Spider veins


 • Spider veins Dukje
 • Shkaqet e venat merimangë
 • Diagnoza teleanhioektaziy
 • Trajtimi i venave merimangë
 • Moti trajtojnë spider veins

Venat merimangë apo rrjetë merimange (teleanhioektaziyi) janë të jashtëm, capillaries Dilated sy dukshëm manifestim të lëkurës. Ata mund të veprojnë në fytyrë (rosacea), sidomos në krahët e hundë, këmbët, madje edhe në stomak. Zot i venave merimangë është 20-30% e popullsisë së rritur, kryesisht gratë. Vihet re se në shumicën e rasteve (80%) gra janë venat merimangë pas lindjes.

Teleanhioektaziyi ose ashtu-quajtur venat merimangë, capillaries venoz shkaktuara nga zgjerimi i dermis - shtresën sipërfaqësore të lëkurës. Edhe pse origjina e venave merimangë për shkak të shkeljes së qarkullimit venoz, pamja e tyre nuk ka gjithmonë të tregojnë posttrombotycheskoy ekzistencës ose sëmundje variçe. Në anën tjetër, prania e variçe venat nuk do të thotë se nuk mund të spider veins. Me veten e tyre, venat merimangë nuk janë një sëmundje që është një kërcënim për jetën dhe shëndetin. Megjithatë, edhe nuk teleanhioektaziyi dekoratë jashtme, që përfaqëson një defekt serioz kozmetike, që shumë pacientë nuk dëshirojnë të pranojnë.

Spider veins Dukje


Varësisht nga natyra e origjinës, spider veins janë kapilar, venoz ose arterial. Në manifestimet e tij të jashtme spider veins janë të ndarë në pika, linjë, pemë dhe arachnids. Kjo ndarje nuk është çdo ndryshim në aspektin e trajtimit.

Linear ngjyrë telangiektazisë kuqe që shfaqen më shpesh në fytyrën e faqet dhe hunda janë sëmundje Cosmetic - rosacea.

Të linjës dhe pemë merimangë venat e kuqe dhe blu janë shpesh në gjymtyrë të ulëta.

Venat merimangë arachnids janë të përbërë nga capillaries shumta zgjeruar ndryshojnë në drejtime të ndryshme nga të ushqyer arteriolat e tyre qendrore. Ata priren të jenë të kuqe.

Duke qëndruar tek gratë është kombinim mjaft e zakonshme e llojeve të ndryshme të venat merimangë. Ka dy opsione specifike lokacioni: në brendësi të enëve të gjakut kofshë shfaqen lloj linear, paralel me sipërfaqen e jashtme të femurit - në formë druri anije, të rregulluar në një rreth. Për trajtimin efektiv të venave merimangë është e rëndësishme për të marrë parasysh llojin dhe lokalizimin.

Nëse varices reticular dhe venat merimangë fenomen nuk është i shënuar në fushën e lokalizimit dhimbje. Nëse forma teleanhioektaziy dhimbje që ndodhin rrallë (në gratë gjatë menstruacioneve), venat merimangë në një seksion të caktuar të këmbëve bëhen më ngjyrë intensive dhe të bëhet i dhimbshëm. Në të gjitha rastet e venat merimangë, duke shkaktuar shqetësim për pacientët është problemeve kozmetike ose estetike dhe i bën ata të thjeshtë ndihmën e ekspertëve. Prandaj - nevoja për pacientë të tillë të trajtimit, i cili i jep një efekt të lartë kozmetike.

Shkaqet e venat merimangë

Sipas mendimit të shumicës së ekspertëve të huaj dhe vendas shkaqet që çojnë në shfaqjen e venat merimangë në këmbë, gratë dhe burrat kanë natyrë të ndryshme. Në burra, ka shumë të ngjarë shkaku mund të jetë pamjaftueshmëri kronike deje. Shfaqja e venave merimangë në këmbë është simptomë e parë e sëmundjes deje. Venat merimangë në këmbë në gratë shpesh janë rezultat i çrregullimeve hormonale, që ndodhin kundër sfondit të sëmundjeve të pranishëm ose të transferuara më parë gjinekologjike endokrine dhe shtatzënisë, abortit, etj Përqendrimet e larta të estrogjene (hormonet) gjatë shtatzënisë shkakton shfaqjen e venave merimangë në të tretën e parë të femrave janë vërejtur. Zakonisht shkaktuar nga shtatzënia, venat merimangë zhduken brenda 3-6 javësh pas lindjes. Kontraceptive oral gjithashtu mund të shërbejë kauzën e telangiektazisë. Për të arritur efektin e qëndrueshëm pozitiv në trajtimin e venat merimangë dhe parandaluar relapses ata shfaqen të nevojshme për të sjellë shtetin përsëri në gjendje normale hormonal e pacientit. 

Shfaqja e një venat merimangë njeriut dhe rrjetet kapilar mund të shkaktohet nga disa arsye:

 • Sindromi i dobësisë kongjenitale të indit lidhor (VSST)
 • përçarje e metabolizmit hepatike
 • pezëm venoz në ekstremitete më të ulëta
 • duke ndryshuar nivelet hormonale si pasojë e shtatzënisë, abortit, menopauza, duke marrë kontraceptivëve oral, cysts ovarian, fibroids mitrës
 • sëmundje kardiovaskulare
 • rritur depërtueshmërisë e mureve të enëve të shkaktuara nga deficensa e vitaminës C (acid askorbik)

Diagnoza teleanhioektaziy

Spider veins janë të shpeshta venat variçe shokët e ekstremiteteve të ulëta. Prandaj, në e parë të provimit mjeku fleboloh do të vlerësojmë gjendjen e rrjedhjes venoz të gjakut në enët periferike. Për analizë të saktë të qarkullimit të gjakut, gjendja e mureve të venave është zakonisht kryhet enët e gjakut tejzanor Doppler e ekstremiteteve të ulëta. 

