Osmidroz


  • Shkaqet osmidroz
  • Diagnoza osmidroz
  • Trajtimi osmidroz

Emri Osmidroz vjen nga greke «osme» - erë dhe «hidros» - djerse. Sinonime saj janë bromidroz (djersën erë të keq - bromidrosis). Dermatologji dallon apokrinnyh (axillary) formë osmidroz kur erë të pakëndshme shfaqet në gjëndra djerse sekretyruemoho apokrinovyh sqetullat dhe ekkrinnyh osmidroz që ndodh kur hyperhidrosis shputës dhe djersitje në lëkurë të madh folds në njerëzit e dhjamosur.

Shkaqet osmidroz

Arsyeja kryesore është dekompozim e djerse osmidroz baktereve që kolonizojnë sipërfaqe të lëkurës kur nuk lahen shpesh. Nga vetë, djerse është pa erë, por në jetën e baktereve (streptokoket dhe Stafilokoket) janë formuar substancat me erë të pakëndshme dhe madje faull.


Shfaqja e një erën e djersës mund të shkaktohet nga çrregullime të ndryshme në metabolizmin e trupit. Pra, në pacientët me uremia dhe pyelonephritis kronike shqetësuar sekretim urinar e mbeturinave nga trupi. Si rezultat, urinës dhe ure excreted në djersë, e cila i jep erën e urinës. Osmidroz mund të ndodhë në disa çrregullime endokrine, obeziteti, diabeti. Sipas studimit të kryer prej tij për shkak të shkeljes së metabolizmit lipid dhe rritjen lirimin e djerse acideve yndyrore të lirë. Ndonjëherë osmidroz ndodh në gratë e reja me mosfunksionim menstrual.

Çrregullime të tretjes (gastrit, sëmundje peptike) dhe procesi i absorbimit në zorrët (kolit, kapsllëk kronik, pengim zorrë) gjithashtu mund të çojë në ndarjen e djerse substancave të ndryshme që normalisht mungon në të. Erë të pakëndshme të djersës mund të shkaktohet duke marrë medikamente të caktuara, të tilla si droga që përmbajnë squfur.

Diagnoza osmidroz

Një pikë e rëndësishme në osmidroz diagnoza është për të përcaktuar shkakun e saj. Kjo mund të kërkojë më shumë se vetëm duke u konsultuar me një dermatolog, por gastroenterologist, endokrinolog, urolog. Gratë e reja në erën e djersës duhet të shqyrtohet gjinekolog, endokrinolog apo gjinekologun. Analiza e djersë. Pacienti mund të caktohet më shumë teste: gastroscopy, intubation duodenale, irrigoscopy, colonoscopy, ultratinguj të barkut, test Reberga, urography, etj

Trajtimi osmidroz

Në shumicën e rasteve eliminon erë të pakëndshme e djerse përditshme larje të plotë me sapun dhe përdorimin e rregullt të deodorants. Për të eliminuar hyperhidrosis duhet të përdorin objektet lokale që reduktojnë djersitje. Trajtimi i hyperhidrosis sqetull mund të bëhet duke injektuar toksina botulinum, shkatërrimit tejzanor apo prerje e gjëndra djerse.

Në osmidroz diagnostikuar në shkelje të organeve të brendshme duke u trajtuar sëmundje themelor.