Perykoronaryt


  • Shkaqet e perikoronarita
  • Manifestimet klinike perikoronarita
  • Diagnostifikimi dhe trajtimi perikoronaritov

Perykoronaryt - një inflamacion i indeve përreth dhëmb i pjekurisë. Inflamacioni në perikoronarite për shkak të akumulimit të pllakatë në vrimë qartë përmes të cilit shkurtimet nëpër dhëmb i pjekurisë. Arsyeja e dytë është vështirësia perikoronarita shpërthimit të dhëmbëve të pjekurisë. Gjatë shpërthimit të dhëmb i pjekurisë mund të bëjnë një presion të madh mbi dhëmbit ngjitur, e cila rezulton në dëmtimin e kockave dhe mishrat.

Shkaqet e perikoronarita

Arsyeja kryesore është perikoronarita zvogëluar gjerësinë e harkut dentar në njerëzit modern të 10-12 mm, duke ruajtur madhësinë e dhëmbëve. Resize dhe për shkak të mungesës së hapësirës në nofullës për dhëmb i pjekurisë që shfaqet shpërthim të vështirë dhe perikoronaritom.


Arsyeja e dytë është e kushteve perikoronarita embryological e teething, teething urtësi është e vështirë për shkak të mureve thickened harar dentar që rrethon kurorën e dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve të zorrës së trashë mukozën. Faktorë të reduktuara rostoobrazuyuschie gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimit perikoronarita.

Në fakt Patogjeneza perikoronarita rëndësishme që në kohën e teething pozitën e dhëmbëve praktikisht i pandryshuar, por disa sipërfaqe përtypjes e mbuluar nga mukozën. Dhe nën atë kapuç akumuluar ushqimit mbeturinat, pllakatë dhe bakteret që përfundimisht shkakton inflamacion të veçantë - perykoronaryt. Dhëmbët e traumatike përtypet sipërfaqen e kundërshtarët e mukozës gjatë shkaqeve përtypet ruajtur inflamacion. Dhe si rezultat, kur ka perikoronarite cicatrices individualitet dhe hendekun zgjerim periodontolnoy.

Manifestimet klinike perikoronarita

Perikoronarita kryesor manifestimi është dhimbje në shpërthej dhëmbët. Shpesh dhimbje radiating në vesh apo tempull zonë. Në disa raste, procesi i vështirë i përtypjes dhe gëlltitjes ushqim, dhe vështirësi përvojat e pacientëve në hapjen e gojës.

Si proces perikoronarita inflamator lëviz në indet përreth, dhimbje në këtë rast për shkak të përfshirjes së inflamacionit në mishrat kapuç, të paktën - pozita e gabuar të dhëmbëve të shpërthej. Nëse dhëmb i pjekurisë shpërthej në një kënd, atëherë perykoronaryt është më e theksuar, mishrat si të dëmtuara dhe shumë kockë, ndonjëherë presion në dhëmb ngjitur është aq i madh se ajo mund të fillojë shkatërrimin.

Kur perikoronarite temperatura në disfatë, të paktën temperaturën e trupit dhe rrit nyjet limfatike regjionale. Inflamacioni në perikoronarite është një shkak i madh i fryma e keqe dhe shije të keqe në gojë dhe të hahet.

Mungesa e trajtimit të çon në formimin e abscesit subperiosteal, si dhe konstante gjenetikisht. Kur zgjatur kohëzgjatjen perikoronarita dhimbje në pushim dhe kur ju hapni rritjet tuaja gojë, nganjëherë ka komplikime në formën e abscese dhe osteomielit.

Diagnostifikimi dhe trajtimi perikoronaritov

Diagnoza perikoronarita vënë dentist bazuar në simptomat klinike, ankesat e pacientit dhe ekzaminimit instrumental. Ndonjëherë udhëzues për të përcaktuar lartësia shpenzojnë x-ray. Perikoronarita Mjekimi për qëllim parandalimin e komplikimeve, dhe zgjedhja e teknikës terapeutik varet nga karakteristikat e sëmundjeve dhe gjendjen e pacientit. Nëse edemë perikoronarite inflamator shprehur ndërtimin e shënuar në mënyrë të konsiderueshme ose grykë, kjo tregon bllokadën triheminosimpaticheskaya. Në rrjedhën e xhep pakomplikuar nën kapuç larë me një zgjidhje të dobët të Permanganat kalium ose furatsillina.

Kur perikoronarite treguar nën kapuç yodoformnoy input jastëk dhe shpëlarje gojën me zgjidhje të ngrohtë dezinfektues. Për të aplikuar pije drogë sulfanilamide brenda tregon një zgjidhje të 10% të klorur kalciumi në 15 ml 3 herë në ditë dhe qetësues, ju lutem.

Në mungesë të efektivitetit të trajtimit lokal është operacioni i specifikuar - heqja e kapuç nën anestezi lokale. Kur prerje quhet sipërfaqja e prerë e dhëmbit, duke shkaktuar pllakatë dhe bakteret nuk e grumbulluar nën kapuç.

Nxjerrja e dhëmbëve të pjekurisë është treguar në rast se ai është në një pozitë në të cilën i pamundur shpërthim. Kjo është konfirmuar nga x-ray, nxjerrja e dhëmbit është kryer pas largimit të simptomat perikoronarita akute pas vrimë nxjerrjes dhëmb është i pastruar dhe seams mbivendosjes.

Si dhëmb i pjekurisë nuk është i ngarkesës funksional, atëherë perikoronarite vështirë për të trajtuar dhëmb është e rekomanduar për të hequr. Perykoronaryt korrente shërohet vetëm pas nxjerrjes së dhëmbëve të pjekurisë.

Metodat e trajtimit perikoronarita duke përdorur terapi me lazer mund të ndikojnë në rreze infra të kuqe direkt përmes lëkurës. Një rrezatim lazer infra të kuqe të intensitetit të ulët depërton thellë në lëkurë dhe ka anti-inflamator dhe anti-edemë efekt, si metabolizmin e stimuluar dhe të fluksit të gjakut në zonën e prekur. Rrezatim lazer ndër të tjera ka efekt analgjezik të mjaftueshme për të arrestuar dhimbjen në perikoronarite. Terapi Laser zgjat 7-10 ditë contraindication është prania e kancerit në gojë.