MOLOTKOPODIBNOYI shputë


  • Arsyet molotkoobraznyh gishtërinjtë
  • Foto klinik
  • Diagnoza gishtërinjtë molotkoobraznyh
  • Trajtimi gishtërinjtë molotkoobraznyh

MOLOTKOPODIBNOYI shputë - deformim në të cilin pjesë e përparme (zakonisht II dhe III) marrin formën e hammers. Patologjia është e rrallë e izoluar dhe zakonisht janë pjesë e një gjë e shëmtuar të ndërlikuar e këmbë për shkak të këmbët e sheshtë të kombinuara me Arthrosis nyje të vogla të këmbës. Më pak shputë MOLOTKOPODIBNOYI zhvilluar si rezultat i lëndimit.

Deformime gishtërinjtë (duke përfshirë gishtin MOLOTKOPODIBNOYI) - patologji përhapur. Vërejtur në 2-20% e të rriturve, dhe gratë 5 herë më shpesh se meshkujt.

Arsyet molotkoobraznyh gishtërinjtë


Masazh këpucë me majë të menaxhuar dy grupet e muskujve: flexors dhe extensors. Tendons bashkëngjitni muskujt në gishta. Normalisht, tendons e të dy grupeve të muskujve "tërheq" gisht me të njëjtën fuqi. Në këmbë banesë është zgjeruar, tërheq muskujt flexor fillon të dominojë mbi muskujt muskul zgjatues fut dhe gishtat deformuara gradualisht.

Një faktor shtesë nxitje është këpucë dhe këpucë me takë të lartë të shtrënguar dhe të ngushta, të veshur me të cilat rishpërndarja barrë për të marrë pjesë në seksionet e këmbë në këmbë.

Rreziku i këmbëve molotkoobraznyh rrit në disa semundjeve inflamatore (psoriasis, artriti reumatoid), sëmundjet neuromuskular (paralize cerebrale, sëmundje Charcot-Marie, skleroza e shumëfishtë) dhe diabetit.

Foto klinik

Deformim zhvillon gradualisht. Gishtat janë të vendosur, nuk është një rishpërndarje e kockave gishtat mbështetje metatarsal e kokës, të cilat janë drithërat formuar përfundimisht. Në deformim i mundshëm ulcerat rënda. Në gishtat e pasme përmes traumave konstante blisters këpucëve të shfaqet.

Në të njëjtën kohë shpesh përparon Hallux Valgus (I plyusnefalanhovoho këmbë shumë të përbashkët, e cila quhet zakonisht "gur" apo "përplasem" në këmbë). Si rezultat, i kombinuar tendosje II këmbë gisht nganjëherë bie në jashtë unë e lakoi gishtin.

Shfaqja gishtërinjtë molotkoobraznyh shoqëruar proksimalen podvivihom (ndodhet afër qendrës së trupit) falangave dhe zhvillimin e nyjeve osteoarthritis plyusnefalanhovyh. Zvogëluar varg e levizjes në joints. Pacientët shqetësuar për dhimbjen kur duke ecur, duke u përpjekur për të marrë mbi nosochky.

Diagnoza gishtërinjtë molotkoobraznyh

Diagnoza është propozuar në bazë të provimit ortopedike dhe X-ray të dhënave të jashtme.

Trajtimi gishtërinjtë molotkoobraznyh

Trajtim më herët është filluar, patologjinë më shumë të ngjarë të saktë pa kirurgji. Kursi i zgjatur i deformimit është e fiksuar, i shoqëruar nga ndryshimet në eshtra, nyjeve dhe indeve të buta të këmbës, formimin e mbështjelljes mes pjezë dhe kapsulë të përbashkët. Në këtë fazë pozicioni korrekt i gishtave pa kirurgji pamundur.

Në fazat fillestare të këmbëve molotkoobraznyh kryejë trajtim kompleks konservativ të shputë e rrafshët. Pacienti është rekomanduar që të veshin këpucë ortopedike, përshkruajnë fizioterapinë për të forcuar harkun e këmbë.

Ekzistimi i zgjatur i patologjisë dhe këpucë me majë të rënda deformim operacion është treguar. Ortopedi dhe Traumatologji dhjetra deponimit të procedurave kirurgjikale për të korrigjuar gishtërinjtë molotkoobraznyh. Chance i heqje (heqjen) e falangë kryesor, arthroplasty (trajtimi i sipërfaqeve kyçeve) dhe fuzioni (prerje e sipërfaqeve kyçeve të fiksimit kockore në një pozicion të caktuar).