Malocclusion


  • Pickim Formimi
  • Shkaqet e malocclusion
  • Fazat e malocclusion korrigjimin

Bite, dmth interdigitation është parametri kryesor i zhvillimit normal dhe funksional dalje dhëmbësh. Ortohnaticheskiy kafshoj, ku dhëmbët e sipërm lehtë të mbuluar pjesën e poshtme, është normë, kjo mbyllje ndodh në shumicën e njerëzve.

Pickim Formimi

Ka korrigjim i kafshimit pesë periudhave ortohnaticheskiy, nëse ka një shmangie në asnjë nga periudhat, formimin e mundshëm të malocclusion dhe anomali të tjera dalje dhëmbësh.


Periudha e parë nga lindja deri gjashtë muaj; nga 6 muaj deri në tre vjet është formimi i okluzion të përkohshme - një periudhë të dytë, gjatë së cilës shpërthejnë të gjitha dhëmbët fillore. Periudha e tretë i 3 deri në 6 vjet është një përgatitor që nga fillon rritjen aktive të nofullat për shpërthim të mëtejshëm të dhëmbëve të përhershëm. Nga 6 deri 12 vjet kanë parë rritje të shpejtë të nofullat dhe dhëmbët e përhershëm të ndodhin në të njëjtën kohë, kështu që kjo periudhë quhet i përzier. Dhe pesë 12 deri në 16 vjet karakterizohet nga formimi i kafshimit përfundimtar dhe zëvendësimin e dhëmbëve të përkohshme përgjithmonë.

Nëse ka një shkelje ose shkelje të rritjes nofulla në teething, ajo mund të çojë në formimin e malocclusion. Për shembull, dhëmbët e mbushur me njerëz, kjo ndodh kur i përhershëm koha dhëmbët prorizuvalysya dhe i madh, dhe rritja nofulla është ndalur. Ndonjëherë dysplasia e nofullës mund të përfundojnë me canines mungesë, incisors dhe premolars apo formimin e boshllëqeve dhe dyastem. Malocclusion shkak të displazia e nofullave mund tregojnë një shmangie nga dalje dhëmbësh normale dhe rrotullimin e dhëmbëve në një nga nofullat. Ndonjëherë një incisors nofulla përputhen dukshëm të ndryshme; në disa raste formuar malocclusion hapur kur prerja nuk është mbyllur plotësisht.

Në maxilla skajor mbyllje zhvilluar tepër ose anasjelltas shënuar hypoplasia e mandibulat. Në mbyllje mesor nofulla front nxorrën përpara. Dhe me një pickim të thellë dhëmbët e sipërm mbyllur më i ulët nga më shumë se gjysma. Malocclusion hapur formuar nëse shumica e dhëmbëve në nofullat nuk lidhen mbyllet. Nëse formuar hypoplasia njëanshme nga një prej alignments, atëherë kjo quhet ndër-pickim. Dhe dystopiya quajtur malocclusion në të cilat dhëmbët nuk kanë zënë një vend në seri.

Shkaqet e malocclusion

Shkaku kryesor i malocclusion është një predispozitë gjenetike. Babysitting i gabuar gjatë kafshimit formimit mund të shkaktojë defektet e ndryshme dalje dhëmbësh. Në neonatal fëmijë periudhë maxilla më shumë se sa më i ulët. Për shkak të gji gjatë së parë shtrirjes nofulla vit. Nëse fëmijë gjiri gjirit joaktiv, rreshtimi i nofullat nuk do të ndodhë në mënyrë të plotë, e cila kërcënon zhvillimin e malocclusion. Kur vrimë ushqyerit artificial në sostsi të jetë një fëmijë i vogël në përpjekjet e tij deri në rraskapitje, tepër vrimë e madhe kërkon përtypet aktiv dhe mocionet gjiri, kështu nofulla nuk do të zhvillohet.

Një fëmijë nuk duhet gjithmonë të fle në një pozitë, kështu që prindërit duhet të monitorojë fëmijën gjatë gjumit. Në përgjithësi, krevat duhet të jetë të rehatshme, por jo shumë të butë, trupi i foshnjës relaksuar në gjumë, përveç kësaj, fëmija nuk duhet të vë në cam Cheek apo lodra.

Ju duhet të ndalet zakone të këqija në një fëmijë gjiri gisht, biberon dhe objekte. Kjo çon në faktin se dhëmbët janë të shtyrë sa më shumë të jetë madhësia lejon biberon. Kjo rezulton në një hendek ndërmjet rresht të sipërme dhe të poshtme dhëmbit.

Qëndrimi i çoroditur mund të ndikojë në formimin e kafshimit në vitet e moshës parashkollore dhe shkollore herët. Për shkak të kokës pozicion të gabuar është përpara e trupit që mund të shkaktojnë formimin dhe deformim i malocclusion nofulla.

Shpesh sëmundje që ndodhin në shkelje të frymëmarrjes hundës, e kombinuar me faktorë të tjerë të rrisë rrezikun e një lloji të malocclusion. Indet e buta e buzët, gjuhën dhe cheeks janë të përfshirë në formimin e nofullat, dhe nëse frymëmarrja hundës është i zhvlerësuar, dhe goja është gjithmonë e hapur, zhvillim nofulla ndodh me aftësi të kufizuara.

