Melanosis Dyubreylya


  • Simptomat melanosis Dyubreylya
  • Diagnoza melanosis Dyubreylya
  • Trajtimi melanosis Dyubreylya

Melanosis Dyubreylya zhvillon, zakonisht në të moshuarit. Sipas disave, kjo sëmundje ndodh në 3 persona me 1000 njerëz mbi 50 vjet. Autorët e ndryshme japin shifra ku melanoma se zhvilluar nga Dyubreylya melanosis, nga 10% në 33% të të gjitha melanomas e lëkurës. Frekuenca e transformimit në sëmundjen melanoma është 35-40%, disa autorë deklaruar shifrën prej 75%.

Simptomat melanosis Dyubreylya

Sëmundja është një spote banesë të vetme, edges dehur që i ngjajnë një hartë. Sëmundja e hershme zakonisht vend një dritë ngjyrë kafe dhe diametër 2,3 cm. E shënuar të rritet gradualisht njollat ​​dhe errësuar ngjyrën e saj. Si rezultat, madhësia e lezione të lëkurës mund të arrijnë 20 cm në diametër. Spot bëhet ngjyrë të pabarabartë nga kafe në të zezë me zonat gri ose sinyushnymy. Në sipërfaqe spote zonë mund të vërehet me mungesën e errësirë ​​zonave përkatëse të regresionit spontan të sëmundjes.


Lokalizimi tipik Melanosis Dyubreylya - është e ekspozuar fusha, kryesisht në fytyrë (hundë, cheeks, ballin) dhe qafën. Në këtë drejtim, disa autorë theksojnë marrëdhënien e sëmundjes në pacientët me dermatit ekzistuese kronike diellore.

Në kalimin melanosis Dyubreylya në spote pigment faqen melanoma zbuluar sipërfaqe papillomatoznyh vulë është njollë njollë (errësuar apo rrufetë), proces rritur shkallë, skuqje ndodh përreth vend dhe në sipërfaqe mund të duket erozirovanie. Shkaqet e sakta të keqdashje melanosis nuk instaluar. Një rol në këtë proces ndarjes së diellit dhe trauma të prekur lëkurën.

Diagnoza melanosis Dyubreylya

Modern Dermatologji mund të aplikojnë çdo biopsi për diagnozën e transformimit të arsimit në melanoma melanosis Dyubreylya si një metodë kërkimore mund të stimulojë rritjen e tumorit dhe shpërndarjen e saj. Pra aplikoni vija Citologjia nga sipërfaqja e arsimit. Largimi i lehtë nga sipërfaqja e nje shkruar është maloynformatyvno. Për këtë arsye, një dermatolog para duke marrë një pak çik edukimin shkrebe sipërfaqe. Diagnostike dukuri kriteret melanomnoy i kancerit të lëkurës është për të zbuluar melanocytes atipike në printuar.

Në diagnozën e melanosis Dyubreylya dallojnë nga nevus OTA fushat e hyperpigmentation, nevus pigmentuar dhe melanoma.

Trajtimi melanosis Dyubreylya

Në iu referuar një përqindje e madhe e keqdashje të sëmundjes kur diagnoza është bërë duhet të melanosis prerje Dyubreylya radikal të gjitha fushat e lezione të lëkurës deri në inde të shëndetshme. Kjo capture 1-2 cm të lëkurës të pandryshuar nëpër spote rrethues. Duke pasur parasysh procesin e lokalizimit në fytyrë, duke hequr atë nganjëherë paraqet një detyrë të vështirë për kirurg dhe kërkon aplikimin e metodave të kirurgjisë plastike. Për përmasave të mëdha spot dhe të shoqëruara këto vështirësi për heqje kirurgjikale të saj mund të përdoren për të ndikuar arsimit të rrezeve X lokale, të cilat shpesh jep rezultate të mira.