Rinofima


  • Shkaqet dhe mekanizëm i rinofimy
  • Manifestimet klinike rinofimy
  • Diagnoza dhe diferencuar Diagnoza rinofimy
  • Trajtimi rinofimy
  • Rinofimy Parandalimi

Rinofima - një tumor beninj i lëkurës ndryshuar hundën, e cila është manifestuar hypertrophy e të gjitha elementeve të hundës, e cila shtrembëron fytyrën njerëzore. Që të gjitha elementeve të rritet lëkurës, madhësia dhe gjerësia e dhjamor hypertrophy gjëndër gjithashtu. Kur rinofima shënuar salootdelenie energji elektrike, yndyrë akumulon në kanalet, zbërthen, duke shkaktuar erë të pakëndshme.

Shkaqet dhe mekanizëm i rinofimy

Rinofima janë ndërlikim infiltrative-produktiv i rosacea dhe shpesh diagnostikuar në meshkuj mbi dyzet vjet. Nëse rinofima historia kamera rosacea e pacientit ose rosacea, atëherë ajo trajtohet si një sëmundje të veçantë.


Etiologji i sëmundjes nuk është kuptuar plotësisht, por me popujt që janë të prirur për të overheating shpeshta dhe overcooling, variacionet e temperaturës patologji të tilla është diagnostikuar më shpesh; lagështia apo thatësi e tepërt dhe pluhur ajrit gjithashtu rrit rrezikun e rinofimy.

Në pacientët me një histori rinofima çrregullime zakonisht të pranishëm endokrine, background hormonal, gastro-intestinale traktit. Mangësi vitaminë, stresi dhe gabime në dietë vetëm nuk është arsyeja kryesore rinofimy, por një kombinim i faktorëve të mësipërm të rritur probabilitetin e shfaqjes së saj.

Marrëdhëniet në mes të alkoolizmit kronik dhe jo rinofima, por duke pasur parasysh se lidhur me sëmundje alkoolizmi e organeve të ndryshme dhe sistemeve, pirje të tepërt dhe të përfshirjes Rhinophyma Jo të lidhura ngushtë.

Ndryshimet e lindura vaskulare në lëkurën e fytyrës dhe transformimin e nevus lindura të enëve të gjakut në shumicën e pacientëve të çojë në ndryshime fimopodobnym lëkurës.

Manifestimet klinike rinofimy

Përfshirja jashtë Rhinophyma Non duket si rritje, ajo është për shkak të hypertrophy dhe hyperplasia e lëkurës së hundës. Rritje të izoluar ose në formën e njësive, ndërsa përfshirja gunga Rhinophyma Non-diagnostikuar. Për shkak të ngjyrës së enëve të gjakut njësitë Hypertrophic mund të shkojnë nga e kuqe në hije të errët ngjyrë kafe dhe vjollcë.

Follicles të mëdha dhe gjëndra dhjamor bllokuar me keratin, zona e prekur rinofima është një limfë interfollikulyarnyy depërtoj inflamatore. Nëse përfshirja Rhinophyma Non përparon, shpesh ka granuloma dhe gjëndra gjigante të naftës zbrazur në sinus normale.

Kur rinofima tregon qartë se shumica e indeve hypertrophied përbërë nga enët e gjakut me mure të hollë. Lëkure, goditi zhvillimin rinofima më të ndjeshëm tumorit.

Rinofima gjetur disa varieteteve. Formë Hrandulyarnye është diagnostikuar më shpesh rritje të lëkurës të hundës, në këtë rast, jashtë duket si një nyje përafërt. Konsistenca nyje butë dhe sipërfaqja e prekur rinofima gloss dhjamor me një nuancë kaltërosh ngjyrë vjollcë dhe më pak.

Formë fijor rinofimy më pak të zakonshme në këtë formë të shtresave të lëkurës dhe hypertrophied, por të shtrënguar lëkurën që ruan konfigurimin e hundës. Sipërfaqe është e qetë, me shkëlqim me zmadhuar poret mund sebum, e cila është ndërveprim me ajër të bëhet erë të pakëndshme. Në prekje ka hyperplasia dukshme e gjëndra dhjamor e densitetit të ndryshme.

Përfshirja Fibroanhiomatoznaya Rhinophyma Non klinikisht të ngjashme me formë rinofimy por prekje njësive fijor më elastike dhe të buta. Për shkak të madhe sipërfaqe numër teleanhioektaziy të hundës ka një ngjyrë të errët të kuqe. Rinofimy dallojnë këtë formë të pjesës tjetër të numrit të madh të pustules sipërfaqësore dhe të thella. Përmbajtja pustules përgjakshme-purulent se deri në evakuimin e një kore pakësuar. Pacientët përveç vështirësive të frymëmarrjes ankua për kruarje, hidhërim dhe parastezii.

