Fibroepitelialnyy nevus


  • Manifestimet fibroepitelialnyy nevus
  • Nevus Diagnoza fibroepitelialnyy
  • Trajtimi i nevus fibroepitelialnyy

Nevi Fibroepitelialnyy mund të jetë i lindur, shfaqen në fëmijëri ose në periudhën e adoleshencës e zhvillimit. Shumë më rrallë nevi fibroepitelialnyy, doli si të rriturit apo të moshuarit.

Megjithatë vnutridermalnym nevi pigmented, nevus Setton dhe papillomatoznyh nevus nevus fibroepitelialnyy referohet melanomoneopasnym formimin pigment, jo të prirur për të transformimit malinj në melanoma. Kjo është 100% lëkurë dashamirës që mund të japë pacientit vetëm një disavantazh - estetike.

Manifestimet fibroepitelialnyy nevus


Arsimi Fibroepitelialnyy nevus është hemispherical cilësi të butë dhe i përkulshëm. Diametri i saj mund të shkojnë nga disa milimetra deri 1-1,5 cm. Ky nevus larg mbi nivelin e përgjithshëm të lëkurës, një këmbë dhe disi ngjan papyllo. Në këtë drejtim, ajo është quajtur fibropapillomoy. Nevus ngjyra mund të jetë rozë, kuqe-pink, purple, pak kaltërosh, të pasur kafe, ose nuk mund të jetë i ndryshëm nga lëkura përreth.

Sipërfaqja e nevus është zakonisht e sheshtë dhe të qetë, shpesh i mbushur schetinistymy ose vellus qime. Shpesh, sidomos në gratë, aty nevi, e përshkuar nga një bandë e flokëve të përafërt. Disa pacientë kanë shprehur komponent enëve të gjakut që shfaqet venat merimangë shumta që formojnë në sipërfaqen e llojit nevus e neto.

Nevus Fibroepitelialnyy mund të jetë një njësi e vetme, por ka raste të shfaqjes së shumëfishtë të nevus e deri në disa pjesë duzinë. Nevus Fibroepitelialnyy nuk ka vend të veçantë dhe është gjetur në çdo pjesë të lëkurës. Megjithatë, lokalizimi i saj më i shpeshtë - fytyrë dhe trup.

Nevus karakterizuar nga një rritje e ngadaltë dhe jo të prirur për të ndryshuar ngjyrën e tyre apo pamjen. Vetëm ndërlikim i mundshëm - një nevus inflamacion që lindin në rast të lëndimit. Duket Advent rim të kuqe rreth bazës së nevus inflamatore.

Nevus Diagnoza fibroepitelialnyy

Algorithm diagnostike për nevus dyshuar fibroepitelialnyy nuk është shumë e ndryshme nga parimet e përgjithshme të moles diagnozën. Dermatolog ose dermatoonkoloha do të shqyrtojë dhe nevus dermatoscopy, hulumtim siaskopicheskoe, arsimin dhe me ultratinguj për të përcaktuar thellësinë e mbirjes nevusnyh qelizat. Konfirmimi përfundimtar i diagnozës lejon studimet histologjik kryera pas heqjes nevus.

Diagnoza diferenciale duhet të kryejë një nevus blu, të kufirit pigmentuar nevi, lythat, lythat e zakonshme, dermatofibroma.

Trajtimi i nevus fibroepitelialnyy

Çështja e heqjes fibroepitelialnyy nevi shpesh rritet për shkak të unattractiveness e saj estetike, veçanërisht në nevus të lokacionit në fytyrë. Shkarkimi mund të bëhet duke prerje kirurgjikale, electrocautery ose cryodestruction, heqjen lazer apo metodën radiowave. Ajo duhet të mbahet mend se cryodestruction, electrocautery dhe heqja mol lazer nuk mund nevusnyh ekzaminimin mëvonshëm histologjike të indeve. Megjithatë, në qoftë fibroepitelialnyy nevus ajo nuk mund të jetë e nevojshme. Probabiliteti kryesor ndërlikim nuk ka vendosur mbi ndonjë nga metodat e largimit nevus - është rishfaqja e saj (rikthim), zakonisht për shkak të qelizave Largimi i paplotë nevusnyh.