Filiform lez


  • Manifestimet nytevydnoe lythat
  • Lythat Diagnoza nytevydnoe
  • Trajtimi i lythat nytevydnoe

Lythat Filiform mund të ndodhë në çdo moshë, por më shpesh ato janë gjetur në të moshuarit. Sipas disa studimeve rreth gjysma e njerëzve mbi moshën 50 duhet filiform lythat. Së bashku me tumoret e lëkurës, si papilomat, lythat dhe llojet e tjera të lythat, Lythat filiform janë një manifestim i HPV. Infeksioni me virusin mund të ndodhë përmes gërvishtjet ekzistuese të lëkurës dhe të çara. Prandaj, njerëzit me lëkurë të thatë janë më të prirur për infeksion dhe pamjen HPV fijezor e lythat.

Dermatologji Klinike vëren se ky lloj i lythat shpesh ndodh në sfondin e ndonjë ndryshimeve hormonale. Ata mund të ndodhin gjatë shtatzënisë, gjatë menopauzës, obeziteti, diabeti. Ndër gratë e reja Lythat filamentoze shpesh ndodhin në sfond me mosfunksionim ovarian dhe infantilism.

Manifestimet nytevydnoe lythat


Filiform lez shfaqet në lëkurën e paprekur në formë të gungave të verdhë. Me rritja është nxjerrë, transformohet në një arsim zgjatur, si ajo varur në të rrjedhin. Lez është elastike dhe cilësi të dendura, gjatësia e tij tipik nuk i kalon 5-6 mm, por ajo mund të arrijë në 1 cm. Në disa raste atje disa lythat ardhshme, zrostayuchys njëri-tjetrin, ata janë shndërruar në një formacion të vetëm si lulelakër ose krehër karin. Akrohordy ngjyrë shpesh i padallueshëm nga lëkurë normale, por mund të ketë intensitetin e ngjyrës të ndryshme deri në ngjyrë kafe të errët.

Zakonisht Lythat filamentoze lokalizuara në fytyrë, qepallat, mjekër, rreth gojës, në buzët dhe hunda. Akrohordy Single gjetur në underarm, grave - nën gjoksa.

Lythat Filiform nuk janë të prirur për keqdashje, por lëndimi mund të shkaktojë inflamacion dhe promovon HPV në zona të tjera të lëkurës, të cilat më vonë formojnë lythat të reja. Në rast të ndarjes aksidental lythat nitividnoy rriten në vendin e saj të ri. Zhdukja e pavullnetshme e këtij lloji të lythat vërejtur vetëm në raste shumë të rralla. Ndonjëherë ka keratinization lythat dhe transformimin e saj në bri lëkurës.

Lythat Diagnoza nytevydnoe

Diagnoza është bërë në bazë të këshillave të tumoreve dermatolog. Për të konfirmuar diagnozën mjeku komente zakonisht të mjaftueshme dhe dermatoscopy. Në studimin e lythat në një rritje në rritje si fije zbuluar trombuvannya angiopatin enëve të gjakut, duke treguar arsimin etiologji virale. Për të konfirmuar infeksionin e pacientit me përkufizimin e virusit HPV është kryer nga PCR. Në disa raste, ju mund të duhet një biopsi me ekzaminim histologjik të lythat indeve.

Filiform lez dallojnë nga moles, lythat e zakonshme, lyth, fibromë në këmbë.

Trajtimi i lythat nytevydnoe

Për të shmangur lëndimit lythat nitividnoy dhe përhapjen e pacientëve HPV duhet të ndjekin disa masa paraprake. Me lokalizimin e arsimit në qafë duhet të përjashtohen nga veshur jakë të shtrënguar, lëkurë të nevrikosur, leshi apo shalle sintetike, necklaces të mëdha dhe të rënda. Kur lythat vend nytevydnoe në fytyrë nuk është e rekomanduar për të përdorur scrubs, maska ​​fytyrë thata, kremra alkoolike, dermabrasion ose peels e personave që kalojnë masazh të fytyrës.

I shpeshtë lëndim Lythat nytevydnoe rreziku i përhapjes së virusit dhe shfaqjen e strukturave të reja dhe dëshira për të hequr qafe lythat pacientit, si defekt kozmetike është treguar për të hequr lythat. Për të parandaluar përhapjen e HPV për të hequr trupin duhet të jetë e kombinuar me një kurs të terapisë antivirale.

Heqje kirurgjikale të lythat mund të shkaktojë dhëmbëza. Duke pasur parasysh vendndodhjen e fytyrës, madhësia e vogël dhe natyrës beninje e arsimit, duke hequr pothuajse përdorur asnjëherë.

Cryodestruction mbajtur lythat me nitrogjen të lëngët, pastaj në vendin e saj formuar një kore. Është e rëndësishme të mos e dëmtojmë atë dhe prisni derisa ajo nuk është më vetëm, atëherë në vend nuk do të hequr scars. Hiq lythat nytevydnoe mund të arrihet duke përdorur electrocautery apo metodë radio-valë. Një nga mënyrat më të mira është të hiqni lythat lazer, i cili lë shenjën e saj në heqjen dhe parandalon përhapjen e virusit në indet përreth.