Malocclusion është edhe disavantazh dhe shkaku estetike shqetësim i frymëmarrje nazale, fjalës dhe parregullsive të fytyrës. Ndonjëherë malocclusion çon në zhvillimin e sëmundjeve Ent dhe infeksionet e shpeshta të rrugëve të frymëmarrjes, duke i dhënë fund formimin e mediave kronike otitis, sinusit, faringjit, dhe sinusit.

Kur malocclusion masticated dobët e ushqimit, si dhëmbët e tyre nuk janë të shkrihet plotësisht ose kontakt jo-ekzistente mes tyre. Kjo mund të shkaktojë sëmundje të traktit gastrointestinal dhe prishjen e dhëmbëve, si kujdes i duhur me gojë nuk është e mundur.

Fazat e malocclusion korrigjimin

Mbyllje merret terapi me nofullës. Hapi i parë është përgatitja për trajtim ortodontik, e cila përfshin një sërë masash diagnostikuese, rezultatet e të cilave dhe shkallë të kompleksitetit të terapisë. Për ta bërë këtë ortopantomohramu (foto panoramike) radiovisiographs apo përdorimin e të dhënave të Tomografi e kompjuterizuar. Fotografitë mund të shihni dhe të vlerësojmë shkallën e ndryshimeve në dalje dhëmbësh. Pastaj të shpenzojnë shëndetin dentar, trajtim dentar dhe profesionist me gojë shëndetësor. Është e rëndësishme për të trajtuar comorbidities që mund të përkeqësohet gjatë kllapa instalimit.

Gjatë malocclusion fazën e dytë korrigjimin e bëjnë kllapa e instalimit për fiksim të përdorur composites ngjitës. Megjithatë, në varësi të llojit të formatimin e teksteve që përdoren metoda të ndryshme të instalimit. Çdo formatimin e teksteve vestibular e lidhura me sipërfaqen e përparme të dhëmbëve që duhet korrigjim, atëherë ata bashkëngjitni mbështetjen unazë, dhe flokët shtrihen forcë kurbë. Doug bërë nga materiale me elasticitet dhe elasticitet, me të cilin do të kërkojnë të marrin një formular të siguruar nga e saj mbi.

Formatimin e teksteve gjuhësor janë të vështira për të vendosur, si një dalje dhëmbësh brendshëm lehtësim të ndryshme. I parë është hedhur dalje dhëmbësh, dhe pastaj sistemi kllapa ka punuar në këtë ndërtim dhe pastaj të fiksuar me ngjitës në sipërfaqen e brendshme të dhëmbëve.

Procesi i instalimit është pa dhimbje dhe formatimin e teksteve rrallë të shoqëruar nga ndjesi të pakëndshme. Por brenda një jave pacienti mund të përjetojnë dhimbje, analgesics përzier rekomandohet në rast të dhimbje të forta, të shihni një mjek që merret me korrigjimin e malocclusion.

Periudha e tretë është tonik apo mbajtjes. Aktivitetet e ndërmarra gjatë kësaj periudhe qëllim konsolidimin merret me formatimin e teksteve rezultate. Kur malocclusion pas heqjes formatimin e teksteve të mprehtë dhëmbët pas një kohë përsëri merr pozicionin e tyre, e cila përdoret për të shmangur mbajtëse, periudhë e cila është 2 herë më shumë se në periudhën e veshur me formatimin e teksteve veshur.

Duration veshur mbajtëse varet nga gjendja e përgjithshme e dalje dhëmbësh, mosha e pacientit dhe prania e sëmundjeve të tij të sistemit. Shërbyes mund të jetë, pajisje fikse montuar ngjashme me formatimin e teksteve sipërfaqe lëvizshëm dhe jo të lëvizshëm gjuhësor e dhëmbëve, duke i bërë ato të padukshme për të tjerët. Shërbyes i lëvizshëm janë të njëjtat pllaka ortodontike që të bashkangjisë brenda natës. Presioni ndërrime nofulla e ulët, e krijuar nga harqe plastike dhe kappa. Silicone shërbyes të bëhet më popullore, që nga praktikisht i padukshëm gjatë bisedës dhe buzëqeshje në.

Kohëzgjatja e trajtimit ortodontik nga gjashtë muaj deri në 2 vjet. E gjithë kjo kohë, është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje të veçantë për kujdesin e pajisjeve ortodontike. Efektiviteti i korrigjimit malocclusion varet se sa mirë dhe rregullisht kryer kujdesin e tyre. Kur i veshur me formatimin e teksteve për qasje të vështirë për dhëmbët, të cilat mund të kontribuojnë në prishjen e dhëmbëve. Dhëmbët pastrimi duhet të bëhet pas çdo vakt dhe të përdorni brushat të veçanta për pacientët nënshtruar korrigjimin e malocclusion. Përdorni superflossov që përmes tip i vështirë është tërhequr lehtë në mes të dhëmbëve në buzë të mishit të dhëmbëve, ndihmon të hequr mbeturinat e ushqimit nga zonat që janë të paarritshëm për brushing dhe furçat.

Për korrigjim malocclusion periudhë duhet të ndalet pije të gazuara, ushqim të ngushtë, çamçakëz, arra, ëmbëlsira dhe me mjaltë, pasi këto produkte janë schyschayutsya vështirë të smalt dhëmbit dhe mund të dëmtojë sistemin kllapa.