Ekzemë Vërtetë


  • Shkaqet e ekzemë vërtetë
  • Simptomet e ekzemë vërtetë
  • Diagnoza ekzemë vërtetë
  • Trajtimi i ekzemë vërtetë

Ekzemë vërtetë merr emrin e vet nga flluska e saj karakteristike të shpejtë të autopsisë. Fjala "ekzemë" rrjedh nga greke «eczeo» -. «Çiban" Ekzemë mund njeriun me të vërtetë të sëmurë e çdo moshe, por pik incidenca ndodh në moshën 40 vjet. 

Shkaqet e ekzemë vërtetë

Kjo është sëmundje e vërtetë ekzemë bahatoprychynne. Në rast të luajtur rolin e infektive-alergjik, endokrin-metabolike, nervore dhe faktorët trashëgues. Pacientët me ekzemë vërtetë shfaqet në shkelje të raportit të IgG, reduktimin e limfociteve T dhe një rritje të limfociteve, i vendosur qarkullojnë komplekset imune dhe autoantibodies. Megjithatë, ka teori neurogjenik e rasteve ekzemë bazuar në pamjen klinike të sëmundjes në zona me lëkurë të thyer për shkak të innervation dëme nervore.


Faktorët që kontribuojnë në shfaqjen e ekzemë vërtetë përfshijnë: tensionin nervor, situatën psikologjikisht traumatike, vegjetative-vaskulare dystonia, hyperthyroidism, diabet, gastro-intestinale traktin, infeksion kronik, sensibilitet në nivelin e gjenit.

Simptomet e ekzemë vërtetë

Ekzemë i vërtetë fillon me skuqje e lëkurës dhe i rrethuar nga disa vendeve që janë pastaj lindin nxituar, papules ose vezikulave shumë të vogla. Pas elemente të shpejtë e hapjes formuar skuqje mikroerozii, e cila është ndarë nga thellësitë exudate bollshme i lëngshëm. Ky erozion eczematous quhet "puset i lëngshëm". Shkaku Fluid i këmbëngulës thith sipërfaqen e prekur të lëkurës. Zhvillimi i elementeve në formimin e crusts nxituar.

Ekzemë puçrra janë të vërteta në qendrat e konturet e pabarabartë dhe mund të lokalizuar rreth lëkurës. Më shpesh sëmundja fillon me lezione të lëkurës të fytyrës dhe duarve. Qendrat kanë karakter simetrik. Vetëm në raste të rralla të faqes individual plagë.

Për ekzemë vërtetë është një tipar karakteristik i polymorphism evolucionar të shkaktuar nga prania e njëkohshme në zonën e prekur të skuqjen e lëkurës elementeve në faza të ndryshme të zhvillimit: skuqje, fshikëza, gërryerjet dhe crusts. Ndryshimet e lëkurës janë të shoqëruara me kruarje të vazhdueshme. Ajo mund të shprehet në shkallë të ndryshme, por shpesh shkaktojnë kruamje aq i fortë që të çojë për të fjetur çrregullime dhe çrregullime neurotike.

Gradualisht, zhvillimi i ekzemë akute ndryshim i vërtetë kronicitetit saj. Pra ka një rritje compaction prekur të lëkurës, ndryshojnë ngjyrat e tyre në anën e congestive kuq pak-kaltërosh ngjyrë, model lëkura bëhet më e theksuar, nuk është e lëkurë. Kundër sfondit të këtyre ndryshimeve mund të jenë me origjinë papules reja dhe vezikulave për të formuar një sipërfaqe të qanin. Kjo ndërrimin e inflamacionit akut të manifestimeve kronike përkasin shenjat e vërtetë karakteristike të ekzemë.

Duke pasur ekzemë kronike të vërtetë mund të zgjasë me vite. Në fushën e vatra e mundur të formuara ose depigmented spote, të cilat janë duke u mbajtur. Ka fusha lëkurë i krisur dhe të thatë, që të çara dhe në thembra dhe pëllëmbët, formimi i zonave të dhimbshme të hyperkeratosis plasaritur.

Infeksion i vërtetë ekzemë mund të jetë i komplikuar duke u bashkuar me zhvillimin e pyoderma dhe formimin e pustules purulent.

Diagnoza ekzemë vërtetë

Diagnoza e ekzemë vërtetë lejon të vënë foton e saj karakteristike klinike. Në një sondazh të pacientit fokusohet në identifikimin e faktorëve që shkaktoi fillimin e sëmundjes. Janë të përgjithshme klinike hulumtim, gjaku dhe urina, vendosmëri Ig E. Në praninë e treguesve të kryera alergji dhe ekzaminimin imunologjike të pacientit. Kur ju bashkohet infeksion sekondar mori të mbajë zgjedhje të ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve.

Sofistikuara diagnostike në aspektin e rasteve të vërteta të ekzemë kërkojë një biopsi të lëkurës të prekur.

Trajtimi i ekzemë vërtetë

Terapia e barnave në fazën akute të ekzemë vërtetë fillon me antihistamines I brez, Promebazinë, acrivastine, Chloropyramine, Mebhydrolin. Më vonë e përdorur drogë II dhe III CETIRIZINE brez, loratadine, ebastin, terfenadina, etj Nëse procesi inflamator treguar kortikosteroidet brenda: prednizalon, Betamethasone. Në dermatologists rënda djersë përshkruajnë administrimit intramuskular gluconate kalcium zgjidhje shtesë.

Trajtim lokal i ekzemë vërtetë lidhësit përdorur si një locion (solucion i tanin, Resorcinol). Ato reduktuar djersë dhe formën në sipërfaqen e filmit lëkurës prekur mbrojtëse, mbrojtjen atë nga stimujve jashtëm. Gjatë inflamacionit akut në vend duke përdorur të ashtuquajturat steroid "të forta". Në procesin e qetësimin poshtë inflamacion të shkojnë në "të mesme" dhe "të dobët" steroid: 0,025% betametasone dipropionate, hydrocortisone 0,1%, 0,05% dexamethasone, 0,1% triamcinolone, etj

Bashkimi me infeksion dytësor kërkon përdorimin e antibiotikëve dhe ointments përmbajnë kortikosteroidet dhe antibiotikët.

Trajtim Fizioterapia është aplikuar pas rënie inflamacion. Nëse ekzemë e vërtetë në mënyrë efektive të kryer terapi PUVA, phototherapy duke përdorur lazer, terapi lazer, Cryotherapy, terapi ozoni dhe terapi magnetike.

Për trajtimin me sukses dhe për të parandaluar përkeqësimin e pacientit duhet të ndjekin një dietë, të rrinë në punë të duhur dhe pjesa tjetër, për të shmangur faktorët nxitje, të zbatojë dakord me kujdesin e lëkurës mjeku. Në praninë e vatrave të infeksionit kronik kërkon rehabilitimit tyre.