Si shqiponjë hundë me


  • Llojet e formave hundë
  • Formë Nose metodë korrigjim rhinoplasty
  • Komplikimet e rhinoplasty

Horbochok formon kockat hundë dhe kërc që vepron mbi kurrizin e tij dhe i jep asaj një kontur të përafërt konveks.

Si shqiponjë hundë me të është një nga format më të zakonshme të hundës dhe të problemit të cilat mund të hiqen nga kirurgjisë plastike. Si shqiponjë hundë të jetë tipar i trashëguar apo defekt i fituar për shkak të lëndimeve. Shpesh kjo formë e hundës jep njerëzve një ndjenjë siklet, pasiguri dhe pakënaqësi.

Nëse prania e banorëve të hundë horbovyny në Kaukaz dhe Azinë e Vogël është një tipik, atëherë pronarët e paraqitjes sllave, ky tipar të bëjë prishjen e harmonisë në tiparet e fytyrës. Heqja hundë horbovyny në këtë rast lejon të tërheqë vëmendjen për sytë, whines, buzët, shfaqje dhe të nxjerrë në pah gjithë bukurinë natyrore të fytyrës për ta bërë atë më të qartë, natyrore dhe harmonike. Shpesh me zhduken si shqiponjë sistemet, dështime në jetën e tij personale dhe në punë.


Llojet e formave hundë

Forma e kërc hundë dhe kockave të sigurojë kornizë dhe mbuluar ato me një leckë të butë. Skematikisht paraqesë hundë si të formave gjeometrike - një prizëm që ka 4 fytyrat. Hunda ka një sipërfaqe përparme (mbrapa), horizontal (e poshtme) dhe dy muret anësore. Hundë Bone formojnë proceset bazë frontal kockave nofull dhe kocka hundës. Skelet kërcor përbëhet nga kërc çuditshme të septum nazal, hap me kohën e cila formon formën e prapme të hundës; Muret anësore të formuara nga kërc anësore dhe të vogla, në formë të çrregullt dhe kërc shtesë sesamovidnymy, baza plotësuese kockave; Krahët e trashë hundë - kërc krahut. Forma e hundës varet nga forma e disa prej elementeve të tij: mbrapa, hundë, tip i krahëve dhe hundës.

Si pjesa më e dukshme të fytyrës, hundës, dhe formës së tij tregon gjithë profilizimin kombëtar, racor dhe kryesisht formën e një personi. Tiparet etnike të dalluar formën e mëposhtme të hundës:

  • klasike "greke" - një hollë, hundë drejt me krahë të ngushta;
  • "Roma" - një hundë delikate e gjatësi të mesme, me një si shqiponjë theksuar;
  • "Zezak" - hundë prej mishi me flegrat e gjerë;
  • "Mongoloide" - i vogël, rrafshuar hundën;
  • "Kaukazian" - i dalë fort hundë si shqiponjë, dhe me bazë ulur.

Madhësia dhe forma e hundës mund të jenë të ndryshme: i shkurtër, të gjatë, të ngushtë, të gjerë. Në profilin e ndryshon hundë të drejtë, si shqiponjë, me onde, upturned, konkave, konveks, etj

Zakonisht horbochok ka një fytyrë të ngushtë, natyra i ka ofruar Bandwidth ruajtja pasazhe të ngushta hundës duke rritur madhësinë vertikale. Ky tipar është i rëndësishëm gjatë operacioneve rindërtues, v. Të. Horbovyny hequr hundën dhe konvergjencën e nevojshëm të mureve anësore mund të çojë në një ngushtim të kapacitetit të pasazhet e hundës dhe çrregullimit të frymëmarrjes.

Formë Nose metodë korrigjim rhinoplasty

Operacioni për të ndryshuar formën dhe madhësinë e hundës - rhinoplasty është teknikisht e vështirë, "Sky High" mjedis i Kirurgët plastike.  

Kur operacionet e planifikuar parasysh gjininë, moshën, veçoritë strukturore të hundës së pacientit dhe dëshirat e tij. Sot është e mundur për të kryer simulime kompjuterike të hundës në mënyrë që pacienti të mund të trajtojë të parë të saj të ri.

