Edge nevus pigmentuar


  • Simptomat kufi nevus pigmented
  • Nevus kufitare Diagnoza me pigmentim
  • Trajtimi i kufirit pigmentuar nevus

Edge nevus pigmentuar është më shpesh tumoret kongjenitale. Më pak shpesh ajo shfaqet në fëmijëri, pubertetit ose më vonë. Së bashku me nevus Po, nevi blu, Dyubreylya melanosis dhe nevus pigmentuar hyhanskymy kufirit nevus pigment mund të pësojë degjenerim malinje. Prandaj Dermatologji të bëjë ajo për të melanomoopasnym nevus.

Simptomat kufi nevus pigmented

Edge nevus pigmentuar është një pako rrafshuar e gri, e zezë, të lehta ose të errët ngjyrë kafe. Dimensionet e tij janë nga disa milimetra në 4-5 cm, por zakonisht më pak se 1 cm. Sipërfaqja është e qetë dhe nevus e thatë mund të jetë pak i përafërt. Një tipar dallues është mungesa e rritjes së flokëve (madje Pushkova) mbi sipërfaqen e nevus.


Edge nevus ka lokalizimin preferuar dhe mund të gjendet kudo në trup, duke përfshirë shuplaka dhe shputa, ku llojet e tjera të nevi pothuajse asnjëherë nuk ndodhin. Zakonisht nevus është një edukim të vetme kufitare, por ka raste dhe nevi shumta.

Një shumëllojshmëri e nevus kufitare nevus kokardnyy është karakterizuar nga një rritje graduale në pigmentim në periferi të arsimit, në këtë mënyrë përfundimisht nevus merr formën e unazave koncentrike, ngopjes ngjyra të shkëlqyera të ndryshme.

Të ndryshojë ngjyra e nevus kufitare me pigmentim, rritjen e tij të mprehtë, plasaritje, erozionit apo tuberosity në sipërfaqe, pamja e skuqje përreth nevus ose kufijve paqartë ajo mund të tregojë transformim malinje dhe të kërkojë konsultime urgjente dermatolog.

Nevus kufitare Diagnoza me pigmentim

Edge nevus pigment diagnostikuar gjatë inspektimit dhe dermatologjikisht dermatoscopy. Një metodë tjetër është siaskopiya. Kur nevus dyshuar natyrë malinje nevojë këshilla dermatoonkoloha.

Një biopsi e zonës kufitare nevus pigmentuar zakonisht nuk është kryer për shkak se dëmtimi i tillë mund të japë një nxitje për transformimin e saj malinje. Studimet histologjik kryer pas largimit të nevus ose radiowave metodë kirurgji.

Edge pigmentim të nevus dallojnë kjo është Subjektet e dytë pigment: Freckles, spote moshës, nevus Setton, melanosis Dyubreylya, nevus blu.

Trajtimi i kufirit pigmentuar nevus

Pacientët me nevus të vijës kufitare pigment rekomanduar dermatolog vëzhgimit. Si lëkurë beninje ajo nuk kërkon heqjen e menjëhershme. Por mos harroni se kufirin nevus pigmentuar referohet melanomoopasnym dhe mënyra më e mirë për të parandaluar melanoma është për të hequr nevus. Indikacionet për trajtim kirurgjik të nevus është trauma e saj konstante, veçanërisht në vendin mbi shputën apo palmave.

Heqja nevus kufitare me pigmentim mund të bëhen prej bisturi kirurgjikale, lazer ose makinë valë radio. Electrocoagulation dhe cryosurgery nevus nuk është e dëshirueshme, sepse sipas disa ekspertëve këto teknika heqjen shkaktojnë trauma të rënda indeve, e cila mund të çojë në melanoma në vend të nevus hequr pigmentuar.

Heqja lazer Moles lë pas një defekti kozmetike. Megjithatë, ajo mund të përdoret vetëm në rastet kur është e nevojshme ekzaminim histologjik i materialit hequr. Hiq radiosurgery thikë nevus shpesh kryhet në madhësinë e tyre në 5 mm. Të dy metodat e edukimit në një paketë të vogël nuk kërkojnë suturing.

Nëse ju të zbuluar shenjat e nevus malinje transformimit mbajtur prerje e saj urgjent kirurgjik ndjekur nga ekzaminim histologjik të materialit muajor.