Palindromnyy reumatizmi


  • Arsyet palindromnyy reumatizmi
  • Simptomet e reumatizma palindromnyy
  • Diagnoza palindromnyy reumatizmi
  • Trajtimi i palindromnyy reumatike
  • Moti palindromnyy reumatizmi

Reumatizmi Palindromnyy është përshkruar në Rheumatology në 1944. Futet termin "palindromnyy" në mjetet greke "duke kthyer", duke theksuar natyrën vazhdimisht përsëritura të sëmundjes. Emri "reumatizmi" sëmundje për shkak të ngjashmërive marrë foton e tij klinike të reumatizma (nodules nënlëkurës, përfshirje në indet periarticular). Një numër i autorëve tani i referohet palindromnyy version reumatizma veçantë të artritit reumatoid hershme. Kjo është për shkak të faktit se me kalimin e kohës, rreth një e treta e pacientëve atje palindromnyy artrit reumatoid reumatizma. Zhvillimi mundur dhe sëmundje të tjera sistemike, semundja Sjogren, eritematoza sistemike lupus, semundja Whipple s.

Arsyet palindromnyy reumatizmi

Faktorët që provokojnë reumatizmi palindromnyy, janë ende të panjohur. Pyetje të kujdesshëm e pacientëve dhe historinë mjekësore nuk tregoi fillimin e sëmundjes për shkak të cilat infektive, traumatik, apo ndryshe. Ne vetëm dimë se ethe reumatike është i bazuar inflamacion palindromnyy kalimtare jospecifik që zhvillon në indet periarticular dhe membrana synovial.


Simptomet e reumatizma palindromnyy

Gabim i papritur dhe akute reumatizmi fillimin palindromnyy, të cilat shpesh festohet në pasdite. Atje simptomat shpejt progresive inflamator: skuqje, ënjtje, rrit temperaturën lokale dhe dhimbje të përbashkët prekur. Këto simptoma brenda orëve të rritet dhe të arrijë intensitetin e tyre maksimale. Dhimbje në pacientët me palindromnyy ndryshme reumatike varion nga butë të forta dhe të dhimbshme. Në kulmin e sulmit mund të jetë një lëvizshmëri të kufizuar në të përbashkët, për shkak të ënjtje të saj dhe butësi.

Gjatë simptomat sulm palindromnyy reumatizmi artrit së bashku me ndryshimet e shënuara inflamatore në indet periarticular, dhimbje dhe ënjtje e tendons në vendet e tyre të lidhjes me të përbashkët, ënjtje në të dendura të përshtatshme për muskujt e përbashkëta, ënjtje e gishtërinjve dhe pads shputë. Në 1/3 rastet e reumatizmi palindromnyy shfaqjes vërejtur e nodules nënlëkurës i vogël reumatike. Ato janë të vendosura përgjatë tendons në duart dhe këmbët, në aponeurosis në pëllëmbë dhe sipërfaqet muskul zgjatues të parakrahët.

Sulmi palindromnyy etheve reumatike zakonisht ndodh përfshirjen e një, të paktën - dy nyje. Shumica e rasteve ndodhin në gju humbjen. Atje ndryshimet inflamatore në shpatull, dore, kyçin e këmbës, metacarpal, interphalangeal proksimal, të përbashkët temporomandibular, nyjeve këmbë dhe shpinë qafës së mitrës. Një tipar dallues palindromnyy inflamacion reumatike është migrimi nga një të përbashkët në tjetrin me çdo sulm të ri.

Sulmi palindromnyy reumatizmi mund të zgjasë për disa orë, zakonisht jo më shumë se 2-3 ditë. Kohëzgjatja maksimale e sulmeve të vërejtura në disa raste klinike ishte 7 ditë. Periudha midis sulmet palindromnyy reumatizmi mund të marrë nga disa ditë deri 2-3 muaj. Karakterizohet nga mungesa në reumatizma sulm palindromnyy manifestime të përbashkëta klinike të tilla si ethe, rraskapitje, të dridhura, dhe kështu me radhë. N. Shfaqja e simptomave të përgjithshme, ngurtësi në mëngjes e prekur të përbashkët dhe / ose ri-ndezjen e të njëjtit përbashkët në sulme të mëtejshme tregon reumatizmi transformim palindromnyy në artrit rheumatoid.

Diagnoza palindromnyy reumatizmi

Duke krijuar një diagnozë palindromnyy reumatizma rheumatologist kryesisht mbështetet në foto tipike klinike të rezolutës së papritur dhe të shpejtë të migrimit sulmet humbjen nga një të përbashkët në një tjetër dhe mungesa e çdo akti mes sulmeve. Gjak Klinike dhe lëngun synovial e anketës së prekur përbashkët nuk jep të dhëna specifike. Në anën tjetër, mungesa e lezioneve sugjeron një diagnozë të palindromnyy reumatike ethe.

Në pristupnyy reumatizma periudhë palindromnyy në gjak mund të jetë një rritje të moderuar në ESR, zbulimin e titrit të ulët të. Acceleration ESR sohranyayuscheesya midis sulmeve mund të jetë një shenjë e artritit reumatoid. Biopsi e membranës së prekur përbashkët synovial gjatë një reumatizma sulm palindromnyy zbulon ndryshime nonspecific inflamatore.

Në kryerjen e radiografi të përbashkët dhe me ultratinguj në pacientët me palindromnyy reumatike nuk tregojnë ndonjë anomali patologjike. Në disa raste, ka një rritje në radiografi hije indet periarticular për shkak të bymimit të tyre të rëndë gjatë një sulmi.

Diagnoza diferenciale duhet të jetë artrit reumatoid palindromnyy reumatizmi, sulm përdhes, hidroksiapatitnoy artropati, hydrarthrosis me ndërprerje, spondyloarthritis negativiteti.

Trajtimi i palindromnyy reumatike

Trajtimi i pacientëve gjatë një sulmi të reumatizma palindromnyy mbajtur drogë anti-inflamator jo-steroidal (ibuprofen, voltaren, DIKLOFENAK, nimesulid, etj). Ata në mënyrë efektive të lehtësojë simptomat akute të sëmundjes, por jo të parandaluar shfaqjen e sulmeve të reja. Në trajtimin e reumatizma palindromnyy përdorur edhe injeksione të kripërave ari, D-penitsillamin, sulfasalazine, kolkicine, drogës anti-malarik.

Moti palindromnyy reumatizmi

Reumatizmi trajtim palindromnyy në shumicën e rasteve çon për të përfunduar shërimin e pacientëve. Megjithatë, edhe me sëmundje të zgjatur, pacientët ruajnë aftësinë për të punuar. Ajo mund të jetë i prishur vetëm një kohë të shkurtër gjatë sulmeve të rënda të sëmundjes. Zhvillimi i deformime të përbashkëta dhe aftësinë e kufizuar palindromnyy ethe reumatike nuk ndodh.