Thyerje e kafaz i kraharorit


  • Mekanizmi i lëndimit
  • Simptomat e një frakturë e kafaz i kraharorit
  • Trajtimi i frakturë e kafaz i kraharorit

Belly - zgjatur kocka e sheshtë e vendosur në sipërfaqen e përparme të gjoksit. Departamentet verhnebokovuyu i tij i gjirit lidhet me klavikul. Në çdo anë janë bashkangjitur kërc kafaz i kraharorit të brinjëve.

Mekanizmi i lëndimit

Thyerje e kafaz i kraharorit është e rrallë në traumatologji. Në mënyrë tipike, dëmi që rezulton nga aksidenti (kur e goditur në gjoks kundër kolonën drejtues), e shtënë e fortë direkt në compression gjoks apo gjoks dhe i kombinuar me brinjë të shumta të thyera. Thyerje e kafaz i kraharorit mund të shoqërohet ose jo i shoqëruar nga zhvendosjen e fragmenteve. Në kthesën kompensuar pjesa qendrore e kafaz i kraharorit është i shtypur nga brenda.

Simptomat e një frakturë e kafaz i kraharorit

Pacienti ankohet për dhimbje në vendin e lëndimit. Kur frymëmarrja rritet dhimbje. Në frakturë shfaqet edemë dhe hemorragji. Prekje e dhimbshme në disa pacientë gjatë prekje menaxhon të fut patate të skuqura kafaz i kraharorit. Në kthesën e dhimbjes kafaz i kraharorit, pa zhvendosjen e fragmenteve mund të shprehet relativisht dobët - veçanërisht nëse lëndimi është i shoqëruar me brinjë të thyera të shumta që përcaktojnë simptomat themelore klinike.


Në kthesën e kafaz i kraharorit me një zhvendosje të madhe të fragmenteve mund të dëmtojë gjoks. Si rezultat i pleurë dhe mushkërive dëmtimi mund të zhvillojë hemothorax (akumulimin e gjakut në gjoks) ose pneumatoraks (akumulimin e ajrit në gjoks). Në mungesë të kujdes të menjëhershëm mjekësor të dy komplikime janë një rrezik për jetën e pacientit.

Diagnoza e thyerje e kafaz i kraharorit është e ekspozuar traumatologist bazuar në simptomat karakteristike dhe X-ray dhënave.

Trajtimi i frakturë e kafaz i kraharorit

Një fusha anestezi lokale frakturë. Të gjithë pacientët të përshkruara qetësues, ju lutem. Në kthesën e kafaz i kraharorit pa zhvendosjen e fragmenteve thyerje vend fiks rrip të gjerë të fashë ngjitëse për 2 javë.

Në kthesën e kafaz i kraharorit kompensuar fragmente të kryera reposition. Pacienti është vendosur në një shtrat me një mburojë. Në mes të xhades blades vendosur rul special, ku trupi i pacientit është në një pererazhybanyya shtetërore. Muskujt tërheq patate të skuqura kafaz i kraharorit dhe zhvendoset eliminohen gradualisht.

Në disa raste (thyerje e kafaz i kraharorit me një zhvendosje të madhe të fragmenteve dhe thyerje mnohooskolchatye) tregoi operative të trajtimit të - montim vida fragmente (osteosynthesis).

Kafaz i kraharorit frakturë shërojnë plotësisht në rreth gjashtë javë.