Raporto këtë shtatzëninë


  • Shkaqet e shtatzënisë rreme
  • Simptomet e shtatzënisë rreme
  • Diagnoza e shtatzënisë false
  • Trajtimi i shtatzënisë rreme

Shtatzënia False i quajtur edhe histerike shtatzënisë, imagjinare ose psevdoberemennosti. Raporto këtë shtatzëninë është një çrregullim i rrallë që ndodh në rreth 6 raste gjinekologjike, 22.000 shtatzëni të vërtetë. Nëse jo grua psevdoberemennosty simulon kushteve të tyre dhe të bindur me të vërtetë e shtatzënisë, përvojat dhe ndjen simptomat e saj.

Sindromi shtatzënia False (sindromi Kuvadia) gjithashtu mund të ndjehen meshkujt partner të cilëve është aktualisht vizim fëmijën. Ky çrregullim mund të zhvillohet në sfondin e një ndjeshmëri të fortë si gra burra infantile psiko-histerike. Kjo burrat përjetojnë shumë simptome që karakterizojnë shtatzëninë në partner.

Shkaqet e shtatzënisë rreme


Natyra e shtatzënisë sindromi rreme studiuar dobët. Supozohet se ajo është e bazuar në faktorët psikologjike dhe emocionale që çojnë në endokrine, autonome dhe çrregullimeve somatike.

Sipas studiuesve, gratë që janë duke përjetuar një shtatzëni të rreme, në të vërtetë ndjeu një dëshirë e shtatzënisë dhe amësisë statusin e fortë. Shpesh shenjat e shtatzënisë të rreme në këto gra të shfaqet në të njëjtën kohë si në të afërmit e tyre apo miqve të ngushtë që të ushqejë fëmijët. Sfond për zhvillimin e sindromës është shpesh neurozë false shtatzënisë, psikozë, histeri.

Stresi, emocionet, shqetësimin e rritur dhe emocion të shkaktojë një rritje të hormonit të hipofizës, e cila është vërejtur edhe gjatë këtij shtatzënisë. Si rezultat i çekuilibër hormonal zhvillon një simptomë që shkakton një grua për të besuar se ajo është shtatzënë.

Kategoria e rrezikut për shtatzëni të rreme të përfshijnë gratë pas 35-40 vjet më i gjatë dhe më kot duke u përpjekur për të marrë barrë dhe që vuajnë nga shterpësi. Përveç kësaj, gjendja e shtatzënisë rreme mund të shfaq në gratë me psikologjinë e paqëndrueshme, rrit nervozizëm dhe ndjeshmëri për të gjitha gjërat që lidhen me shtatzëninë dhe fëmijët, dhe përjetuar humbjen e një fëmije ose të abortit spontan në faza të ndryshme.

Në disa raste, megjithatë, Raporti shtatzënia ndodh në gratë që nuk duan të kenë fëmijë dhe të ndjehen frikën panik të shtatzënisë dhe lindjes. Ka pasur raste të shtatzënisë rreme mbi sfondin e patologjisë endokrin ose sëmundjet gjinekologjike (cysts ovarian, fibroids mitrës, amenorrhea sekondar, etj).

Simptomet e shtatzënisë rreme

Shtatzënia False shoqërues autonome dhe endokrine simptomat që imitator ndryshimet që ndodhin në trupin e një gruaje pas fekondimit.

Gratë me psevdoberemennosti shënuar vonesë menstruacionet, shfaqjen e shenjave të toksicitetit (vjellje, rritje jargëzim, të vjella, lodhje, përgjumje, swings humor, pasionet e ushqimit dhe shqetesimeve t. F.).

Kur shtatzënia e rreme mund të përjetojnë Bllokimi i qumështit dhe ndarjen e colostrum; rritet në bark, si pasojë e indeve të tepërta nënlëkurës në mur mëparshëm të barkut dhe bloating; shtim në peshë, kapsllëk; ndjenja Lëvizjet fetale shoqëruar me rritjen e peristaltikës. Kjo është e rrallë për të përmbushur grave veçanërisht dyshues dhimbje të rreme të punës.

Ndonjëherë, kur rezultatet psevdoberemennosty test shtatzënie janë pozitive, duke detyruar më tej një grua të besojnë në realitetin e gjendjes së tij.

Zakonisht simptomat e shtatzënisë rreme ruhen për 3-4 muaj, edhe pse ka raste të një kurs më të gjatë.

Diagnoza e shtatzënisë false

Mungesa e shtatzënisë së vërtetë është e krijuar tashmë gjatë ekzaminimit gjinekologjik. Në pacientët me shtatzëninë e rreme nuk janë përcaktuar ndryshimet objektive në organet gjenitale - qafën e mitrës cianozë dhe vaginë, në rritje dhe zbutje të mitrës.

Për të konfirmuar diagnozën shtatzënisë false vendosmërinë ultratinguj kryhet e Gonadotropin njeriut chorionic në urinë radiographs i thjeshtë.

Diagnoza diferenciale e psevdoberemennosty kryer me shtatzëni të simuluar, humbi abortin, shtatzëni ektopike, proceset opuholevymy në zonën e legenit.

Trajtimi i shtatzënisë rreme

Gjendja e shtatzënisë rreme zakonisht nuk kërkon ndonjë trajtim të veçantë. Në mënyrë tipike, një grua për të hequr ndjenjat imagjinare është i mjaftueshëm kompetent dhe i mëshirshëm qartësuar gjinekologu situatën, si dhe mirëkuptimin dhe mbështetjen nga të dashurit. Me zhdukjen e vetë-hipnozë një gruaje restauruar ciklit menstrual, zbehet efektet toksiciteti dhe shenja të tjera të shtatzënisë.

Nëse një pacient i dyshuar çrregullime endokrine, trajtim përfshin një gjinekolog, endokrinolog ose Internist-endokrinolog. Në rast të refuzimit të vazhdueshme për të besuar në shtatzëni të rreme dhe perceptimit të pamjaftueshëm të realitetit, një grua tregon të kujdesit mjekësor neurolog, psikolog, psikoterapist. Gratë me reagimet neurotike dhe çrregullime mendore lajme të rreme të shtatzënisë mund të shkaktojë depresion, mendime vetëvrasjeje dhe përpjekje, në këto situata kanë nevojë për trajtim psikiatrik.

Zakonisht pas gjendjes trajtim shtatzënisë rremë në gratë mbi përsëritet.