Sinus Mukotsele frontal


  • Arsyet mukotsele sinus frontal
  • Simptomat mukotsele sinus frontal
  • Komplikimet mukotsele sinus frontal
  • Diagnoza mukotsele frontal sinus
  • Trajtimi mukotsele frontal sinus
  • Parashikim dhe parandalimi mukotsele frontal sinus

Sinus frontal është e vendosur në pjesën e mesit të kockave frontale prapa harqe vetull. Mur i saj më i ulët është edhe mur sipërme e orbitës, mur përsëri ndan sinus ballore e trurit. E drejtë dhe të majtë frontal sinus e vendosur aty pranë dhe janë të ndara nga ndarje të dytë të hollë. Duke përdorur lidhjet fronto-i hundës kanali frontal sinus hundës kursit të mesëm të zgavrën e hundës. Brenda në sinus frontal është i veshur me mukozën, qelizat të cilat prodhojnë lëng të veçantë. Kullimin e lëngshme nëpërmjet kanalit fronto-hundës. Shkeljet rezultojë në një dalje të akumulimit të lëngjeve në zgavrën dhe sinus formimin mukotsele sinus frontal. Në qelbëzim sekrecione akumuluar të flasim për piotsele.

Sinus Mukotsele frontal është parë më shpesh në moshën shkollore. Për shkak të faktit se formimi i sinus frontal fillon pas lindjes dhe përfundon në moshën 6-7 vjet në fëmijët parashkollor mukotsele sinus frontal të lindin. Slow rritje mukotsele frontal sinus çojë në faktin se simptomat e para klinike mund të shfaqen pas pak vitesh të lezioneve të hershme në sinus frontal. Në Otolaryngology rast të njohur ku mukotsele sinus frontal u diagnostikua në pacientët e rritur 15 vjet pasi ajo shkaktuar zhvillimin e traumave hundës.

Arsyet mukotsele sinus frontal


Mukotsele Zhvillimi frontal sinus për shkak të mbyllje të qenët i qartë i zhvlerësuar fronto-i hundës kanalit të pjesshëm ose të plotë. Shkak mukotsele sinus frontal mund lakim septumeve hundës, trupat e huaj hundës, exostosis dhe tumoret, traumat hundës, duke rezultuar në abscesi zhvillon. Fronto-hundës bllok ushqim mund të ngjitet dhe plagët që janë formuar si rezultat i sinusit frontal sinus.

Injeksion të lëngshme sinus mukotsele ballore me piotsele shfaqjen mund të ndodhë në përhapjen e infeksionit nga zgavrën e hundës dhe hematogjene ose mënyrë lymphogenous. Ky burim i infeksionit në vendin e parë është sëmundje infektive dhe inflamatore të nasopharynx, rinitit, sinusit, faringjit, grykët, grykët kronike, pezmatim i fytit.

Simptomat mukotsele sinus frontal

Sinus Mukotsele frontal është e karakterizuar nga i gjatë asimptomatike. Para se të shenjave të para klinike mukotsele mund të ekzistojnë brenda 1-2 viteve dhe më të gjatë. Sinus Mukotsele frontal fillon të shfaqet me gradualisht në rritje dhimbje koke në rajon ballore. Pastaj bashkohet dhimbje mbi orbitën dhe kokërdhok rreth në këndin e brendshëm të syrit zgjatje duket formë të rrumbullakët. Duke klikuar këtë zgjatje zakonisht shkaktojnë dhimbje dhe të çojë në shfaqjen e një tingull të veçantë që i ngjan një çarje ose përtypje. Presioni i fortë mund të shkaktojë formimin e fistulat, i cili fillon për të ardhur përmes mukusit trashë (në mukotsele) ose purulent (me piotsele) lëngu.

Me kalimin e kohës, kur mukotsele sinus frontal është ulja e murit më të ulët të sinus ballore, dhe për këtë arsye zhvendosjen e vrojtuar e syrit në rënie dhe jashtë. Zakonisht ka vizion të dyfishtë (Diplopia), perceptimi i paaftë ngjyra, ulur mprehtësi vizuale. Kur compression slezovyvodyaschih trakt në pacientët me mukotsele ballore sinus është marramendës.

