Sarkomë vaginë


  • Simptomet e sarkomë vaginale
  • Diagnoza e sarkomë vaginale
  • Trajtimi i sarkomë vaginale
  • Prognoza e sarkomë vaginale

Në gjinekologji sarkomë vaginal është një lloj relativisht e rrallë e tumorit; zakonisht ndodh në vajzat 3-5 vjet dhe gra të moshës menopausal (50-60 vjet). Lloji Tumoret te fëmijët dhe të rriturit të gjithë: vajza të diagnostikuar vaginë fetusit rabdomiosarkomu në gratë - leiomyosarcomas, fibrosarkom, anhiosarkomu, melanosarkomu. Për strukturën histologjik ndryshojnë veretenokletochnye, kruhloklitynna dhe polimorfonukleare sarkomë qelizë të vaginës.

Për vaginale pediatrik Sarkoma jashtëzakonisht i keq. Tumor ka polipovidnuyu apo formë hrozdevidnym shpejt rritet në madhësi, qelbëzim, decomposes për të formuar ulcerat nekrotike uretrës ynfyltryruet, fshikëz, qafën e mitrës, opsionet rektum.

Në grave të rritur sarkomë vaginal jashtë duket si një nyjë të kufizuar ose të shpërndara depërtoj banesë, metastasizes herët në nyjet e legenit dhe inguinale limfatike dhe organet e largëta (zakonisht mushkëritë dhe shpinë).


Simptomet e sarkomë vaginale

Për shkak të rritjes së shpejtë, sarkomë vagina fillon të shfaqet klinikisht madje në mënyrë të drejtë pushtimit të thellë, ulceration dhe shkatërrim. Një tipar tipik është shfaqja e shkarkimit i lëngshëm dhe hnoevidnyh përzier me gjak, hematuria. Nuk është kontakti i moderuar gjakderdhje tumor. Këto simptoma janë marrë shpesh si shenja të vaginitis, e cila pengon diagnozën në kohë të sarkomë e vaginës.

Me rritja e sarkomë shfaqet ndjesi të trupit të huaj në vaginë, dhimbje stomaku radiating në shpinë dhe gjymtyrë të ulëta, duke rritur gjëndra inguinale. Tumor i traktit urinar dhe të shoqëruar çrregullime jashtëqitje dizuricheskie dhe simptomat - dhimbje, mospërmbajtje e urinës dhe feces.

Me përhapjen e tumorit në rritje humbja e oreksit, humbje peshe, të përzier, të vjella.

Diagnoza e sarkomë vaginale

Në ekzaminim gjinekologjik në frontin, të paktën - mur pasmë vaginal duket i tmerrshëm faqen kodrinore ose infiltrat dendur ose qëndrueshmëri të butë që bleeds kur preku. Vajzat rritje polypoid zakonisht fryrje në hendekun gjinor përmes hell pafajshëm si një "bandë e rrushit". Ndonjëherë vajzë parashikueshme me sarkomë vaginale janë drejtuar në defloratsyyu kirurgjikale.

Qartësimi informacioni i marrë gjatë Kolposkopi (vahinoskopiya). Në mënyrë verifikimi morfologjike e Arsimit kryer një biopsi dhe studim histologjik i tumorit.

Sark vagina në diagnozën e dallojnë lyth, tuberkulozi dhe ulcerat frëngjyzak, kanceri i vaginës, Endometrioza, chorionepithelioma metastazë, traumave murit vaginal.

Për të përjashtuar pushtimin e tumorit e organeve ngjitur janë treguar konsultuar një urolog, proctologist, pulmonologist; i cystoscopy, urography intravenoz, sigmoidoscopy, radiografi të mushkërive, me ultratinguj e pelvisit.

Trajtimi i sarkomë vaginale

Ne trajtimin e sarkoma vaginale përdorur metoda kirurgji, rrezatimi, kimioterapia.

Ndërhyrja më radikal në sarkomë e vaginës është hysterectomy, vaginale, nyjet limfatike. Në disa raste, ky vëllim është plotësuar vulvektomiya, heqjen e fshikëzës (cystectomy) dhe ureters uretrës me një ndryshim në dy pika.

Më vonë bëri të përsëritet kurse Largësia dhe radioterapi intracavitary (X-ray dhe radioterapi), kimioterapia (prospydyn, 5-fluorouracil, bleomicin, platidiam, ciklofosfamide, adriamycin, vinkristine).

Prognoza e sarkomë vaginale

Sarkomë Zhvillimi në disa raste, polyps mëparshme vaginale, beninje në fillim të strukturës që dikton nevojën për të hequr ato menjëherë pas diagnozës.

Për shkak të periudhës së gjatë asimptomatike në rastet më të madhe klinike të diagnozës vaginale Sarkoma është themeluar shumë ngadalë.

Diagnoza vonë dhe ekstrem kurs agresiviteti mill sarkomë përcaktojnë rezultatin negativ. On shërim klinik vëzhgimit është arritur në më pak se 5% të pacientëve.