Brow ptosis


  • Arsyet për vetullat mosveprim
  • Metodat e vetullat korrigjim mosveprim

Brow ptosis - ndryshimin e harkut brovnoy karakterizuar nga zhvendosje e saj poshtë dhe për të shkuar e lëkurës dhe indit nënlëkuror vetullat në fushën e qepallë e sipërme, e cila është shoqëruar nga tepruar ajo, "ekstra" lëkurë. Brow ptosis mund të trashëgohet gjenetikisht tipar ose rezultati i plakjes ndryshimet e ballin e indeve. Në këtë dhe në një rast tjetër, lënia jashtë e vetullave, rrudhat në ballin dhe ndryshimit hundë shprehjeve të fytyrës, duke i dhënë asaj një vështrim të lodhur, i trishtuar. Përveç kësaj, të lëkurës sagging qepallat e sipërme të vetullave me mosveprim krijon barriera vizuale dhe kufizon fushën e parë.

Karakteristikat kryesore të qenësishme në holl, në rininë e tij, është një rrugë e madje, nuk ka folds dhe rrudhat, TURGOR mirë dhe elasticiteti i indeve. Kështu vetullat janë të turret me buzë të orbitës ose pak më lart atë, dhe pikën e tyre më të lartë në rangun mes qoshe e jashtme të syrit dhe buzë anësore të irisit. Mirë vetullat vend mashkull - më horizontal, në buzë të orbitës.

Moshës lidhur me ndryshimet në indet përreth rezultojnë në vetullat mosveprim dhe negativisht ndikojnë estetikë e një personi. Brow ptosis karakterizuar nga zhvendosja e tyre të plotë apo të pjesshëm nën nivelin e sipërm të orbitës, hendeku midis buzë të ulët të vetull dhe buzën e sipërme të ciliar, relaksim dhe ulje TURGOR butë ind rajonet tokësore dhe ballore.


Arsyet për vetullat mosveprim

Me mosveprim vetullat mund të çojë gravitetit atrofi ose indeve ndryshime, indeve giperelastichnost kongjenitale lidhës dhe dëmtimin e degës ballore të nervore fytyrës. Ptosis Brow me shpesh është asimetrike, më e theksuar në anën e fytyrë me një rënie në tonin e muskujve.

Mosha e plakjes ballin dhe zona ballë nuk është i kufizuar me ndryshimet në lëkurë dhe yndyrë shtresë subdermalnoho, por gjithashtu ndikon muskujt, ligamentet, kockat, të cilat përfundimisht në zhvillim proceset degjeneruese. Arsyet për këtë qëndrojnë në ndryshimet morfologjike të lidhur me moshën dhe atrofi të ndodhë rrudhave të thella horizontale dhe brazdat në lëkurë ballin. Zhvillimi i rrudhave kjo fushë është rezultat i hyperactivity zgjatur e muskujt e bazat sy (m. Orbicularis oculi), ballin (m. Frontalis) dhe hundë (m. Corrugator).

Ndikimet negative mjedisore (ndotje, insolancë, etj) gjithashtu të shkaktojë rrudhave, pigmentim, model vaskulare. Një vlerësim gjithëpërfshirës i tanishëm ndryshon nevojshme për përtëritje të sigurt dhe optimale Kjo sipërfaqe prej fytyrë.

Ndryshimet janë duke përparuar me moshën, sjell një siklet psikologjik dhe pakënaqësinë me pamjen e tyre. Edhe pse nuk ka standarde të rrepta të sigurimit, konfigurimit, gjatësi dhe gjerësi të vetullat, shumica e njerëzve preferojnë të kenë vetullat shumë të larta ose të vendosura. Prandaj, shumë pacientë nuk duan të vënë me ballin plakjes dhe vetullat, humbje e paraqitjes harmonike dhe të rinj oriz, përdorin teknika të ndryshme anti-plakje.

Metodat e vetullat korrigjim mosveprim

Cosmetology Modern dhe kirurgjia plastike ofron shumë zgjidhje për vetullat problemi mosveprim. 