Akumulim në lëngun shumë mukotsele frontal sinus mund të shkaktojnë përparim saj me formimin e një fistula në një mur të sinus frontal. Derdhje e plehut organik nëpërmjet fystulamy në strukturat fqinje sinus frontal të çojë në zhvillimin e komplikimeve septike.

Komplikimet mukotsele sinus frontal

Dalë në mukotsele ballore sinus komplikime qelbëzimit të lidhura me përmbajtjen e tij dhe shpërndarjen e procesit purulent në formimin fqinje sinus anatomike. Pleh organik më i zakonshëm zbulim i madh është për shkak të murit të poshtëm të sinus frontal. Ruajtjen infeksion purulent në zgavrën e orbitës mund të çojë në panoftalmyta, endoftalmita dhe phlegmon e orbitës. Në raste të rralla mukotsele frontal formacion sinus gyp ndodh në pjesën e prapme të sinus me shfaqjes së meningjitit.

Diagnoza mukotsele frontal sinus

Sinus Mukotsele frontal diagnostikuar mjek. Në praninë e komplikimeve të syve duhet të konsultoheni me një okulist me meningjitit të dyshuar - një neurolog. Diagnoza mukotsele frontal sinus është i bazuar në ankesat e pacientit, ekzaminimit të tij, rhinoscopy dhe sinuseve kërkimore.

Rynoskopyya në pacientët me mukotsele ballore sinus nuk mund të zbulojë ndonjë ndryshim patologjike. Ndonjëherë gjatë rhinoscopy në kalimin e mesme hundës është dhënë protrusions qetë vogla.

Studimet e X-ray në mukotsele ballore grupe sinus sinus rritet në përmasa, që shtrihen poshtme e saj, duke e zvogëluar transparencën. Ndoshta fryrë septumeve midis sinus frontal në një mënyrë të shëndetshme. Qarqeve diskontinuitet frontal sinus mund të tregojë praninë e një fistula. Një studim më të sakta dhe informative është CT frontal sinus. Mund të jetë me ultratinguj të përdorura dhe MRI sinus. Në disa raste, për të përcaktuar frontal ajror sinus kryer Transillumination. Me vështirësi në diagnozën ballore mukotsele sinus birë treguar diagnostike. Për të përcaktuar qenët i qartë i kanalit fronto-i hundës prodhuar hetim Sensing Lansberha ballore sinus.

Sipas dëshmisë së kryerjes agjenci kërkimore: kontrolloni mprehtësi vizuale, test ngjyra, ophthalmoscopy dhe sytë biomicroscopy.

Diagnoza diferenciale e sinus frontal mukotsele shpenzojnë me sinusit, tumoret dhe dermoid kist.

Trajtimi mukotsele frontal sinus

Piotsele dhe mukotsele kirurgji sinus frontal të jetë i detyrueshëm. Një kirurgji radikale për të hequr murin e poshtme të ballore sinus dhe zgjerimin fronto-i hundës kanalit. Hapja e sinus frontal (frontotomiya) pas prerje e lëkurës është bërë përgjatë gjatësisë së vetullat. Pastaj sinus zgavër qartë e mukusit dhe qelb, kullimit instaluar. Në të rriturit dhe fëmijët më të vjetër mund operacion kryhet nën anestezi lokale. Kullimit postoperative sinus kryer një kohë të gjatë (2-3 javë) për të formuar plagët. Është e nevojshme për të krijuar lidhje të qëndrueshme ndërmjet sinus frontal dhe zgavrën e hundës.

Së bashku me kryerjen e mjekimit kirurgjik ballore mukotsele sinus. Pacienti është përshkruar antibiotikë, decongestants dhe agjentët e anti-inflamator.

Parashikim dhe parandalimi mukotsele frontal sinus

Me trajtimin e kryer në kohë kirurgjik sinus mukotsele frontal ka një prognozë të favorshme. Zhvillimi i komplikacioneve prognozë më të keqe.

Parandalimi mukotsele frontal sinus është trajtim efektiv i sëmundjeve infektive dhe inflamatore të nasopharynx, hundës parandaluar dëmtimin dhe hipotermi, korrigjimin e septum nazal në shtrembërim të saj, duke hequr tumor dhe organet e huaja hundë.