Papillomatoznyh nevus


  • Manifestimet papillomatoznyh nevus
  • Nevus Diagnoza papillomatoznyh
  • Trajtimi i nevus papillomatoznyh

Nevus Papillomatoznyh referohet neoplazmat beninje të lëkurës. Ajo mund të jetë i lindur dhe i krijuar për jetën. Nevus Papillomatoznyh si nevus fibroepitelialnyy, nevus Setton, Mongolian vend vnutridermalnyy nevus pigmentuar është edukimi melanomoneopasnym dhe mundësia e shndërrimit të saj në melanoma është praktikisht zero.

Manifestimet papillomatoznyh nevus

Nevus Papillomatoznyh është formë e gabuar dhe kodrinor projektuar mbi nivelin e përgjithshëm të sipërfaqe të lëkurës. Ajo mund të jetë me ngjyra ose lëkurë pigmentuar i pandryshuar me ngjyrë kafe ose ngjyrë kafe. Herë pas here papillomatoznye zezë nevi. Shpesh papillomatoznyh nevus pigmented transfixed flokët, duke e bërë të ngjashme me fibroepitelialnyy nevus.


Nevi Papillomatoznye mund të jenë të shumta dhe unike. Më shpesh ata janë të lokalizuara në kokës, fytyrës dhe qafës, por mund të gjendet në çdo pjesë të lëkurës.

Nevus karakteristikë papillomatoznyh është një rritje e ngadaltë gradual në madhësi. Duke dalë në lindje ose në çdo periudhë të jetës, nevi të tillë në fillim të padukshëm. Por si ai fillon për të ofruar rritjes shqetësim tek i zoti. E vendosur në kokë, në fushën e rritjes së flokëve, nevus pëson lëndime të shpeshta kur krehje. Si rezultat, ajo mund të jetë e inflamacion, dhimbje dhe skuqje shfaqet në nevus.

Lokalizimi tipik në kokë dhe qafë, rritje të madhe të mjaftueshme të nevus pigment nevus flokët papillomatoznyh bëjë defekt serioz kozmetike, e cila jep parehati pacientit të rëndësishëm psikologjik. Në adoleshentët dhe ata me sistem labile nervor, kjo situatë mund të shkaktojë zhvillimin e depresioni, çrregullime të gjumit, krizë nervash.

Nevus Diagnoza papillomatoznyh

Edhe në qoftë se mol nuk shkakton siklet pacient jo, ajo duhet të tregojë një dermatolog. Diagnozë të saktë të llojit të tumorit është e nevojshme për të sunduar nga melanoma dhe nevi melanomoopasnyh, të përcaktuar strategjinë e duhur të trajtimit.

Në shumicën e rasteve, një dermatolog me përvojë mbi rishikimin e arsimit dhe dermatoscopy mund papillomatoznyh diagnozë nevus dhe dallojnë atë nga lyth, verrukoznuyu nevus, melanoma, kufi pigment nevus, fibroepitelialnyy nevus, nytevydnoe lythat. Në diagnozën e nevus pigment mund të aplikojë studim gjithashtu siaskopicheskoe. Në raste të vështira kryer arsimin biopsi. Dyshim diagnoza është arsyeja për dermatoonkoloha konsultim për të përjashtuar melanoma.

Trajtimi i nevus papillomatoznyh

Trauma Përhershëm nevus, siklet psikologjik dhe paraqitja e ndryshimeve inflamatore është një tregues për të hequr atë. Në rastet kur gjatë diagnostikimit të dështuara për të përjashtuar 100% të melanoma, Dermatologji rekomandon heqjen e nevus me studimin e detyrueshëm histologjik të edukimit në distancë.

Hiq nevus papillomatoznyh mund të bëhet duke lazer, cryosurgery, metodë radiowave duke përdorur electrocautery ose prerje kirurgjikale. Perdorimi i cdonjerit prej këtyre metoda kryhet zakonisht nën anestezi lokale.

Lidhur nevi papillomatoznyh vendosura në fytyrë dhe qafë, e përdorur shpesh mol heqjen lazer. Kjo metodë, me kujdesin e duhur mëngjes pas largimit, ka efektin më të mirë kozmetike. Megjithatë, ai nuk është i përshtatshëm për diskutueshme në aspektin e rasteve diagnostikuese, sepse zakonisht nuk lë vend për studim histologjik të mostrave të indeve.

Aplikimi nevus cryodestruction papillomatoznyh justifikohet me vendndodhjen e saj në lëkurën e kokës ose veshje pjesët e fshehura të trupit. Kjo metodë mund të përdoret vetëm për të hequr një mjek me përvojë, sepse shumë i thellë i ndikimit të lëngshme shkaktojnë azotit djegiet ftohtë e indeve dhe formimin mbresë. Studim histologjik i arsimit të largët të jetë e mundur.

Rezultate të mira janë fituar papillomatoznyh metodë radiowave heqjen e nevus. Pas operacionit, ind shëruar nga epithelialization bezrubtseve që garanton rezultat të shkëlqyer kozmetike. Ky material largët lehtë mund të dërgohen në Histologji.

Nevus Electrocoagulation, edhe pse ajo mundëson verifikim i saktë histologjike përdoret rrallë në vend përmes formimit të heqjen mbresë në mënyrë të konsiderueshme. Nevus Papillomatoznyh i madh është një tregues për heqje kirurgjikale. Seams mbivendosje pas kirurgji kozmetike siguron defekt minimale kozmetike.