Forma Actinic rinofimy ka një kurs beninje, dermis uniforme trash pak, hundë merr një ngjyrë kaltërosh, teleanhioektaziyi lokalizuara kryesisht në krahët e hundës. Në këtë formë rinofimy ka pustules dhe gojë të zgjeruar pak gjëndra dhjamor, duke shkaktuar sebum moderuar ndarë pa formimin e crusts në sipërfaqen e hundës. Komponenti kryesor pathogenetic i elastosis actinic actinic është rinofimy.

Gjatë rinofimy të gjatë, me disa faza zatyhanyy procesin dhe fazat e rritjes aktive. Në mënyrë tipike, rinofimy e fortë e rritjes vërejtur në vitet e hershme të sëmundjes, një rritje pak vite mund të ndalet plotësisht, por të kthyer rinofimy vërejtur.

Rinofima frymëmarrje të vështirë hundës, dhe në madhësi të mëdha dhe vakt, pavarësisht faktit se procesi patologjik nuk është kërc mbresëlënëse rritur nga presioni rinofimy mbi ta është aq e madhe se kërc deformuar hundës apo të nënshtruar shkatërrimin e plotë.

Diagnoza dhe diferencuar Diagnoza rinofimy

Diagnoza e "Përfshirja Rhinophyma Non" dermatolog zakonisht vë në bazë të inspektimit vizual, historinë e sëmundjes dhe historinë e jetës. Duke klikuar në gojën e përfshirë thellësisht lëshuar sekret bardhë byrek me mish. Rezultate Citologjia leje shkarkimi me saktësi të diagnostikuar, mikroskopi zbuloi qelizat epiteliale në numër të madh, sebum, microflora saprofit, microflora patogjene nuk mund të jetë gjithmonë i pranishëm, prania e marimangat Demodex shkruani edhe nuk ndodh gjithmonë.

Pavarësisht manifestimet klinike të gjalla dhe specifike rinofimy, ajo duhet të dallohet nga Demodex edhe Non Demodex mund të jetë i komplikuar përfshirja Rhinophyma, por ky i fundit nuk është një mekanizëm i madh pathogenetic; lëkurës Limfoma T-qelizave dhe sarkaidoz limfatik leucemia mund të shfaqen rritje të indeve të lëkurës së hundës. Teste të tjera të tilla si ind biopsia me analizën e mëvonshme histologjik ndihmon për të përjashtuar apo konfirmuar përfshirjes diagnozë 'Rhinophyma Jo "

Trajtimi rinofimy

Metodat terapeutike rinofimy asnjë rezultat, dhe metoda të ndryshme të trajtimit kirurgjik. Dermabrasion rinofima lëkurës të prekur jep rezultate të mira me rritje të vogla të indeve në fazën fillestare të sëmundjes.

Prerje e indit nënlëkuror dhe prerje rritur pykë e zonave të prekura me rinofima imponuar qepjet intradermal janë treguar për lezione të thella të lëkurës të hundës dhe në qoftë se ju nuk mund të përdorni metodën e dytë të trajtimit rinofimy kirurgjikale.

Terapi Laser në trajtim të rinofimy që të stimulohet formën shtrembëruar të hundës, është arritur efekte terapeutike dhe estetike. Nëse rinofima goditi një zonë të vogël, kjo tregon dermis rritur heqjen lazer. Procesi i epithelialization ndodh brenda 7-10 ditëve pas procedurës.

Metodë valë radio në trajtim të rinofimy të shpejt dhe në mënyrë efektive të hequr të gjitha shenja klinike dhe rivendosur formën e hundës. Me këtë trajtim kamera pothuajse gjakderdhje, nuk ka bibliotekë, probabiliteti i komplikimeve postoperative është minimale, dhe procesi i rehabilitimit të shkurtër.

Ndonjëherë, gjatë shtresa heqje pacientët rinofimy duhet hundë plastike për të rifilluar formën e saj dhe për të arritur paraqitjen estetike. Por pika kryesore në trajtimin e fshirjes së pjesshme është me sa duket nuk ndryshohet indeve për të reduktuar mundësinë e përsëritje rinofimy. Kur kryhet siç duhet kthime mbrapa operacion të ndodhë në vetëm disa përqind të pacientëve.

Rinofimy Parandalimi

Parandalimi i veçantë nuk rinofimy, por trajtimi i hershëm i rosacea dhe rosacea të zvogëlojë rrezikun e rinofimy. Pas operacionit pacientët rinofimy duhet shmangur temperaturave ekstreme, dietë dhe të shihni nëse keni nevojë për të ndryshuar punë.