Simyavyporskuvannya parakohshme


  • Problemi i derdhje e parakohshme
  • Shkaqet e derdhje e parakohshme
  • Diagnoza dhe trajtimi i derdhje e parakohshme

Derdhje parakohshme është një disfunksioni seksual në meshkuj dhe ndodh në 25-60% të gjithë seksit varësi faktorë të jashtëm dhe prani te nje njeriu të sëmundjeve inflamatore të urogjenital. Derdhje e parakohshme nuk është konsideruar si një sëmundje organike, ajo është një mosfunksionim seksual që është paaftësia për të kontrolluar derdhje të mjaftueshme për të arritur kënaqësinë seksuale gjatë marrëdhënieve të dy partnerët.

Problemi i derdhje e parakohshme

Problemi i derdhje e parakohshme është në pjesën më të madhe të problemit social, sepse në kuptimin e mjekësisë dhe ndryshimet organike e qartë arsyet për këtë. Standardet Uniform e seksit atje, por kohëzgjatja mesatare e fërkimet variojnë nga 2 deri në 10 minuta, në varësi të karakteristikave të organizmit, situatës gjatë akt seksual dhe periudhës së abstinencës. Por mendimi subjektiv i njerëzve mund të çojë në ide të gabuara rreth derdhje e parakohshme një e problemeve, të cilat nga ana ofron një ndikim negativ në marrëdhëniet në familje, ul vetë-respekt të të dy partnerëve dhe shpesh çon në avari të familjes.


Derdhje e parakohshme është konsideruar në rast se derdhje i rregullt ndodh para se të dy partnerët kanë marrë kënaqësi seksuale, me kusht që periudha fërkim ishte më pak se 2 minuta. Në periudhë të gjatë foreplay, zgjimit të fortë seksual, veçanërisht pas një derdhje të rëndësishme përmbajtje mund të ndodhë para se të kontaktit gjenital që nuk është konsideruar një patologji. Shumë janë paaftësia për të marrë ose anorgasmy orgazmë vaginale në gratë për derdhje e parakohshme, si periudha fërkim shpesh zgjat më shumë se 20 minuta nuk është e mjaftueshme për të kënaqur partnerin e tij.

Kjo është, në kuptimin e mjekësisë parakohshme derdhje - është e përsëritura pas derdhje stimulim minimale seksual para ose pas futjes së penisit në vaginë. Ideja se derdhje e pakontrolluar e gabuar e parakohshme, për më tepër, ajo ngre probleme serioze dhe të vështira psikologjike.

Shkaqet e derdhje e parakohshme

Deri më sot, studimet e shumta në fushën e andrology sugjerojnë se ejaculations më parakohshme me natyrën psychogenic. Mungesa e përvojës seksuale dhe njohurive teorike në kohën e fillimit të aktivitetit seksual, së bashku me opinionet e rreme rreth përvojës seksuale në kolegëve formë më tej sindromi i dështimit të qëndrueshme. Pra, vetëm për të ardhur keq marrëdhënie seksuale ka ndodhur gjatë zhvillimit të phobias është për të përsëritur skenarin. Shkaqet psiko-fizike të derdhje e parakohshme janë të përsëritura në formimin e harkut refleks që pas formimi promovon derdhje e parakohshme, të zhvilluar më tej kollikulita mesme fenomen (inflamacion i farës gungë).

Sëmundjet inflamatore të gjëndrave gjenitale sidomos nëse faktorë të patrajtuara dhe të bashkuar psikogjenike janë në gjendje për të formuar sindromi qëndrueshme e parakohshme derdhje. Kështu, kur kollykulyte natyra inflamator ose hypertrophic e farës gungë rrit rrjedhjen e gjakut, e cila është veçanërisht e dukshme në kohën e raportit seksual. Ajo përforcon impulse ngjitje nervore në përgjigje stimulimin e sistemit nervor qendror eshte nje orgazmë dhe derdhje parakohshme. Stimulimi i patrajtuar i kësaj zone rrit, duke rezultuar në humbje të cilësisë së orgazmës, dhe formoi derdhje të shpeshta e parakohshme. Shpesh në procesin inflamator i përfshirë dhe i prostatës ose inflamacion të prostatës ndodh për herë të parë, i cili shkon më tej dhe pasardhësit grumbull gurësh. Prandaj, korrigjim derdhje e parakohshme është e rëndësishme për terapi anti-inflamator të gjitha shtojca gonads.

Kur ndryshimet neurologjike që shoqëruan mbindjeshmëri e penisit glans, rritjen e numrit të receptorëve në harkut nervor, duke rezultuar në derdhje e parakohshme ndodh. I lidhur si një shkak i derdhje e parakohshme, zor se shihet që nga pas frerët plastike, jeta seksi kthehet në normale.

Diagnoza dhe trajtimi i derdhje e parakohshme

Në të dhënat subjektive të bazuar në një studim të pacientit Andrology kryer një sërë testesh, duke përfshirë edhe në mostrën e tyre të lidocaine dhe një prezervativ. Ju duhet të kontrolluar për praninë e sëmundjeve inflamatore të urogjenital që mund të shkaktojnë mosfunksionim seksual. Pas një ankete gjithëpërfshirëse emëruar individualisht procedurat korrigjim kurs për mosfunksionim seksual. Qëllimi i trajtimit është për të rivendosur orët normale të marrëdhënieve seksuale dhe sindromi psikologjike tërheqjes së shkaktuar nga dështimet.

