Sagging qepallat e sipërme


  • Problemi zgjidhje qepallë e sipërme overhanging

Qepallë overhanging sipërme - deformim i lidhur me lëkurë të tepërta ose yndyrë në buzë okolohlaznichnoho ciliar të qepallë e sipërme. Qepallë overhanging sipërme shfaqet si rezultat i gjatë dhe relaksohuni lëkurën apo praninë e hernie yndyror në qepallë e sipërme. Ndonjëherë sagging qepallat e sipërme ulen për shkak të vetullat, në këtë rast, të lëkurës tepërt mund të shkaktojë shtrëngim të fushave vizuale.

Problemi i sagging qepallat e sipërme janë të njohur praktikisht çdo njeri që dha moment historik 30-vjeçar. Moshës lidhur me ndryshimet në lëkurën rreth qepallat dhe socket sy zonë të formohen dhe të bëhet i dukshëm shumë më herët se në zona të tjera të fytyrës.

Lëkura rreth syve është veçanërisht delikate dhe të ndjeshme, sepse kryesisht nënshtrohet shtrihen dhe plakjes. Shfaqja e rrudhave, sagging qepallat e sipërme dhe "çanta" nën sytë sigurojë syve dhe e rëndësisë Utomlennoe, shprehje e dhimbshme e fytyrës.  


Arsyet overhanging qepallat e sipërme lidhen me dobësim të lidhura me moshën e lidhjes lëkurë-aponevrotycheskyh lidh me muskuj podnimayuschimy qepallë e sipërme. Keni humbur elasticitetin e saj, lëkura e qepallë e sipërme droops dhe shtrirë. Dobësimi i sistemit ligament-muskulor të çojë sipërme qepallë të fryrë nën lëkurën e yndyrë orbitale, v. A është formimi i hernia yndyror. Lëkurës tepërt në qepallë e sipërme mund të rriten së bashku vetullat mosveprim dhe lëkurë ballin indeve rajonin përkohshme.  

Problemi zgjidhje qepallë e sipërme overhanging

Fix këto ndryshime të pakëndshme dhe të padëshirueshme lejon qepallë e sipërme plastike - blepharoplasty sipërme.

Sipërme blepharoplasty - një prirje në kirurgji plastike, i projektuar për të eliminuar ndryshimet e lidhura me moshën në qepallat e sipërme dhe përfshin heqjen e lëkurës tepërt, muskujve dhe yndyra mbi qepallë e sipërme. Kirurgji pari blepharoplasty ptosis në ballin dhe sagging qepallat e sipërme kam pasur Dr. holandez në 1901.  

Në disa raste, qepallat sagging sipërme treguar duke mbajtur muskujt plastike zonë peryorbytalnoy. Blepharoplasty është kryer me një prerje në rrudhë e qepallë e sipërme. Karakteristikat e strukturës së lëkurës së qepallë e sipërme (me trashësi të vogël të furnizimit me gjak të mjaftueshëm, kanate natyror) të kontribuojnë në shërimin e shpejtë dhe pothuajse plagë plotësisht.

Mbante qepallat plastike sipërme tregoi një tepricë e lëkurës dhe muskujve në qepallat e sipërme, duke çuar në varur e tyre mbi diferencë ciliar, si dhe hernia yndyrë, e cila nxjerrë në pah praninë e zbutjes "ekstra" e lëkurës dhe të vendosur qepallë e sipërme.  

Në prani të lëkurës të lidhura me moshën deformime ballin, vetullat dhe qepallat e sipërme operacion efikas i kombinuar me forcimin e këtyre zonave.

Në rastet kur ndryshimet e moshës lidhur shoqërojnë lëshim të indeve sipërme qepallë në tempull, për të arritur efektin më të mirë estetike kombinuar sigurojë qepallë e sipërme plastike dhe heqjen e përkohshme endoskopik. Rezultatet e këtyre operacioneve jo vetëm që do të rivendos syrin, por pjesa e jashtme e vetullat ngrihen me qoshe e jashtme të syrit.

Plakje ndryshimet e lëkurës shprehur qepallë, përforcohet nga linjat e shumta të bukura, përveç që kërkon blepharoplasty rishfaqet lëkurës lazer ose peels kimike.  

Blepharoplasty të izoluar, e cila nuk është e shoqëruar nga procedurat e tjera anti-plakje dhe operacionet që kryhen në zyrën nën anestezi lokale. Duke qenë të ndërgjegjshëm, pacienti nuk ndjen dhimbje. Por pacientët emocionalisht labile dhe tepër të ndjeshme mund të operohet në nën anestezi të përgjithshme.

Pas operacionit, pacienti mund të përjetojnë reaksion të butë dhimbje. Brenda 4-5 ditëve mbajtur ënjtje të theksuar të qepallë e sipërme, gradualisht zhduket në 2-3 javë. Hematoma zgjidhur brenda 10-16 ditëve. Pas 1-2 muajsh mbresë postoperative mezi të dukshme, kozmetike maskuar mirë, dhe gjashtë muaj më vonë është shërimi i tij i plotë dhe zbutjen.  

Rehabilitimi Fizioterapia hardware dhe procedurat promovuar edemë konvergjencës dhe shërimin e indeve. Në mënyrë që të përgatiten plagët kozmetike pak të dukshme mund të përdorni ointments të veçanta dhe krem ​​përshkruara nga një kirurg plastik ose cosmetologist.

Rezultati përfundimtar i blepharoplasty mund të gjykohet në gjashtë muaj pas operacionit. Largimi i overhanging qepallë e sipërme Kthim shikim ekspresive, zbut lëkurën rreth syve, që rezulton fytyrën duket shumë më i ri.