Folds nasolabial


  • Klasifikimi i folds nasolabial
  • Korrigjimi i folds nasolabial
  • Moti korrigjim i folds nasolabial
  • Parandalimin e formimit të folds nasolabial

Folds nasolabial formuar nga dy grooves running nga hunda në qoshet e gojës, e cila është veçanërisht e dukshme me një buzëqeshje. Në thelbin e saj është një thellë folds nasolabial dhe rrudhat në shtresën muskulare hedhur shumë herët - qysh në adoleshencë. Dhe në qoftë se lëkura e re elastike fsheh problemin, folds manifestimi moshë nasolabial të bëhen më të dukshme.

Shfaqja e folds nasolabial në trekëndëshin - është, para së gjithash, fati i njerëzve të qeshur, emocionale, kanë mimikë aktiv dhe artikulimin. Me një buzëqeshje të cheeks zhvendosur më afër hundës, duke shkaktuar edhe më të mëdha në thellim folds nasolabial.

Prania dhe ashpërsia e folds nasolabial nuk është drejtpërdrejt e varur nga mosha. Përkundrazi, ata janë të shkaktuara nga karakteristika anatomike të një shkëlqim person i lëkurës shprehur emocione. Procesi i plakjes së lëkurës, ptosis indeve të buta, ulur ton muskujt e fytyrës të kontribuojë në thellimin e folds nasolabial dhe t'i bëjë ata më të dukshme. Formimi i hershëm i folds nasolabial promovuar zakone të sëmurë, trashëgim, ushtrim të pahijshme të kujdesit të lëkurës. Shfaqja e folds nasolabial në rajon do të mund edhe të quhet malocclusion, e cila nuk ishte korrigjuar në kohë. Nëse humbje peshe folds nasolabial janë treguar më të fortë kur të fituar peshë - zbutur.


Me paraqitjen e folds nasolabial takohen shumë muskujt e fytyrës. Pjesa e sipërme e folds nasolabial formuar nga vrull LTSCHMSHOPK e muskujve të hundës dhe hypertonicity muskujve, heqjen krahun e hundës dhe buza e sipërme dhe pjesën weaves në muskul hundës. Fund e Mesme dhe e dele nasolabial formon hypertonicity muskujt e vogla dhe të mëdha zygomatic dhe buccal. Dele në qoshet e gojës rezulton nga spazma e muskujve, qoshe e poshtme e gojës (muskujve trekëndore) dhe cik ulët.

Nga ndodhja e folds nasolabial mund të çojë pozicionin e gabuar të kockave të kafkës, të shkaktuara nga trauma para lindjes apo lindjes. Me moshën vetëm rrit çekuilibër kockave: mosveprimi frontal bone çon në vetullat sagging, kockave konvergjencës zygomatic - deri folds nasolabial, shkelje e përmasa të drejtë të përballet ("kendin e të rinjve", linjë nofulla, etj).

Besohet se formimi përfundimtar i folds nasolabial është 30-35 vjeç dhe vizualisht i bën një person më i vjetër se mosha e tij.

Klasifikimi i folds nasolabial

Propozuar Klasifikimi EB Laputina folds nasolabial identifikon llojet e mëposhtme:

  • dy-fish - është një hollë rrudhat sipërfaqësore lineare pa depresioni indin nënlëkuror;
  • Gap-fish - hulli të rënda të lëkurës kundër sfondit të moshës lidhur me ndryshimet në indin nënlëkuror. Korrigjim GAR-folds arrihet duke përdorur kontur Filler densitet të lartë (Yuvyderm-30 Perlayn, Surzhiderm XP-30, etj);
  • gradient fish nasolabial - i formuar nga një lartësi të konsiderueshme rënie të buzës së sipërme dhe cheeks.

Korrigjimi i folds nasolabial

Parim i pandryshueshëm në luftën kundër folds nasolabial është motoja më shpejt trajtimi është filluar më mirë dhe më gjatë do të jetë rezultat i dukshëm.

Mjekësia moderne estetike ofron një zgjidhje efektive folds nasolabial nga contouring përgatitjet që përmbajnë acid Hyaluronic (Perlayn, Restylane, Surzhiderm, Tiosial, Yuvyderm etj). Këto barna kanë një pajtueshmërinë lartë me indet biologjike, duke përjashtuar refuzimin e tyre apo zhvillimin e alergjive. Acid Hyaluronic është një natyrore, përbërësit e natyrshme që janë të ndarë në trup në dioksid karboni dhe ujë.  

Përgatitjet Filler-administrohet me injeksion në lëkurë përmes një gjilpërë e hollë, kështu plotësimin e vëllimit të indeve. Holding Contouring folds nasolabial mund të bëhet për pacientët e të gjitha moshave. Pas administrimit të drogës ndërsa nuk mund të jetë ënjtje zonë nasolabial e trekëndëshit. Rezultati përfundimtar i contouring folds nasolabial mund të thuhet në 7-10 ditë.

Ndonjëherë fiksimin rezultatin e korrigjimit të folds nasolabial pas 4 javësh të kryer një procedurë të dytë, përkundër faktit se trupi është një ndarje e natyrshme e acidit Hyaluronic.

Moti korrigjim i folds nasolabial

Nga koha aktivitet i drogës-Filler ndalesa e lëkurës rifreskohen disa herë tashmë rozhladzheni rrudhat shtetërore nasolabial dhe sqaroj në mënyrë spontane. Si rezultat i këtyre proceseve folds nasolabial të bëhet më pak e theksuar dhe, nëse lind nevoja përsëritjen e mëtejshme të procedurës, futja e xhel do të kërkonte shumë më pak.

Parandalimin e formimit të folds nasolabial

Profilaktike për të parandaluar formimin e folds nasolabial Mezoterapia rekomanduar - injektuar në shtresën e mesme të lëkurës (mezodermu) preparatet që përmbajnë elastin, kolagjenit dhe acid Hyaluronic që do të sigurojë zonën e problemit elasticitetit të lëkurës, duke mos lejuar rrudhat nasolabial formë.  

Parandaluar folds nasolabial padëshiruar mund të ndihmojë në zonën kompetente profesionale të kujdesit të shqetësimit. Më parë zbulimin rrudhat nasolabial dhe përmirësimet e tyre për të shmangur formimin e rrudhave trashë në lëkurë.