Të gjithë pacientët pëson kurs trajnimi psikoterapi mbi metodat e kontrollit mbi derdhje. Mjekët sexopathologists pajtohen se kur e parakohshme derdhje natyrën Psikogjenike e psikoterapisë në vend, për ndjenjat njohjen suksesshme formimin predorhasticheskih. Megjithatë, efekti i psikoterapisë ndodh vetëm në pjesëmarrjen vetëdijshme dhe partnerit të duhur të përhershëm. Metodat "stop-start" për një periudhë prej 2 deri në 10 javë fillojnë të mbajnë rezultate, por për konsolidimin e tyre duhet të kenë të paktën 2-3 muaj pas procedurës. Efektiviteti në masë të madhe varet nga durimi e të dy partnerëve dhe mungesa e emocioneve negative në momentin e intimitetit seksual.

Ndalimi ose ngadalësuar lëvizjet fërkime në të njëjtën kohë të relaksimit të ndërgjegjshëm të muskujve në kohën e afrohet orgazmë, për të vazhduar aktin seksual, përveç trajnimeve të vazhdueshme për të forcuar muskujt e legenit kat, e cila më tej ndihmon për të arritur kontroll të plotë mbi derdhje dhe derdhje e parakohshme të zgjidhur problemin. Ky trajtim do të jetë efektive vetëm nëse partner i vazhdueshëm i cili nuk është indiferent ndaj problemeve të burrave dhe qëndrim pozitiv, së bashku me një rezervë e durim dhe këmbëngulje.

Trajtim të drogës e derdhje e parakohshme e treguar në proceset inflamatore në prostatë dhe farë gungë, si dhe rritjen e ndjeshmërisë së penisit glans. Për të reduktuar ndjeshmërinë duke përdorur vaj të parfumuar lidocaine ose anestezin, rekomandohet në këtë mënyrë për të përdorur një prezervativ. Produkti aplikohet për 10-15 minuta para marrëdhënies seksuale në zonën e frenulum për të parandaluar humbjen e ndjesi dhe plotësisht nuk shkaktojnë aneyakulyatsiyu. Kjo metodë mund të përdoret vetëm në prani të një partner përhershëm, si lidhet tek shqetësimit psikologjike dhe fizike pergatitje per akt seksual, por përdorimi i vajrave arrihet një efekt të mirë klinike dhe ka nje minimum e efekteve anësore.

Droga me grupe të tjera farmakologjike përmes veprimeve selektive mbi mekanizmat rregullatorë mund të përdoret gjithashtu për të korrigjuar derdhje e parakohshme. Por megjithatë aplikimi i gjerë nuk ka marrë asnjë grup farmakologjik të drogës. Po, antipsikotikët të bllokuar receptorët dopamine në nivel qendror. Efektiviteti i qetësuesit derdhje e parakohshme në korrigjimin varet nga doza, por derdhje inhibited shpejt se kontrolluar. Përveç kësaj, në doza më të larta të ilaçeve qetësim vjen se moment i intimitetit seksual nuk është gjithmonë e përshtatshme.

Kur përdorni alfa-blockers frenim ejaculatory refleks është për shkak të ndikimit mbi linkun sympatycheskoe. Por pavarësisht nga kjo, duke ruajtur kontrollin e derdhje e parakohshme dhe orgazmë ruajtjen e drogës nuk janë përdorur gjerësisht për shkak të derdhje të shpeshta reaksionar, lëngun seminal kur hedhur në fshikëz, si valvul e tij nuk mbyllet.

Derdhje e parakohshme mund të pengojnë ilaqet kundër depresionit tricyclic, edhe pse këto barna janë dozë të lidhura, dhe efektiviteti i tyre është më pak se 15%, së bashku me shumë efekte anësore të ilaqet kundër depresionit nuk i ka dhënë përhapur në trajtimin e derdhje e parakohshme.

Më popullore droga korrigjim derdhje e parakohshme janë ilaqet kundër depresionit që rrisin nivelet e serotonin me bllokadë selektiv reuptake e saj. Kjo Prozac, Zolofolt dhe të tjerët; Para se të drogës treguar efekt të mirë, pak efekte anësore. Ajo grup farmakologjik i drogës janë premtuese për korrigjim efektiv të derdhje e parakohshme.

Injeksion Intrakavernoznye, e cila u bë e famshme në vitet e fundit, në mënyrë të konsiderueshme rritjen e periudhës fërkimit duke ulur ndjeshmërinë e fibrave nervore. Por, ndryshe nga barnat që janë marrë me gojë, mbledhje vazhdon pas britmë, duke lejuar njeri që të vazhdojnë marrëdhënie, ndjenja më të sigurt.

Para trajtimit kirurgjik të derdhje e parakohshme të ketë sukses nëse shkaku rrënjë është frenulum shkurtër. Në raste të tilla, kryerjen kirurgji plastike fre. Në mungesë të efektit të trajtimit konservativ të mirësjelljes e parakohshme derdhje e kirurgjisë denervation microsurgical mbi penis glans. Si një rezultat i kirurgjisë ndryshon pragun e penisit glans dhe efekti pozitiv është vërejtur në 90% të pacientëve me rritjen fillore në kohëzgjatjen e marrëdhënieve seksuale për 2-4 minuta. Periudha postoperative kaloi në spital nuk është më shumë se 2 ditë, dhe pas një operacioni mund të plotë pacientët rehabilitimit psikologjike.