Përbashkët False


 • Joints Klasifikimi false
 • Shkaqet e përbashkët të rreme
 • Simptomat e një të përbashkët të rreme
 • Diagnoza e përbashkët false
 • Trajtimi i përbashkët rreme

False përbashkët - një gjendje patologjike që është i shoqëruar me eshtra të vazhdueshme me tuba dhe shfaqjen e lëvizshmërisë në pjesë të papërshtatshme.

Post traumatike (blerë) nyje të rremë të zhvilluar pas 2-3% të frakturave, shpesh i formuar në këmbës, kockë e jashtme e parakrahut dhe radiale, të paktën - mbi supe dhe hip.

Kongjenitale i përbashkët i rremë është lokalizuar në kockat e këmbë të ulët është 0,5% e të gjitha anomalive kongjenitale të sistemit musculoskeletal.


Joints Klasifikimi false

Etiologji:

 • të blera;
 • kongjenitale.

By Type:

 • joints fibroze pa u dukur humbjen e substancës së kockave;
 • i vërtetë (synovial fijor);
 • joints rremë me defekt kockave (humbje nga pasuria e kockave).

Nga lloji i:

 • normotroficheskaya;
 • atrofik;
 • hypertrophy.

Shkaqet e përbashkët të rreme

E fituara të rremë të përbashkëta - komplikime pas thyerje të eshtrave shkaktuar nga ndërprerja e fragmenteve të fuzionit. Gjasat e patologjisë rritur futjen e indeve të buta midis fragmenteve, një distancë të konsiderueshme midis fragmenteve të kockave, imobilizimi i pamjaftueshëm ose jo të vazhdueshme që në fillim, e ngarkimit e parakohshme, çrregullime të qarkullimit të gjakut lokale dhe ekzemë në thyerje.

Rreziku rritet me patologjinë e metabolike, endokrine dhe sëmundjet infektive, çrregullime të qarkullimit të gjakut për shkak të humbjes së gjakut apo shoku, thyerje te shumta, çrregullime të rënda të kombinuara traumave të innervation në fushën e thyerje.

Kur fituar nyjet rremë hendekun midis fragmenteve të kockave mbushur me ind lidhës. Struktura e nyjeve jetëgjata të rreme gradualisht ndryshon. Skajet janë të mbuluara me fragmente kërc bëhen më të lëvizshme. Në boshllëk i formuar i mbuluar nga një kapsulë mbushur me lëngun synovial dhe kyçeve zgavër.

Shkaku i nyjeve të lindura të rreme janë kequshqyerja dhe innervation i segmentit përkatëse të gjymtyrë gjatë periudhës para lindjes. Zona e prekur nuk e mbushur formuar plotësisht indet e kockave që nuk mund të përballojë ngarkesën në gjymtyrë.

Simptomat e një të përbashkët të rreme

Fituar i përbashkët i rremë ndodh në vendin thyerje, i shoqëruar nga më shumë ose më pak të rënda lëvizshmërinë e eshtrave në një vend të pazakontë. Nëse i përbashkët i rremë është formuar në një nga segmentin gjymtyrë dy eshtra (p.sh., rreze në të gjithë bërryl), simptomat mund të mungojë ose i butë. Prekje është zakonisht pa dhimbje, shumë më të ngarkesës (p.sh., mbështetja në nyje të rreme të skaj të ulët) është e shoqëruar zakonisht me dhimbje.

Kongjenitale i përbashkët i rremë karakterizohet me lëvizshmëri të rënda. Patologjia shfaqet kur fëmija mëson të ecë.

Diagnoza e përbashkët false

Diagnoza është propozuar në bazë të historisë traumatologist, foto klinike dhe radiologjike dhe kohën e kaluar që prej lëndimit. Nëse ju mori kohë mesatare kërkuar për bashkim e këtij lloji të thyerje, flasin për konsolidim të ngadalshëm. Ku accretion afatmesëm tejkaluar në dy ose më shumë herë, diagnostikuar një të përbashkët të rreme.

Kjo ndarje në traumatologji mjaft arbitrare, por në të njëjtën kohë është shumë e rëndësishme kur zgjedh një trajtim. Në konsolidimin e ngadaltë është një shans për bashkim. Me formimin e një bashkim të rrejshëm të përbashkët nuk mund të jetë e pavarur.

Për të konfirmuar radiografi diagnoza është kryer në dy projeksionet (e drejtë dhe anësore). Në disa raste, të bëjë radiographs shtesë (zhdrejtë) parashikimet. Fotografitë duket mungesën e kallo, zbutjen dhe arrestimi të gjitha fragmentet e kockave, dukuri e mbyllje pllaka në skajet e fragmenteve (mbylljes zgavrën në qendër të eshtrave).

On radiographs atrofik i përbashkët i rremë është e vendosur nga ngushtimi skajet konik të fragmenteve të kockave në foto hypertrophic rreme të përbashkët - trashje e përfundon fragment dhe konturet parregullt çarë. Nëse është e vërtetë fundi i rremë i përbashkët i një fragmenti bëhet konveks dhe konkave një tjetër.

Trajtimi i përbashkët rreme

Terapi konservative është i paefektshëm. Operacioni i zgjedhur është një ndikim të ulët compression-çmenduri osteosynthesis (Ilizarov mbulesë aparat). Në mungesë të rezultateve të kryhet osteoplasty heqje ose pjesë të fragmenteve të kockave dhe shtrirjen e tyre të mëvonshëm.

Trajtimi i kompleksit të lindura të rreme të përbashkët përfshin operacion në lidhje me fizio-terapi dhe drogës që synon përmirësimin e të ushqyerit e indeve në vendin e lëndimit.