Sifilisi latent


  • Sifilisi Klasifikimi i fshehur
  • Diagnoza e sifilisit latent
  • Trajtimi i sifilisit latent

Modern Venereology përballur me rritjen e rasteve të sifilisit fshehur në mbarë botën. Para së gjithash, kjo mund të jetë për shkak të përdorimit të gjerë të antibiotikëve. Pacientët me manifestimet undiagnosed e para të sifilisit vetë ose në recetë janë antibiotik, duke besuar se pacientët me sëmundje të tjera seksualisht të transmetueshme (gonorre, trichomoniasis, Klamidia), SARS, ftohjet, dhimbje të fytit ose stomatit. Si rezultat i këtij trajtimi, sifilizi nuk mund të shërohet, por merr fshehur brenda. 

Shumë autorë sugjerojnë se rritja relative në rastet e sifilisit mund të jetë për shkak të zbulimit të saj më të shpeshtë për shkak të miratuar kohët e fundit në spitale dhe shfaqjen në masë antenatal për sifilis. Sipas statistikave, rreth 90% e sifilisit latent diagnostikuar gjatë kontrolleve.

Sifilisi Klasifikimi i fshehur


Sifilizi herët latent është periudha e sifilisit fillore të sifilisit sekondar korrente (për rreth 2 vjet nga koha e infektimit). Edhe pse nuk ka shenja të pacientëve sifilizit në epidemiologjike ata janë potencialisht të rrezikshëm për të tjerët. Kjo është për shkak të faktit se në çdo moment sifilizi hershme latente mund të kalojë formën aktive të sëmundjes me një shumëllojshmëri të skuqjen e lëkurës që përmbajnë sasi të mëdha të treponem zbehtë dhe një burim i infeksionit. Instalimi diagnozë të epidemisë hershme sifilis latent kërkon masa për të identifikuar familjen dhe seksi e pacientit, izolimi dhe trajtimi i tij për të përfunduar rehabilitimin e trupit.

Sifilizi vonë latent është diagnostikuar me kontaminim të mundshëm më parë më shumë se 2 vjet. Pacientët me fund të sifilisit latent nuk është konsideruar të rrezikshme në drejtim të infektuar që nga kalimi i sëmundjes në fazën e saj aktive korrespondojnë manifestime klinikë të sifilisit terciare me dëmtim të organeve të brendshme dhe të sistemit nervor (neurosyphilis), manifestimeve të lëkurës në gome formë malozaraznoe dhe kodra (syphiloderm terciar).

Papercaktuar (i panjohur) sifilizi latent përfshin rastet ku pacienti nuk ka ndonjë informacion në lidhje me lashtësinë e infeksionit të tyre dhe mjeku mund të përcaktuar kushtet e sëmundjes.

Diagnoza e sifilisit latent

Në caktimin e llojit të sifilisit latent dhe kohëzgjatjen e sëmundjes mjeku ndihmë venereologist mbledhura me kujdes historinë mjekësore. Ato mund të përmbajnë një tregues jo vetëm të dyshimtë e sifilisit mbi seksin, por mbi atë të kaluar kanë ndodhur në një pacient izoluar gërryerjet në zonën gjenitale ose në mukozën e gojës, skuqje të lëkurës, antibiotikët për shkak të ndonjë sëmundje, të ngjashme me manifestimet e sifilisit. Të marrë në konsideratë moshën e pacientit dhe sjelljen e tij seksuale. Në ekzaminim, pacienti me sifilis dyshuar latent është shpesh një mbresë të mbetur ose vulë, e formuar pas sifilomy fillestare autorizimit (shankri). Mund të gjenden zgjeruar dhe fibrozirovannye pas vuajtje nyjet limfatike lymphadenitis.

Ndihmë e madhe në diagnostikimin e sifilizit fshehur mund të sigurojë konfrontimin - zbulimin dhe shqyrtimit për personat e sifilizit, të cilët janë në kontakt seksual me pacientin. Zbulimi i hershëm formë partner seksual të sëmundjes është në favor të sifilisit hershme fshehur. Në partnereve seksuale të pacientëve me fund formë latente sifilis shpesh nuk zbuluar ndonjë shenjë të kësaj sëmundjeje rrallë ndodh vonë sifilis fshehur.

Diagnoza latent sifilizi duhet të konfirmohet nga testet serologjike. Në mënyrë tipike, këta pacientë kanë një reahynov lartë titri. Megjithatë, në pacientët që marrin terapi me antibiotikë, ajo mund të jetë e ulët. Holding RPR-testi duhet të plotësohet Rif, RIBT dhe diagnostifikimit të PCR. Në mënyrë tipike sifilizi hershme latente të rezultojë RIF fort pozitiv, ndërsa RIBT disa pacientë mund të jetë negativ.

Diagnoza e sifilisit latent paraqet një sfidë për mjekun, sepse ne nuk mund të përjashtojë reagime të rreme pozitive për sifilis karakter. Ky reagim mund të jetë për shkak të malaries transferuar më herët, prania e fokus infektive e pacientit (sinusit kronik, grykët, bronkit, cystitis kronik ose pielonefrit, etj), sëmundje kronike të mëlçisë (sëmundje alkoolike të mëlçisë, hepatiti kronik apo cirroza), reumatizmi, tuberkulozi. Sepse studim sifilizi kryer disa herë me një pushim, të përsëritur ato pas trajtimin e sëmundjeve sistemike dhe eliminimin e vatrave të infeksionit kronik.

Përveç prodhimit kërkime sifilis lëngun cerebrospinal të marra nga pacienti nga mesit birë. Patologjia në lëngun cerebrospinal tregon meningjit fshehur frëngjyzak dhe është më shumë i zakonshëm me sifilis vona fshehur.

Pacientët me sifiliz latent domosdoshmërisht të konsultoheni me një mjek (gastroenterologist) dhe neurolog për të identifikuar apo të përjashtuar sëmundje intercurrent, lezione frëngjyzak organeve somatike dhe sistemit nervor.

Trajtimi i sifilisit latent

Trajtimi i sifilisit hershme latent për qëllim parandalimin e konvertimin e saj në formë aktive, e cila është një rrezik epidemiologjik për të tjerët. Qëllimi kryesor i trajtimit të vonë sifilisit latent është neurosyphilis dhe parandalimi i lëndimeve fizike.

Trajtimi i sifilisit fshehur, si forma të tjera të sëmundjes, u zhvillua me sistemin penitsillinoterapii. Kështu në pacientët me sifilisit parakohshme latente në trajtimin e hershme mund përjetuar temperaturën e reagimit acarim, e cila është një konfirmim shtesë e diagnostikimit korrekte.

Efektiviteti i trajtimit të sifilisit latent është vlerësuar për të reduktuar titri në rezultatet e testeve serologjike dhe normalizimin e lëngut cerebrospinal. Gjatë trajtimit të sifilisit hershme latent 1-2 deri në fund të kursit të penytsyllynoterapyy reagime shënuara zakonisht negative serologjike dhe përshtatje të shpejtë të pijeve. Në sifilizin fund të fshehur reagimet negative serologjike të ndodhë vetëm në fund të trajtimit, apo nuk ndodh, përkundër terapisë së vazhdueshme; ndryshimet në dyqane pijeve për një kohë të gjatë dhe ngadalë regres. Prandaj, trajtimi i sifilizit vona fshehur formë e dëshirueshme për të filluar me të trajtimit përgatitore biyohinolom.