Carcinoma tubular i veshkes


  • Shkaqet e karcinomës me tuba veshkave
  • Simptomet e karcinomës me tuba veshkave
  • Diagnoza e veshkave tubulare tumor
  • Trajtimi i veshkave tubulare tumor

Carcinoma tubular i veshkes (kanceri tubular, tubular renal Bellini) Urologji gjenden në më pak se 1% te rastet e lezioneve malinje te veshkes. Tumor kanzeroz me tuba takon tumorit me potencial malinje sipër mesatare. Ashtu si llojet e tjera të kancerit të veshkave, tumor me tuba afërsisht 2-3 herë zbuluar më shpesh në meshkuj, kryesisht të moshës 40-60 vjet.

Në mikroskop tumor kanzeroz me tuba përmban elemente (tuba) dhe papilare (papilare) strukturën, veshur me të vetëm-shtresa epiteliotsitamy kub dhe për të krijuar një pamje të të ashtuquajturës "Ura". Rritja e faqes tumorit - prohressyruyusche shpejt, me kufinjë jo të qartë të shpërndarjes në palcë dhe papilla. Macroscopically, tumor kanzeroz prerë ka një nyje të lehta gri me massivnymy nekrozë.

Shkaqet e karcinomës me tuba veshkave


Etiologji tubular carcinoma e veshkës nuk janë kuptuar plotësisht. Faktorët që rrisin mundësinë e zhvillimit të kancerit të veshkave përfshijnë defekte gjenetike në kromozome, statusin imunitar, trashje, hemodializë zgjatur, sëmundje e trashëguar e shkaktuar nga (sindromi Hippelya-Lindau), efektin e rrezatimit jonizues, pirja e duhanit, kimike dhe dehje drogës.

Simptomet e karcinomës me tuba veshkave

Tumor kanzeroz me tuba e veshkave për një kohë të gjatë mund të zhvillohet asimptomatike dhe klinikisht manifestohet vetëm në, fazë kokëforta të mëvonshëm.

Simptoma të përgjithshme jo-specifike të kancerit të veshkave mund të ndjeheni i sëmurë është duke rezultuar dehje tumorit. Shumica e pacientëve njoftim dobësi e qëllimshëm, humbje e oreksit dhe aktivitetit, humbje peshe, arthralgia. Shpesh ka subfebrile, nganjëherë temperatura e trupit rritet në 38-39 ° C, i shoqëruar nga një ethe që shpesh është perceptuar si një sëmundje ngjitëse. Në 5-10% të pacientëve me tumor kanzeroz me tuba veshkave zhvillimin e hipertensionit.

Manifestimet lokale të kancerit të veshkave është hematuria, dhimbje në shpinë e duhur për të prekur dhe ënjtje.

Hematuria është karakter pa dhimbje që përcakton se pavarësisht nga simptoma të ngjashme të gurëve në veshka. Gjaku në urinë zakonisht shfaqet papritmas, me kushtin e përgjithshëm të drejtë, dhe po aq papritmas zhduket vetë. Të rezultojnë gjakderdhje clots gjakut mund të shkaktojë pengim ureteral dhe të çon në sulmin e dhimbjes së shkaktuar nga lloji i dhimbje barku i veshkave. Në hematuria rënda gjasat të lartë të tamponade fshikëzës dhe mbajtjen akute urinare. Duke pasur parasysh natyrën e hematuria i rastit rëndësisë primare diagnostike e cystoscopy urgjente për të identifikuar burimin e gjakderdhjes.

Dhimbje në të ulët mbrapa me tumor kanzeroz me tuba të veshkave janë bërë të rëndë, dhemb në natyrë, nganjëherë radiating në kofshë ose ijë. Tumor Palpovana në kancerin e veshkave është tipike, por treshe më të fundit lokale e simptomave. Gjithashtu, numri i shenjave lokale të kancerit të veshkave përfshijnë varicocele, të cilat mund të u ngrit në meshkuj me tumor apo nderin e majtë compression renale venë e Cava inferior vena ose yaichkovoy, trombozë të Cava inferior vena.

Metastazë e veshkave me tuba karcinomës zakonisht ndodh në mushkëri, i shoqëruar nga hemoptysis dhe shpesh të gabuara për kancerin bronchiogenic, pneumonia ose tuberkulozi pulmonar. Metastases kockave të ndodhë dhimbje avid intensive, shpesh perceptuar si manifestime të nervit shiatik apo ndër brinjëve nevralgji. Lezione metastatic e shtyllës kurrizore shoqëruar nga paraplegjik, më të ulët, mosfunksionim të organeve pelvike. Metastases në eshtra mund të çojë në thyerje patologjike. Metastases rajonale janë gjetur në paraaortalni parakavalnoy dhe limfatike nyjet.

Diagnoza e veshkave tubulare tumor

Inspektimi dhe prekje zbulon vetëm tumoreve të mëdha. Kjo rritje mund të vërehet dhe asimetri e barkut, venat barkut mur, varicocele, bibliotekat këmbët.

Urinalysis Research zbulon erytrotsyturiya, proteinuria, leucocyturia (kancer kur kombinohet me pielonefrit). Në shënimet biokimike analizave të gjakut të rritur aktivitetin e nivelit alkaline phosphatase e a2-globulin. Me testet imunologjike janë proteina metabolizmin serum (feritinë, albumina, transferina, etj).

Screening metodë për diagnostikimin e tumoreve në oncourology është ultratingull e veshkave që mund të zbulojë shtigjet deformim veshkave prekur dhe echostructure e saj të pabarabartë. Ultratinguj ndihmon të dallojnë tumor kanzeroz qelizore renale me hydronephrosis, Pyonefroz, nephrolithiasis, sëmundje polycystic veshkave, absces, tuberkulozi, solytarnoy kist veshkave.

Rëntgen diagnozë të kancerit të dyshuar të veshkave fillojnë të zbatojnë Përmbledhje urography, duke e lejuar për ndryshime në madhësinë dhe konfigurimin e veshkave. Me rafinuar urography morfologjik nxjerrës dhe funksionit renal. Për të përcaktuar me vaskularizim të prekur organeve kryer angiografi renale. Diagnoza kompleks janë të dhëna nefrostsyntyhrafyy, MRI dhe CT veshkat rëndësishme.

Veshkë biopsi përkundër rrezikut të lartë të përhapjes së qelizave të kancerit zakonisht nuk kryhen.

Trajtimi i veshkave tubulare tumor

Zakonisht, edhe në praninë e metastazave të vetme, trajtimi kirurgjikale treguar karcinomës tubular. Kirurgji radikal për kancerin e veshkave mund të zgjasë në mënyrë të konsiderueshme jetën e pacientit.

Vëllimi Standard në tumor me tuba është nephrectomy totale me adrenalectomy, limfodissektsiey dhe largimin e trombo tumorit të venë renale dhe Vena inferiore. Në një veshkë të vetme apo funksion të dobët të trupit të dytë mund të kryejë nephrectomy pjesshëm.

Për shkak të rezistencës me tuba karcinomës së veshkave për radioterapi, kimioterapia sistemike, immunotherapy, këto metoda janë treguar vetëm si kujdesin paliativ. Prognoza për karcinomës me tuba veshkave kryesisht zhgënjyese.