Papulopustuleznyh fytyre


  • Manifestime të papulopustuleznyh fytyre
  • Diagnoza papulopustuleznyh puçrra fytyre
  • Trajtimi i akneve papulopustuleznyh

Së bashku me kamedonov papulopustuleznyh Puçrra është forma më e zakonshme e akneve (fytyre). Pik Incidenca vërejtur në meshkujt 17-19 vjeç, femrat 16-17 vjeç. Pavarësisht nga prevalencë më të madhe të sëmundjes, Dermatologji ende nuk mund të i imët origjinën dhe patogjenezën e papulopustuleznyh fytyre. Është vërejtur se ata të zhvillojnë si një i mbyllur dhe i hapur me kamedonov - nodules jo-inflamatore formuar në gojën e follicles flokët. Akumulimi në sekretimit kamedonov e gjëndra dhjamor të prodhojë një rritje në madhësinë dhe zhvillimin e inflamacionit të tyre. Si rezultat, në vend të kamedonov shfaqen elemente nxitëse - papulopustuleznyh puçrra fytyre.

Manifestime të papulopustuleznyh fytyre

Papulopustuleznyh hungarezët janë nodules inflamator (papules) ose pustules (pustules) formë polusharovydnoy, deri në 5 mm. Ata kanë një ngjyrë të kuqe. Elementet më të gjatë ekzistuese dhe puçrra të mëdha shpesh kaltërosh-kuqe ose ngjyrë vjollcë.


Papulopustuleznyh hungarezët janë më të butë në krahasim me forma të lëngëta të puçrra fytyre (rrufe, inversi, Uzlovatokistoznye, fund, etj). Efektet e tyre si plagët ose zona e hyperpigmentation postacne atje nuk janë gjithmonë të varet nga thellësia dhe ashpërsia e përgjigjes inflamatore. Nëse inflamacioni nuk ndikojnë vendosur rreth dermis folikuli, hungarezët papulopustuleznyh zgjidhet pa lënë gjurmë.

Diagnoza papulopustuleznyh puçrra fytyre

Përcaktimit të llojit të akneve është bërë për të konsultoheni me një dermatolog. Duhet të dallohet nga papulopustuleznyh aknet kamedonov lloje të mirë të puçrra fytyre, që tregon pyoderma, ostyofollykulyt, impetigo streptokoksike. Spote pigment lënë pas lejen fytyre, dallojnë nga pigmentim sekondar pas pezmatim i lëkurës dhe plagët depigmented postacne - se vitiligo.

Trajtimi i akneve papulopustuleznyh

Trajtimi i papulopustuleznyh fytyre kryer një të plotë dhe mund të përfshijnë mjete të jashtme, fizioterapi, Cryotherapy, phototherapy, Mezoterapia dhe antibiotikët sistemike.

Trajtimit lokal të përdorura retinoids sintetike (Tretinoin), peroksid benzoyl, acid Azelaic, përgatitjet zinkut dhe kombinime me antibiotikë (erythromycin, clindamycin, etj). Efekti i mirë është trajtim lazer puçrra fytyre, terapi ozoni dhe phototherapy. Me metodat fizike terapi të përdorura në trajtimin e të darsonvalization, terapi microcurrent, spastrimit tejzanor. Në disa raste, një UFO, por UV paqartë çuar shumë dermatologists dhe cosmetologists për të braktisur këtë metodë të trajtimit të akneve në favor të metodave më moderne.

Puçrra fytyre Cryotherapy dhe cryomassage qethur shkurt inflamacion dhe të reduktuar jashtëqitje dhjamor dhe të ketë një efekt baktericid. Mezoterapia kokteje speciale terapeutike mund të arrijë rezultate më të mira se përdorim të jashtëm të njëjtat mjete. Për të eliminuar plagët postacne peels përdorur lazer, dermabrasion, heqjen mbresë lazer.

Me një numër të madh të lezioneve dhe shkallën e shënuar e reaksionit inflamator mund të përdorin terapi të përgjithshme antibiotik. Duke pasur parasysh stabilitetin e organizmave moderne, përzgjedhje antibiotik duhet të kryhet në përputhje të plotë me papules shkarkimit rezultatet bakposeva dhe ndjeshmërinë e mikroorganizmave të zgjedhura.