Nevus Avancuar pigmentuar


  • Nevus manifestime kompleks pigmentuar
  • Diagnoza nevus kompleks pigmentuar
  • Trajtimi i nevus komplekse pigmentuar

Megjithatë, intradermal dhe kufi pigmentuar nevus kompleks pigmentuar nevus takon melanocytic lloje nevi kryesore të origjinës epidermik. Rritja e saj ajo fillon në shtresa e lartë e lëkurës - epidermë, dhe pastaj pushton dermis. Kështu, ndryshe nga shumica e të tjerëve moles, nevus pigmentuar është e komplikuar si në veshje e guaskës dhe në dermis. Ky fakt i dha të rritet në emrin e saj - dermoepidermalnyy ose nevus komplekse.

Nevus Avancuar pigment eshte nje tumor beninj i lëkurës. Megjithatë, sipas autorëve të ndryshëm transformimin në melanoma mund të ndodhë në 50-80% të rasteve nevus vështira pigment. Prandaj, në dermatologji klinike ajo është klasifikuar si melanomoopasnyy dhe kërkon disa onkonastorozhenist.

Nevus manifestime kompleks pigmentuar


Për shkak të vendndodhjes së saj në dy shtresa të lëkurës kompleksit nevus pigmentuar kombinon tiparet vnutriepidermalno (kufitare) dhe nevus vnutridermalnoho. Nevus epidermik llogaritë përbërëse për kafe e saj të dendur, dhe në disa raste pothuajse e zezë, ngjyra. Disponueshmëria vnutridermalnoho komponent siguron se nevus ngritur pak mbi nivelin e përgjithshëm të lëkurës dhe për këtë arsye mund të ngjajnë lythat e zakonshme.

Nevus Avancuar pigmentuar duket si papules ose kube pritës, formë të rrumbullakët. Sipërfaqja e tij është më e qetë, rritja e saj i ashpër flokëve thekson. Ka nevi kompleks me sipërfaqe orohovevayuschyy ose leze. Në shumicën e rasteve të vendosura nevi në fytyrë apo lëkurë e kokës, por mund të jetë çdo vend. Nevi Avancuar rrallë arrin madhësinë të rëndësishëm, diametri është zakonisht më pak se 1 cm.

Diagnoza nevus kompleks pigmentuar

Avancuar dermatolog pigmentuar nevus diagnostikuar në bazë të rishikimeve, dermatosokopiy pigment siaskopiy dhe arsimin. Për të përcaktuar shkallën e nevus mbirjes në dermis mund të përdoret çdo arsimin ultratinguj. Dyshuar degjenerim i keq i nevus ose melanoma është një tregues për konsultime urgjente dermatoonkoloha.

Kompleks biopsi nevus rrezikshëm për dëmtimin e tij, e cila mund të çojë në transformim malinj në melanoma. Për këtë arsye, ekzaminim histologjik i nevi indeve shpesh kryhen pasi ajo është hequr. Ajo zbulon qelizat foletë tipik Vendndodhja nevusnyh në veshje e guaskës dhe në dermis.

Diagnoza diferenciale e kompleksit të pigmentuar nevus është bërë kryesisht nga melanoma dhe llojet e tjera të nevus pigmentuar, nevus blu, kufi pigmentuar nevi, nevus Setton, melanosis Dyubreylya, si dhe lythat, papillomamy, keratomy pleqërie, dermatofibroma.

Trajtimi i nevus komplekse pigmentuar

Nevus Avancuar pigmentuar kërkon dermatolog vëzhgimit. Tregues absolut për trajtimin e tij (heqjen) është pamja e rregullt e shenjave të traumave apo keqdashje. Hiq nevus mund të kryhet me arsye kozmetike. Duke hequr mënyrat komplekse nevus pigmentuar përfshijnë: lazer heqjen, metodë radiowave dhe prerje kirurgjikale. Electrocoagulation dhe cryosurgery nuk janë të zbatueshme për shkak të rrezikut të arsimit lëndimit dhe largimin jo të plotë, e cila mund të stimulojë rritjen malinje.

Heqja lazer Moles është i zbatueshëm në rastin e nevus përbërë, nëse ajo është që të përdorin një lazer si një bisturi dhe lejon për studime të mëtejshme histologjik të edukimit në distancë. Përdorimi më i përshtatshëm i metodës radio-valë, ose kirurgjikale nevus përbërë prerje, si ata e bëjnë të mundur për të krejtësisht të hequr qelizat e nevusnyh, e cila është e rëndësishme në aspektin e parandalimit të melanoma.