Ajo është gjithashtu e nevojshme për të kryer një rishikim funksional të zemrës, mëlçisë, mitër dhe vezore për të përjashtuar sëmundjet e këtyre organeve.

Trajtimi i venave merimangë

Në fazën e parë të trajtimit teleanhioektaziy lidhur me venat me variçe ndryshime, ju duhet eleminuar sëmundjen shoqërues venoz. Duke pasur parasysh llojin, peshën dhe lokalizimin e venave merimangë për trajtimin e tyre mund të aplikohet në një nga metodat, electrocoagulation, sclerotherapy, photocoagulation lazer, terapi microcurrent, terapi ozoni, të radiofrekuencave termoablyatsiyi etj 

Spider veins Electrocoagulation dhe rrjetet. Metodë është si djegurit teleanhioektaziy lartë të rrymës, të dorëzuar përmes elektrodë hollë. The downside është shkatërrimi elektro termike jo vetëm nga ndryshimet e enëve të gjakut, por edhe indet e shëndetshme përreth dhe dhëmbëza i tyre i mëvonshëm, formimi i zonave depigmentation dhe hyperpigmentation.

Spider veins sclerotherapy dhe rrjetet (Flebosklerozyrovanye Compression). Metodë bazohet në muret e lidhjes aderimin ndryshuar krevat vaskulare shkak injektuar në lumen specifik të saj të drogës-sklerozanta. Menjëherë pas hyrjes sklerozanta ka ënjtje lokal dhe skuqje. Faqe injeksion fort jastëk dhe fashë fashë elastike. Fashë compression (ose çorape compression) regjistron muret e mbylljes e enëve dhe ndalon rrjedhjen e gjakut në të. Kjo metodë ende quhet "flebosklerozyrovanye compression."

Mbyllja e lumen të anijes ndryshohet për të përjashtuar atë nga zhdukja e qarkullimit të gjakut dhe të plotë të venat merimangë për 1-1,5 muaj. Terapi sclerosing është veçanërisht e efektshme kundër venat merimangë deje, ndërsa kapilare ndryshime vaskulare praktikisht nuk nënshtrohet ndikimit të saj. Për kapilar shfaqje teleanhioektaziy e photocoagulation lazer. Sot sclerotherapy është trajtimi kryesor dhe më efektive për venat merimangë deje e ekstremiteteve të ulëta.

Laser venat merimangë photocoagulation dhe rrjetet. Mekanizmi i veprimit të photocoagulation lazer është i bazuar në thithjen e avancuar anije të lehta rreze lazer, ngrohje të saj lokale dhe siguroj lumen anije. Laser trajtohen më tej anije pëson regres. Lazer selektive ndikon në zonën e rrjedhës së shkatërrimit, vështirë se ndikon në inde të shëndetshme përreth. Metodë është efektive kundër anijeve të vogla me një diametër prej 2 mm. Për procedurën e cilësimet e përdorura janë të ashtuquajturat "lasers vaskulare që veprojnë në enët e parregullt. Shenjat e vogla merimangë venat ekspozuar ndaj photocoagulation lazer 1-2 procedura më e theksuar të kërkojë më shumë ndikim.

Metoda e kirurgjisë radiowave (Pajisja "Surgitron"). Fjalë të re në trajtimin e venat merimangë është një metodë e radiowave frekuencë të lartë kirurgjisë në makinë "Surgitron." Prerë Contactless radiowave dhe koagulimi kryer duke përdorur valët e lartë të frekuencave thyer elektrodë mirën thekshëm indeve dhe të mos dëmtojë ata. Spider veins ekspozuar koagulimit shërohet pa dhimbje, ënjtje dhe dhëmbëza. Metoda e kirurgjisë radiowave përdorni pajisjen "Surgitron" deri tani më noninvasive, por i zbatueshëm vetëm në lidhje me capillaries të vogla të vetme.

Venat merimangë Ozoni dhe rrjetet. Në trajtimin teleektaziy ozonit është përdorur si injeksion intravaskular të përzierje oksigjen-ozonit përmban ozonit në përqëndrime të larta. Molekulat e ozonit në qelizat e enëve të gjakut mekanizëm kompleks Nisja e proceseve biokimike oksidimi që çojnë në shkatërrimin e enëve të prekura. Si rezultat, venat merimangë zhduket pa gjurmë. Ozoni praktikisht nuk ka efekte anësore, nuk ka lënë dhëmbëza të lëkurës dhe gjurmët pigment kërkon rehabilitim. 

Kur ju hiqni venat merimangë është e rëndësishme të mbani mend se ata mund të jenë manifestimi i dukshëm i sëmundjeve të rënda të organeve të brendshme. Pra, të jetë i sigurt për të përjashtuar praninë e sëmundjeve që shkaktojnë teleanhioektaziy.

Moti trajtojnë spider veins

Çdo metodë e që kanë të bëjnë me teleanhioektaziyi ulët dëshmi gjymtyrët ka avantazhet dhe disavantazhet. Korrekt identifikojnë strategji trajtim venat e nevojshme merimangë mund mjek i kualifikuar vetëm pas një hetimi të plotë të gjendjes së enëve. Në mënyrë tipike, rezultatet mirë në trajtimin e gjymtyrë ulta teleanhioektaziy siguron një kombinim të photocoagulation lazer dhe sclerotherapy. Në mënyrë të pavarur photocoagulation lazer është përdorur për të trajtimin e teleanhioektaziy kapilar ose në rast të reaksioneve alergjike ndaj drogës, sclerosant. Këto dy metoda janë themelore në trajtimin e venat merimangë lezioneve vaskulare të mirë.