Neurinoma fyt


  • Shkaqet fyt neurinoma
  • Fyt Simptomat neurinoma
  • Fyt Diagnoza neurinoma
  • Fyt trajtim neurinoma
  • Parashikim dhe parandalimi neurinoma fyt

Neurinoma fyt referohet tumoreve beninje të fytit dhe është arsimi mjaft të rralla. Neurinoma fyt është origjina neurogjenik dhe vjen nga degët periferike të nervave cervikal parasympathetic dhe dashamirës. Kjo mund të ndodhë në çdo grup moshe, por është më shumë i zakonshëm në moshën e mesme.

Fyt neurinoma studim të angazhuar në një numër të madh të studiuesve. Për këtë arsye fyt neurinoma mori disa të quajtur ndryshme: perineural fibroblastoma, nevrilemomma, neurofibromas, schwannomas, Hlyoma periferike. Më vonë u bë e qartë se të gjitha këto përshkrime të korrespondojnë me vetëm 2 lloje të tumoreve. Rritja e parë në Schwann mill e nervave (shvanomy ose nevrilemommy), të dytë - up i elementeve qelizore e membranave nervore (neurofibromas vetmuar). Megjithatë, në Otolaryngology klinik Këto specie kanë tendencë për të bashkuar nën një emër - fyt neurinoma.

Shkaqet fyt neurinoma


Shkaku i fytit mund të jetë e ekspozimit neurinoma rrezatimi dhe efektet kronike negative në mukozën e kimikateve faring (nikotina, klorid vinyl, formal, benzantratsen etj) apo grimcave të pluhurit që janë duke thithur ajrin. Këta faktorë çojnë në shfaqjen e adenoma të bronke, tumoret beninje të laring, zgavrën e hundës dhe mushkëritë.

Zhvillimi neurinoma fyt edhe të kontribuojnë në sëmundje kronike nazale, rinitit, adenoids, grykët, faringjit. Kjo është atrofycheskoy ose transformim hypertrophic qelizë mukozale si rezultat i inflamacionit të gjatë rrjedhin. Një rol në zhvillimin e dramave neurinoma faring dhe predispozicion kushtëzuar gjenetikisht.

Fyt Simptomat neurinoma

Në fillim të neurinoma tij fyt ndodh pa manifestimit klinik. Rritja e saj i ngadalshëm e bën për një periudhë mjaft të gjatë asimptomatike. Me rritjen e madhësisë neurinoma pacientit një ndjenjë të një trupi të huaj në fyt, siklet dhe compression mund të gudulis. Zakonisht neurinoma fyt është në anën e saj ose mur mbrapa. Kur tumor në fyt sipërme mund të jetë një shkelje e frymëmarrjes hundës, me vendndodhjen e saj në hipofaringut ishin të zhvlerësuara gëlltitjes (disfagia) dhe vështirësi në frymëmarrje.

Neurinoma fyt që vjen nga nervat simpatik, i shoqëruar nga sindromi Horner: ptosis, mydriasis dhe tërheqjen e syrit. Këto ndryshime ndodhin në neurinoma lokalizimit anë. Nëse neurinoma origjinë në degët e nervit vagus, ajo mund të çojë në zhvillimin e parezë neuropatike laryngeal, e cila është manifestuar në votim ndryshme arusheniyamy.

On ekzaminimit rezulton prerë fytin edukimin mukozën ndryshohet në një këmbë të gjerë që ka gisht apo formë të rrumbullakët. Ulcerat dhe gjakderdhje mungojnë. Kur probing përcaktuar konsistencë të shtrënguar elastike e tumorit, prekje saj pa dhimbje. Neurinoma fyt mbyllur gjithmonë në një kapsulë të indit lidhor.

Fyt Diagnoza neurinoma

Zakonisht fyt neurinoma nuk shkakton vështirësi diagnostike në Otolaryngology. Diagnoza bazohet në pikëpamje të arsimit në farinhoskopii. Nëse pezmatimi i njëkohshëm i hundës treguar rhinoscopy, otoscopy, dhe larynhoskopyya swabs bakposev nga hundë dhe fyt e antibiotikogrammy detyrueshëm. Kur funksionet Shkeljet zë kryejnë votë kërkimore (dritat llambë, fonetohrafiyu, elektrohlottohrafiyu). Në raste të vështira diagnostikuese të kancerit dhe duhet edukim këshilla endoscopic biopsi. Studim histologjik përfundimisht konfirmon llojin e tumorit, kryhet detyrimisht nga pas largimit të neurinoma.

Diagnoza diferenciale neurinoma fyt duhet të kryejë me subjektet e tjera Kjo e vendndodhje (lyth, fibromë, tsillindromoy, adenoma dhe fyt angioma), një trupave të huaja dhe kancerit të fytit.

Fyt trajtim neurinoma

Lidhur fytin neurinoma bërë vetëm trajtim kirurgjik. Është heqjen endoskopik e tumorit me vyluschivanie saj me kapsulë përmes anketës në seksionin bazë neurinoma. Operacioni është kryer nën anestezi lokale të qasjes chrezrotovym.

Prania e sëmundjeve inflamatore të nasopharynx kërkon trajtim të duhur me antibiotikë, anti-inflamator, antihistamine dhe droga lokale antiseptik. Në periudhën e shërimit për pacientët me parezë laryngeal nevojë fonopedycheskye klasa foniator mjek.

Parashikim dhe parandalimi neurinoma fyt

Neurinoma fyt nuk është subjekt i keqdashje. Megjithatë, duke arritur një madhësi të konsiderueshme në qoftë se nuk trajtohet, mund të çojë në çrregullime të frymëmarrjes dhe të shkaktojë anoreksi për shkak të gëlltitjes dëmtuar. Pas largimit të fytit neurinoma ajo zakonisht nuk përsëritet.

Fyt neurinoma Parandalimi është lufta kundër pirjes së duhanit, objektet efektive të prodhimit të pastrimit të ajrit, përdorimi i mbrojtjes së veçantë të frymëmarrjes kur punojnë në kushte me pluhur apo ajrit të ndotur, trajtim të hershëm të proceseve infektive dhe inflamatore në nasopharynx.