Lënë jashtë, hundë ngritur


  • Parimet bazë të hundës plastike
  • Rhinoplasty hundë
  • Rezultatet e rhinoplasty

Nose formuar strukturat kërcor. Poshtë, ose në maja e hundës është formuar nga karakteristikat e pozicionit relativ të fund hundë kërc, karakteristikat e tyre anatomike. Hunda e zapavshy ashpër prapa dhe të ngritur, tip mospërfillje të njohur si një "mospërfillje" hundë me majë rrafshuar - "Duck" me majë vuri poshtë dhe e uli - "zog" ose "gjeraqinë".

Në traktatet e lashtë kineze e përshkroi formën ideale hundë, drejt-mbështetur, tip i harmonishëm dhe formë krahë të bukur. "E pra rrumbullakuar tip" do të thotë me veten e tyre, se hunda nuk duhet të ulen ose ngrihen tepër. Gjithashtu, në mënyrë ideale, hunda duhet të jetë i efektshëm, nga hunda në majë, nuk kanë një pjerrësi në çdo drejtim dhe duhet të jenë në harmoni me karakteristika të tjera dhe konturet e fytyrës. Nëpërmjet Mijëvjeçarit kanunet e bukurisë nuk ka ndryshuar.

Nose jep përfundimin e formës së tij. Poshtë, ose në majë të hundës shpesh vjen në mospajtim me pozicionin e duhur mbrapa dhe shtrembëron pamjen e përgjithshme.


Formë është përcaktuar nga një hundë trekëndore dhe ngjitur kërc krylnymy i madh që gjendet në fund të hundës dhe krahët e hundës. Besohet se kënd ideal nasolabial formuar nga buza e sipërme dhe hundës duhet të jetë e barabartë me rreth 90 °. Në të ngritur kënd hundë më të drejtpërdrejtë, me mangësitë në majë të hundës është zakonisht kënd akut. Pjerrësi linjë që shkon nga hunda përgjatë pjesën e prapme të hundës, dhe në vijën vertikale ulur nga hunda në profil, janë kënd aesthetically i saktë është zakonisht 30 °. Ngritur shkallë hundë kënd rritje, dhe uli tip - ul. Gjithashtu konsiderohet aesthetically i saktë Columella vend (të lëkurës në mes ndarëse hunda) vetëm nën krahë hundë.

Hundë gravitacional ptosis është një nga shenjat e para të plakjes persona moshën. Thickening dhe heqje terminal pjesë e hundës ndodh pas 40-45 vjet dhe për shkak të humbjes së elasticitetit dhe elasticitetit të indeve dhe plakjes procesit ptosis të ballit dhe e prapme të hundës. Përveç kësaj, hundë heqje ndihmon lidhje dobësimin mban kërc. Këto ndryshime në mënyrë të konsiderueshme "utyazhelyayut" fytyrë dhe të shtoni vite shtesë.

Shpesh, ajo është e mjaftueshme për rinovimin kryer hundë plastike dhe të marrë atë një tip të vogël, pa ndërhyrjeve shtesë në fytyrë. 

Parimet bazë të hundës plastike

Për të ndryshuar pozitën e majë të hundës - e bëjnë të ngritur ose ulur, më të gjerë ose të ngushtë, simetrik dhe proporcional - turistik për të kirurgjisë plastike - Departamenti kërc hundë rhinoplasty. Ky operacion është Nabolee i butë, sepse vetëm ndikon në kërc e fund hundë.

Hunda rhinoplasty tip i nënshtrohet një të gjerë, asimetrike, mosveprim, në masë të madhe hundë, dhe në Columella rënda. Vështirësia hundë rhinoplasty është nevoja për të respektuar simetri, duke regjistruar anatomi individuale të hundës (trashësi lëkurës, formës dhe forcën e kërc kontur mbështetëse kënde harqe anatomisë, gjatësinë dhe gjerësinë e hundës, madhësia e kënd midis hundës dhe cik), dhe pritjet e pacientit.

Qëllimi i tip rhinoplasty hundë është të ruajë dhe të modifikojë strukturat joharmonik normale anatomike të hundës. Kur prerje radikal i kërc që mbështesin sektorin e fundit e hundës, ajo mund të anuar ose mosveprim hundë në humbjen e mbështetjes së tij, duke shkaktuar daljen edhe më unaesthetic dhe të panatyrshme. Hunda themelor Parimi rhinoplasty është duke i dhënë hundë formë aesthetically favorshëm pa paragjykim mbështetëse strukturat kërcor. Nëse mosveprimi problemi apo ngritur korrigjim hundë kirurgjikale është kryer në kërc ulët lateral.

Në finale rezultat hundë plastike ndikuar nga mosha, trashësia e lëkurës, kockave dhe kërc tiparet e strukturës së hundës dhe të përballet me formën. Korrigjim estetik i hundës nuk është e rekomanduar për pacientët më të rinj se 17 vjet.

Kryerja rhinoplasty është i kundërindikuar në sëmundje të rënda të brendshme, diabeti, çrregullime gjakderdhje, infeksionet dhe kancerin.

Rhinoplasty hundë

Në kryerjen e hundë rhinoplasty mund të përdoret si anestezi lokale dhe të përgjithshme të kombinuara me anestezi infiltrimit. Kohëzgjatja e kirurgjisë është zakonisht nga 40 minuta deri në 1 orë, dhe ndonjëherë më shumë. Formë hundë është modeluar duke hequr deformyruyuschey ose shumë kërc dhe kërc fiksimit në pozicionin e duhur e ri. Lartësia e hundës ngritur reduktuar, projektimi mosveprim hundë rritur.

Hundë plastike mund të kryhet me anë të mbyllur - me prerje të vogla brenda pasazhe hundës dhe mënyrë të hapur - përmes qasjes së jashtme të zakonshme. Gjatë operacionit, kirurg ndikojë indeve të buta, kërc dhe Columella. Prodhuar autopsi, prerje, transferimin dhe qepur kërc në pozicionin e ri. Si operacione shtesë mund të kryhet hundë plastike, Columella hundës dhe kontur hundë.

Hundë plastike më pak traumatike për pacientin me rezultate të mira estetike. Rimëkëmbjes pas saj është më e shpejtë formatimin e teksteve imponuar hedhura janë të nevojshme. Në mënyrë tipike, vetë-imponuar sutures absorbable. Hundë operuar Plaster fikse 1 javë. Shërimi Mukoza ndodh në 3-5 ditë.

Për herë të parë e ndaluar për të fjetur në barkun tuaj, ajo është e rekomanduar për të eliminuar pije të nxehtë dhe ushtrim aktiv, veshur syzet me një kornizë masiv.

Rezultatet e rhinoplasty

Hypersensitivity hundë mund të vazhdojnë për 1,5-2 muaj. Brenda 2 javësh pas ënjtje rhinoplasty e indeve të bie nga 85% në 2 muaj - 90%, ënjtje të vogla mund të vazhdojnë prej 6 deri 12 muaj në varësi të volumit dhe kompleksitetit të rhinoplasty.

Rezultati estetik është i dukshëm menjëherë pas heqjes së fashë, suksesi përfundimtar i operacionit mund të gjykohet në gjashtë muaj apo një vit pas hundë plastike në edemë të plotë të konvergjencës.