Faza e patologjik paraprak i punës


  • Shkaqet e heqjes anormale të fazës së përkohshme të punës
  • Simptomet e heqjes patologjike të fazës së përkohshme të punës
  • Heqja e diagnozës përkohshëm të fazës patologjike e punës
  • Taktika heqjen patologjik i fazës së përkohshme të punës
  • Parandalimi i heqjes patologjike të fazës së përkohshme të punës

Manifestimet klinike të fiziologjik (pakomplikuar) heqjen e fazës së përkohshme të punës, që zgjasin mesatarisht 5-8 orë, të butë; transportin periodik dhe dhimbje të barkut cramping dhe kryqe nuk ndryshon shëndetin e përgjithshëm të grave. Kontraktimet Normal përkohshme (Kontraktimet rremë kontraktimet-prekursorët) mund të ndalojë dhe të përditësuar përmes ditës, por më shpesh ato intensifikuar gradualisht, switching të shpeshta dhe një veprimtari të rregullt gjenerike. Në fund të periudhës ka një heqjen e përkohshme fiziologjik pjekurisë (shkurtimin dhe zbutje) të qafës së mitrës, qafës së mitrës kanalit hapjen e pjesshme të 2-3 cm.

Incidenca e sëmundjes në heqjen e fazës së përkohshme të punës është 10-17%. Me zhvillimin e heqjes patologjike të periudhës së përkohshme të fazës së zgjatur fshehur e punës dhe mund të zgjasë nga 6-8 orë në 24-48 orë apo më gjatë. Kontraktimet spastik ndodhë në këtë rast kundër sfondit të rritur tonin e myometrium; forcë, frekuenca dhe dhimbje lidhen me gjenerik i vërtetë, por nuk çojnë në pjekjen e qafës së mitrës. Obstetrikë dhe gjinekologji fazë patologjik paraprak i punës konsiderohet si mosfunksionim hypertonic mitrës. Faza e patologjik paraprak i punës mund të shkojnë për të varfërit apo dyskoordynovana aktivitete gjenerike.

Shkaqet e heqjes anormale të fazës së përkohshme të punës


Shkelja e heqjen e fazës së përkohshme të punës vërejtur shpesh në patologjinë e trupit të nënës, shtatzënë me sistemin labile nervor, neurozë, NCD; metabolike dhe endokrine çrregullime (trashje, nën peshë, mosfunksionim menstrual, infantilism seksual, etj); Çrregullime shoqëruese somatike (sëmundjet e zemrës, aritmi, hipertension, sëmundje të veshkave, mëlçisë, veshkave gjëndër); ndryshimet inflamatore e uterusit (endometritis, cervicitin); preeclampsia, proceset degjeneruese pas një abort.

Përveç kësaj, heqja e periudhës së përkohshme vonesë mund të kontribuojë për të qëndrimeve negative të grave në lindjen e fëmijës, frika e lindjes së fëmijës, të moshës 17 ose më të ri parëlinduri mbi 30 vjet.

Nga shkaqe obstetrike komplikuara heqjen e periudhës së përkohshme përfshijnë lindjet e shumta, pak ose bollshme shtatzëninë, fruta të mëdha, PREVIA placenta, malposition, anatomike legen ngushta, etj

Simptomet e heqjes patologjike të fazës së përkohshme të punës

Rrjedhat patologjike fazë paraprake e punës është e karakterizuar nga një tkurrje të mprehtë pavullnetshëm i myometrium, duke çuar në shfaqjen e kontraktimet e dhimbshme, e tyre e vazhdueshme gjatë, nuk i kalojnë të aktiviteteve të rregullta të përgjithshme.

Pavarësisht nga ashpërsia dhe kohëzgjatja e punës, qafën e mitrës është e trashë dhe i gjatë dhe kanali i qafës së mitrës nuk ka të hapur. Excitability dhe i mitrës ton rritur në mënyrë dramatike; I mitrës tkurrje monoton, me asnjë tendencë për të rritur dhe forcuar.

Gravida shkelur; femër lodhur, nuk mund të fle dhe të pushojnë për shkak të dhimbjeve të vazhdueshme dhe stresi emocional, bëhet nervoz dhe i paqëndrueshëm. Grua shtatzënë mund të festuar djersitje, dhimbje në kryqe dhe të ulët mbrapa, gulçim, takikardi, çrregullimit të zorrëve.