Kirurgji plastike për të hequr ballin dhe të vetullave për qëllim eleminimin mosveprim (ptosis) vetullat indeve të buta, ballin, rajon përkohshme, e cila nga ana e vet e pengon ose eliminon rrudhat horizontale ballin dhe rrudhave gjatësore rajonit hundë, lëkurës tepërt në qepallë e sipërme.

Metoda që ju zgjidhni plastike ballin dhe ballë indet rrjedhin nga lëshimi të ballore dhe zona të përkohshme, numri i rrudhave në ballë dhe hundë, dhe një vijë e flokëve. Në varësi të këtyre faktorëve në problemit të propozuar lëshimi të heqjes përkohshme ballë, ballin endoscopic dhe heqjen ballë, klasike ("koronare") heqjen dhe forcimin e sipërme 1/3 persona. 

Metodat heqja e përkohshme ka për qëllim për pacientët e moshës së mesme dhe të vjetër të cilët kanë izoluar të tretën e jashtme e indeve vetullat mosveprim dhe rajonit të përkohshme.

Endoskopike heqjen ballë mosveprimi është treguar në dy kategori të pacientëve:

  • me moshë mesatare, me një ptosis theksuar ballë dhe ptosis tepërt në tempujt;
  • më të vjetër me një ptosis theksuar ballë, rrudhat ballin dhe hundën, dhe ndryshimet e theksuara në lëkurën e fytyrës dhe qafës.

Më efektive Kombinuar heqjen endoskopike e konservatorë kapak plastike që mbajnë. Gjatë ndërrojë pamjen endoscopic kryer uljen e mizhbrovnyh muskujve dhe rajon ballore, të shoqëruar nga rrudhat në ballin. Gjatësia operativ i 1 prerje cm në numrin e 3-5 copa të kryera në lëkurë e kokës.

Kryerja klasike (koronare) heqjen e ballin dhe të vetullave të treguar për pacientët e grupeve të mesme dhe të vjetër në moshë, me rrudha të theksuara në mizhbrovnyh dhe zonën ballore, ptosis e sipërme 1/3 personave mosveprim vetullat dhe indet rajoni i përkohshëm, e theksuar asimetrinë e vetullave. Me heqjen koronare mund raspravlenye dhe vetullat kontur heqjen, zbutjen e zonave tokësore dhe ballore indeve. Ky operacion është ideal për pacientët me ballin të ulët dhe rrudhave të shqiptuara.

Këto metoda në vitet e fundit kanë provuar kozmetike të lartë dhe rezultatet funksionale. Vetullat e ngritura mbi sytë jo vetëm të shtoni më shumë personin rinor pamjen, por nuk e humb veçoritë e tyre të fytyrës.

Ndër teknika të tjera kirurgjikale që zgjidhin problemin e vetullave mosveprim, të heqë vetull është përdorur gjithashtu, realizohet përmes një prerje mbi vetull. Disavantazhi i kësaj teknike është që mbetet pas mbresë plastike të dukshëm, duke e bërë përdorimin e gjithnjë e më të rralla.

Holding transpalpebralno (përmes qepallë e sipërme) ndreqim vetulla mund të kryhet gjatë operacionit të blepharoplasty sipërme.

Në këtë pikë mosveprim shprehur kombinuara ndonjëherë me rrudha të theksuara hundë përdorë për mbajtjen transpalpebralno (përmes sipërme qepallë) heqje e muskujve nadperenosya.

Një teknikat alternative kirurgjikale për të zgjidhur problemin e lëshim vetullat janë procedurat për të futur produkte që përmbajnë toksina botulinum, duke bllokuar transmetimin e impulseve neuromuskular dhe kufizon lëvizjen e muskujt e sipërme 1/3 persona (Botox, LANTOKSA, Dysport). Megjithatë, këto procedura për të ruajtur efektin e arritur të kërkojë injeksion periodik përsëritje.

Të lazer dhe peels kimike janë përdorur shpesh si një trajtim plotësues që mund të arrihen rezultatet më të mira gjatë rrjedhës kryesore.