund të caktojë physioprocedures: electrophoresis ose phonophoresis të drogës.

Nëse ju bëni mikrodiatermokoahulyatsiyu ulcerat korneale, dhe Cryo-lazerokoahulyatsyya, sipërfaqja e plagët kornese shpenzojnë procedurën eksimerlazernyh për largimin e tyre, në bazë të dëshmisë së - keratoplasty.

Parashikim dhe parandalimi meybomyevom Keratitis

Komplikimet meybomyevom Keratitis perde corneal mund të jetë në formën e një rënie të mprehtë katarakt pikëpamje; Lezionet e shtresat e thella të kornea, duke çuar në vrimë, keratoskleritu, keratoiridotsiklitu, keratouveitis, endoftalmita dhe humbjen e syrit.

Meybomyevom Parandalimi Keratitis është një paralajmërim, trajtim meybomita në kohë dhe i plotë dhe blepharitis, kronike gjëndrat mosfunksionim meybomievyh. Për të parandaluar meybomyevom Keratitis në okulisti rekomanduar masat shëndetësore: ushqim të plotë të pasuruar, higjienike të punës dhe kushteve të jetesës, korrigjim adekuat të gabimeve refraktive dhe strehim, rregullimin vizuale ngarkesës, etj