Faza e patologjik paraprak i punës është e komplikuar shpesh nga shkarkimi para lindjes së anomalive lëngut amniotik të punës dhe të ofrimit të, dhe për të rritur pamjen e shenjave të hypoxia intrauterine të fetusit.

Në disa raste, pas këputje e membranave të shfaqet kontraktimet rregullta dhe veprat në mënyrë të pavarur të normalizuar.

Heqja e diagnozës përkohshëm të fazës patologjike e punës

Studimi i jashtëm obstetrik përcaktuar vendndodhjen e pjesës së lartë paraqitjen e fetusit, i cili ndodhet lart mbi hyrjen në një tas të vogël; rritur tonin e mitrës, veçanërisht në segmentin më të ulët.

Kryerjen e hulumtimeve në patologjisë heqjen vaginale të fazës së përkohshme të punës është i vështirë për shkak të fortë bigëzim tensionit të muskujve. Kur një ekzaminim i brendshëm gjinekologjik treguar praninë e vrull vaginale muskujve dhe papjekuri e qafës së mitrës.

Gjatë kardiotokografike regjistruar kontraktimet e ndryshme kohëzgjatja dhe fuqia kohë të pabarabartë intervale mes tyre, prevalenca e ulët segmentit mitrës ton në fund ton dhe trupit.

Ekzaminim citologjik i Smears vaginale dëshmi për mungesën e ngopjes estrogenic të trupit.

Taktika heqjen patologjik i fazës së përkohshme të punës

Taktika heqjen patologjik i fazës së përkohshme aktuale të punës përcaktohet nga kohëzgjatja e saj, gravida, klinikë ashpërsisë, fetusit dhe kanalin e lindjes. Në të gjitha rastet, shoqërues fazë patologjik paraprak i punës, demonstron përdorimin e oestrogens, analgesics, qetësuesve, dhe agjentët antispasmodic.

Nëse heqja e fazës së përkohshme të punës zgjat më pak se 6 orë, të shoqëruar nga pjekurisë së mitrës dhe kokë fetusit këmbë në hyrje të një pellgu të vogël, trajtimi fillon me kryerjen electroanalgesia ose akupunkturë. Kur membranat dhe pjekurinë e kanalin e lindjes ruajtjen kryhet amniotomy.

Nëse kohëzgjatja e heqjes së fazës së përkohshme të punës për 6 orë, por papjekuri i qafës së mitrës qetësim treguar (input Seduxen) përgatitjen e Drogës dhe qafën (emërimin e prostaglandin E2, estradiolit dipropionat, folliculin dhe t. F.).

Në heqjen zgjatur fazën e përkohshëm të punës (10-12 orë apo më shumë), të shoqëruar nga nënat lodhje, e përdorur gjumë ilaçe. Pasi zgjohen në 85% të femrave vjen fazën Materniteti aktive të aktivitetit normal kontraktil e mitrës. Të tjera 15% për shkak të mungesës ose unexpressed lufton treguar uterotonikov kujdesshme destinacion (oxytocin, prostaglandines).

Në mesin e transferimit, për të lehtësuar heqjen jonormale të fazës së përkohshme të punës së aplikuar - agonist (hinipral, brikanil, partusisten etj).

Nëse ju nuk mund të arrijë një punë aktive dhe të rregullt, si dhe historinë ngarkuar obstetrik, fruta të mëdha, shkeljes, sëmundjet extragenital, shenjat e hypoxia fetale, është e ofrimit të leverdishme nga prerjeje cezariane.

Trajtimi Afati maksimal i heqjes patologjike të fazës së përkohshme të punës nuk duhet të kalojë 3-5 ditë.

Parandalimi i heqjes patologjike të fazës së përkohshme të punës

Për të përjashtuar heqjen parregullt të rrjedhës së fazës së përkohshme të trajnimit të punës së nevojshme dhe menaxhimit kompetent të shtatzënisë, një grua e regjimit të propozuar pajtueshmërisë, përgatitjen psiko për lindjen e fëmijës.

Vëmendje e veçantë obstetër-gjinekolog duhet të drejtohen për gratë shtatzëna kontingjente që janë në rrezik të zhvillimit heqjen jonormal të fazës së përkohshme të punës - prodhimet e para të grave të reja dhe më të vjetër me histori të komplikuar obstetrik dhe gjinekologjike, inflamacion kronik të organeve gjenitale; neuroendocrine, dhe çrregullime somatike psihonevrolohicheskimy; mangësi anatomike e mitrës; pamjaftueshmëri placental; polyhydramnios, fruta të shumta apo të mëdha.