Retrofleksyya mitër


  • Llojet dhe shkakton retrofleksyy mitrës
  • Simptomet e retrofleksyy mitrës
  • Diagnoza e retrofleksyy mitrës
  • Trajtimi i retrofleksyy mitrës
  • Parandalimi retrofleksyy mitër

Në normal mitrës pozita (antefleksiy) e cila gjendet në mes të fshikëzës dhe rektumit në qendër të një pellgu të vogël; trupi i saj tilted përpara, duke formuar një kënd të hapur e përparme të qafës. Mitra me paluajtshmërive mjaftueshme fiziologjik, pozita e saj ndryshon në varësi nga shkalla e mbushjes së rektumit dhe fshikëz. Pozicioni normal i mitrës është dhënë nga ton vet e saj, ligaments dhe muskujt e mitrës, barkut dhe katin e legenit, ndikimin e organeve përreth.

Kur trupi retrofleksyy i mitrës refuzuar shpinë, duke formuar një kënd qafë prapme hapur. Kanceri Retrofleksyya prek muskujt dhe për të mbajtur lidhje të trupit, promovon zorrë sythe presion të vazhdueshëm mbi murin e mitrës dhe i pamaskuar përsëri muret e fshikëzës, e cila në fund të fundit shkakton bashku lëshim apo humbjen e organeve. Në disa raste retrofleksyya kancerit mund të shoqërohet me varfëri dhe abort.

Llojet dhe shkakton retrofleksyy mitrës


Nuk janë duke lëvizur dhe fiks mitrës retrofleksyy.

Mitër fiks retrofleksyya shoqëruar nga trupi plotë apo të pjesshëm neruhlyvistyu dhe morbiditetit në fiksimin e tij gjatë ekzaminimit gjinekologjik. Arsyeja është e fiksuar mitrës retrofleksyy spaykoobrazovaniya në legen, të cilat mund të shkaktohen nga inflamacion (endometritis, adnexitises, pelvioperitonit) opuholevymy sëmundjet e Endometrioza legenit.

Deri në zhvillimin e lëvizshme retrofleksyy rënie të mitrës plumbi ton, sprains legenit mbështetur në mitër në gjendje të mirë.

Moving retrofleksyya mitrës mund të ngrit në gratë asthenic (i hollë) kushtetutën, humbje e papritur peshe pas pjesës tjetër sëmundje të rënda, afatgjatë krevat, për shkak të ushqyerit e dobët. Çrregullime anatomike dhe fiziologjike në moszhvillimin e organeve gjenitale, enteroptoze, lëndimet e lindjes, abortet e shpeshta, punë e rëndë fizike dhe të kontribuojnë në zhvillimin e mitrës së lëvizshme retrofleksyy.

Simptomet e retrofleksyy mitrës

Moving retrofleksyya mitrës zakonisht është asimptomatike dhe mund të zbulohen gjatë ekzaminimit gjinekologjik rastësisht.

Për një pacient të caktuar retrofleksyy kancerit ankuar specifik të sëmundjes themelore që çoi në kthese (inflamacion ose Endometrioza). Zakonisht, kjo ashpërsia, dhimbje në bark dhe pjesë e pasme,, mosfunksionim të bardhë menstrual (menstruacioneve të rënda ose të parregullt), dhimbje gjatë raportit seksual, mosfunksionim zorrë (kapsllëk) dhe urinar (përshpejtuar dëshirat).

Kur afat-ekzistues vërejtur retrofleksyy mosveprim dhe mitrës rënie të mitrës. Steriliteti shoqëruese retrofleksyy mitrës, zakonisht nuk është për shkak të pozicionit të saj të gabuar, dhe sëmundje themelor, të udhëhequr për të përkulem. Kur shtatzënia retrofleksyy i mitrës ndodh shpesh me abort kërcënuar apo skajet pavullnetshme ndërprerje.

Diagnoza e retrofleksyy mitrës

Diagnoza e mitrës retrofleksyy e mundur rezultatet e bimanual raportit legenit provimit.

Gjatë studimit me dy duar gjinekologu përcakton devijimin e mitrës nga prapa dhe vlerëson lëvizshmërinë e tij. Kur lëviz retrofleksyy gjatë ekzaminimit bimanual mitër lirisht mund të kthehet në pozicionin e tij normal, në një retrofleksyy fikse - të ndryshojë pozicionin e mitrës është e pasuksesshme, ajo është shoqëruar me një dhimbje të mprehtë.

Nëse dyshoni se një tumor të organeve dhe inflamacion në zonën e legenit të pacientit mitër retrofleksyy sjelljes ultrazërit, tomography llogaritur.

Trajtimi i retrofleksyy mitrës

Asimptomatike trajtimin e kancerit retrofleksyy është e nevojshme, por duhet të jetë heqja e kufizuar.

Gjinekologji Modern konsideron të nevojshme mitrës trajtim retrofleksyy në prani të simptoma të rënda klinike, varfëri dhe abort. Trajtimi ka për qëllim kryesisht në adresimin e shkaqeve të sëmundjes që shkaktoi kthesë.

Zgjedhja e strategjisë trajtim kancerit retrofleksyy varet nga aftësia për të kundërt paragjykim në mitër në zgavrën e komblikut. Kur lëviz mitër retrofleksyy prodhojë korrigjimin manual të mitrës në pozicionin e saj normal pas para-zbrazjes së fshikëzës dhe rektumit, të përshkruajnë ushtrim terapeutik, masazh dhe nganjëherë veshur pessaries veçanta gjinekologjike.

Nëse kanceri retrofleksyya zhvilluar si rezultat i inflamacionit dhe mbështjelljes në legen, tregon përdorimin e, agjentët fibrinolytic anti-inflamatore, komplekset vitaminë-minerale, fizioterapi (electrophoresis, diadynamic, phonophoresis, parafine, terapi baltë, akupunkturë).

Trajtimi retrofleksyy mitër doli kundër sfond e Endometrioza është bërë për të normalizuar nivelet e hormoneve. Ndonjëherë shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës mund të nxisë kthimin spontan të mitrës në antefleksiyu.

Në prani të tumoreve në zonën e legenit, që çon në retrofleksyy mitrës është bërë heqja operative e tumorit dhe nëse është e nevojshme - korrigjim të butë kirurgjikale e pozitës së mitrës.

Parandalimi retrofleksyy mitër

Parandalimi kancer retrofleksyy përfshin parandalimin e infantilism seksual (ushqyerit, parandalimin e sëmundjeve ngjitëse në fëmijëri dhe adoleshencë) dhe diagnostikimin në kohë dhe trajtimin e çrregullimeve endokrine dhe sëmundjeve inflamatore të organeve gjenitale.

Kujdesi para lindjes së kancerit retrofleksyy kërkon marrjen në konsideratë të kërcënimit të mundshëm të abortit spontan.