Kundërindikimet për rhinoplasty janë sëmundje kronike (astma, diabet, sëmundje të zemrës, mëlçisë, veshkave, etj), alergji të drogës, çrregullime mendore dhe kështu me radhë. D.

Për rhinoplasty mirë konsiderohet mosha 18 deri në 40 vjet. Nganjëherë pak më të ulët moshë pragu ndryshim kur kockat kafkës formohen dhe rritja e tyre ka ndaluar. Pas 40 vjetësh, rhinoplasty praktikisht jo-ekzistues për shkak të rrezikut të lartë të deformime postoperative. Në këtë moshë për shkak të plakjes së lëkurës, reduktimin elasticitetin e saj dhe metabolizmin e ngadaltë mund të ndodhë shkelje përgënjeshtrim, që lëkura nuk mund të marrë formën e një fondacioni të ri. Në këtë rast rezultat i operacionit për të ndryshuar formën e hundës do të reduktohet në "jo" deformim shtesë dhe rrudhave. Gjithashtu në këtë moshë proceset rigjeneruese në kockave dhe kërc është më i ngadalshëm.

Me rhinoplasty mund të zvogëlojë ose të rritur madhësinë e hundës, të ndryshojë formën (duke përfshirë horbochok hequr hundën), të eliminojë defektet kongjenitale dhe fituara.

Gjatë operacionit për të korrigjuar kirurg horbovyny heq një pjesë të kockave dhe kërc, për drejtimin e prapme të hundës. Gjatë kryerjes kirurg rhinoplasty të kërkojnë saktësi të lartë në përcaktimin e numrit optimal të shkurtimeve dhe madhësive të tyre në lëkurë nuk kanë qenë plagët e tepërta.

Operacioni është kryer nën anestezi të përgjithshme. Heqja hundë horbovyny kryer në faza: faza e parë kirurg me një prerje brenda pasazhe hundës prodhon shkëputjen e indeve të buta, duke marrë qasje si shqiponjë. Atëherë ju duhet të hiqni horbovyny komponent kërc, pastaj korrigjim (rrethore) e pjesëve të kockave.

Pas reduktimin e domosdoshëm të kockave dhe kërc shpenzojnë lëvizjet e tyre dhe fiksimin në pozicionin e ri. Nëse është e nevojshme, korrigjimi hundë kryhet duke hequr tepërt e lëkurës dhe indit nënlëkuror, dhe kërc rivendosjes këtë rajon.

Pasi transaksioni është bërë imponuar hedhura hundë, zakreplyayusche indeve të reja të provizionit. Gips larguar pas 8-10 ditësh. Për të parandaluar gjakderdhje flegrat swabs pambuku e caktuara, duke e bërë të pamundur për disa ditëve të ardhshme hundës frymëmarrjes.

Rezultatet paraprake të rhinoplasty mund të vlerësohet pas heqjes së fashë, dhe final - pas 6 muajsh kur shërohen plotësisht indeve.

Komplikimet e rhinoplasty

Extremely komplikime të rralla të rhinoplasty është qelbëzim, nekrozë ind dhe gjakderdhje të rënda postoperative.

Zakonisht në periudhën postoperative shënuar bruising nën sytë, ënjtje të indeve dhe kongjestion nazal. Ky është një reagim i natyrshëm për të operacionit, i cili në 90% të pacientëve që zhduket brenda një muaji. Gjatë kësaj periudhe është e nevojshme për të kufizuar futje fluide, aktivitet fizik, për të shmangur infeksionet virale. Futje e dëshirueshme e vitaminave dhe immunostimulants. Nëse një pacient mban syze, ajo është e rekomanduar që të lëvizë përkohësisht lente për të eliminuar stresin në hundë.

Efektet më të shpeshta anësore të spikes rhinoplasty ndodhë, përkeqësimi frymëmarrjen, humbjen e të nuhaturit. Ndonjëherë, edhe pas operacionit, pacientët mbeten formë të pakënaqur e hundës së tij, sepse sipas statistikave, pothuajse 25% Nosov nënshtruar rhinoplasty përsëritur.

Në periudhën e largët pacienti është rekomanduar për të shmangur dëmtimin e një hundë të re, sëmundje hundës, sinusit, për të mos lejuar zhvillimin e proceseve infektive në kockat e hundës.