Lythat Flat


  • Shkaqet e lythat banesë
  • Manifestime të lythat banesë
  • Diagnoza lythat banesë
  • Trajtimi i lythat banesë

Lythat Flat lidhura me lëkurë beninje urrejtës të transformimit malinje. Nuk janë mjaft të rralla dhe përbëjnë rreth 4% të të gjithë lythat. Shumica lythat banesë ndodhin në të rriturit e rinj dhe fëmijë. Për këtë arsye, ata e mori emrin e tyre të dytë - të rinjve. Diagnoza dhe trajtimi i lythat banesë të angazhuar në dermatologji. 

Shkaqet e lythat banesë

Ashtu si llojet e tjera të lythat dhe papilomat dhe lythat, Lythat sheshtë janë rezultat i infektimit të njeriut me papillomavirus (HPV). Virusi transmetohet nga personi në person përmes kontaktit me kontakt të drejtpërdrejtë kur shtrëngimi i duarve, kapni ose përmes puthjeve, dhe në mënyrë indirekte nëpërmjet railings dhe handrails, dyer trajton, buttons ashensor, libra bibliotekës, artikuj ndryshme të përdorimit të përbashkët dhe kështu me radhë. P.


Infeksioni HPV është për shkak të dëmtimit të vogla (shkurtime, gërvishtje) në lëkurën ose membranat mukoze. Në shtresat sipërfaqësore të virusit të lëkurës penetron trupi i njeriut vazhdon në sistemin nervor dhe është pothuajse gjithmonë atje. Kjo kohë e gjatë HPV nuk mund të jetë klinikisht. Shfaqja e lythat banesë të lidhur me replikimin e virusit aktive në lëkurë, duke çuar në rritjen e saj lokal. Aktivizimi i virusit mund të jetë për shkak të një reduktim të imunitetit, frika, stresi emocional, situatat kronike stresuese.

Constant i HPV tek njerëzit shkakton lythat shpeshta përsëritjen e sheshtë pas largimit të tij. Përveç kësaj, lytha plagosje apo trajtim joadekuat mund të ndodhë samozarazhenyya dhe përhapjen e HPV në lëkurë të shëndetshme me shfaqjen e lythat e tyre të reja të sheshtë.

Manifestime të lythat banesë

Lythat Flat - një pak rritje mbi sipërfaqen e përgjithshëm të papulë lëkurës (deng) me një majë të sheshtë që ka një formë të rrumbullakosura apo të parregullt. Lythat Flat ka kufij të qartë dhe sipërfaqe e lëmuar. Një tipar dallues është mungesa e keratinization procesi në lythat e lëkurës, kështu që sipërfaqja e tij është e qetë, pa formimin e ndonjë gungë. Ngjyra ndryshon nga lythat banesë ngjyrë të shëndetshme të lëkurës në rozë ose ngjyrë kafe të lehta, madhësia nuk i kalon 5 mm. Karakterizuar nga mungesa e çdo model mbi sipërfaqen e lez.

Lythat Flat zakonisht shfaqen një grup prej disa ndara secili nga elementet e tjera nuk janë të prirur për bashkim. Lokalizimi i tyre tipik - lëkura e fytyrës (zakonisht mjekër dhe ballin), dorsum e dorës, këmbë. Shfaqja e lythat banesë nuk është i lidhur me ndonjë siklet. Megjithatë, ata janë defekt të dukshme kozmetike, dhe për këtë arsye mund të shkaktojnë parehati psikologjike e pacientit, veçanërisht në vendndodhjen e lythat mbi fytyrën e tij. Në disa raste, lythat vërejtur në kruarje të vogla.

Diagnoza lythat banesë

Diagnoza lythat banesë dermatolog përcakton me anë të inspektimit vizual të kujdesshëm dhe arsim shtesë dermatoscopy. Ekzaminim histologjik i lythat indeve pas largimit të saj lejon diagnozën me 100% saktësi. Për të zbuluar infeksionin HPV në një studim të pacientit të kryer PCR. Në terma onkonastorozhenist pacientët me lythat rekomanduar shqyrtimit për HPV rrezikut të kancerit të lartë.

Diagnoza diferenciale e lythat banesë kryer kryesisht jashtë me llojet e tjera të lythat. Kjo është lythat e zakonshme banesë lez madhësi të ndryshme më të vogël dhe sipërfaqe të sheshtë, lythat kështu nytevydnoe - Mungesa rritje, këtu shputës - Faqet e tjera. 

Trajtimi i lythat banesë

Mjaft shpesh vërejtur zhdukjen spontan të lythat banesë. Përveç kësaj, për shkak të formës së saj të rrallë të ekspozuar ndaj lëndimit. Prandaj, duke hequr lythat banesë është kryesisht për shkak të dëshirës së pacientit për të shpëtoj prej tij si defekt kozmetike.

Ka shumë receta popullore Trajtimi i lythat banesë. Megjithatë, vetë-kërcënuese zhvillimi komplikime, virusi lyth njeriut përhapur nëpër trup dhe shfaqjen e lythat të reja. Kur vendimi për të hequr lythat banesë më e mirë për të kërkuar ndihmë nga një dermatolog. Mjeku do të zgjedhë mënyrën më të mirë të trajtimit, nëse është e nevojshme, të caktojë HPV kurs terapi antivirale.

Duke pasur parasysh vendndodhjen e shpeshtë të lythat banesë në fytyrën tuaj, ju duhet të vini re menjëherë se largimi i tyre nuk përshtatet prerje kirurgjikale ose electrocautery si këto trajtime shpesh të çojë në formimin e faqes heqjen mbresë. Lythat Cryodestruction shoqëruara me rrezik shumë të thellë indeve të ngrirë, pasi që edhe mund të lënë cepin.

Metodat më efektive që i japin një rezultat të mirë kozmetike është heqja valë radio dhe heqjen e lythat lazer. Përdorimi i tyre lejon për ndikimin optimal dhe thellësi ofron koagulimin e njëkohshëm të enëve të gjakut, parandalimin e përhapjes së virusit.

Duke hequr lythat banesë komplikime të përfshijnë: djegie, dhëmbëza, heqjen jo të plotë të lythat, duke çuar në rritjen e saj. Metodat moderne të largimit, profesionalizmit dhe përvojës së mjekut. Ofron trajtim, të zvogëlojë mundësinë e komplikacioneve deri në minimum. E vetmja gjë që mund të garantojë Nuk ka mënyrë për të trajtuar lythat banesë - është mungesa e përsëritje pas largimit. Ky është një qëndrim i përhershëm i HPV në trup. Largimi i lythat në sfond të terapisë antivirale promovon kalimin e virusit në një gjendje latente dhe zvogëlon rrezikun e rikthim.