Phimosis


 • Arsyet për phimosis
 • Phimosis Klasifikimi
 • Simptomet e phimosis
 • Komplikimet phimosis
 • Trajtimi i phimosis
 • Parandalimi i phimosis

Phimosis - një kusht ku dalje e penisit glans dhimbshme ose e pamundur për shkak të ngushtimit të prepucit. Phimosis mund të jetë edhe patologjike dhe fiziologjike. Në 96% të djemve të porsalindur kokën e penisit nuk është plotësisht për shkak të mungesës e prepucit të mobilitetit. Në djemve të moshës 6 muaj phimosis fiziologjik është gjetur në 80% të rasteve. Në djem, të moshës 3 vite penis glans ekspozuar lirisht në 90% të rasteve. Ndonjëherë phimosis fiziologjik zhduket vetëm në moshën 6-7 vjeç.

Të gjitha rastet e phimosis, të identifikuara në meshkujve të rritur dhe djemtë mbi moshën 7 vjet, i takojnë formën patologjike të ngushtuar prepucin. Ajo duhet të kihet parasysh se është e pamundur që të vë në dukje glans penis mund të çojë në komplikacione jo vetëm në rastin e patologjike, por në rastin e phimosis fiziologjik. Pranuar në ndarje Urologji phimosis patologjike në fiziologjik dhe mjaft arbitrar në aspektin e komplikimeve, por është vlera praktike në përcaktimin e strategjisë trajtim phimosis pakomplikuar.

Arsyet për phimosis


Phimosis fiziologjik për shkak të faktit se fletë e brendshme lafshë e penisit ngjitur me kokën e penisit.

Phimosis patologjike mund të zhvillohet pas një dëmtimi ose balanoposthitis penisit për shkak të cicatricial ngushtimin e prepucit (Rumenin phimosis).

Arsyet për phimosis zhvillim pa trauma dhe inflamator sëmundjeve të mëparshme nuk është kuptuar plotësisht. Ka një predispozitë gjenetike për zhvillimin e phimosis lidhur me mungesën e komponentit elastike indeve lidhës. Së bashku me phimosis përcaktuar gjenetikisht mund të ndodhë varicocele, banesë, keqformime të valvulave të zemrës dhe disa sëmundjeve të tjera.

Phimosis mund ngrit për shkak të zhvillimit të pabarabartë të lafshë penisi dhe gjatë rritjes së shpejtë në pubertet. Më vonë një nga shkaqet ngushtimi progresiv i prepucit është shumë phimosis. Ngushtimi epërsinë në trauma shtresën e përhershme e brendshme e prepucit shkakton dhëmbëza dhe ngushtuar më tej. Rritet Microtraumas rrezikut me pamjen e mosfunksionim ngrerë në adoleshentët gjatë masturbim dhe gjatë fillimit të aktivitetit seksual.

Phimosis Klasifikimi

Varësisht nga ashpërsia e manifestimeve klinike urologists janë katër gradë e phimosis:

 • Unë shkallë. Kreu i penisit ekspozuar lirisht në qetësi dhe me pak përpjekje - gjatë ereksionit.
 • Klasa II. Kreu i penisit në pjesën tjetër është e ekspozuar me disa përpjekje. Kreu zbulim gjatë ereksionit pamundur.
 • Klasa III. Kreu i penisit në pjesën tjetër nuk është i ekspozuar ose të ekspozuar në shumë përpjekje. Kreu zbulim gjatë ereksionit pamundur. Urinim nuk është e vështirë.
 • Shkallë IV. Ju nuk mund edhe dalje të pjesshme kokë. Urinim i vështirë. Urinës qëndron pikoj ose lumë i hollë.

Simptomet e phimosis

Simptomë kryesor i phimosis - pamundësisë dalje kokën. Fëmijët shënuar ankthi dhe stresi gjatë urinimit. Pacientë të rritur vuajnë nga phimosis shkallë I-II mund të ankohen për dhimbje gjatë ereksionit shkaktuara nga tërhequr prepucin në kokë penisit. Disa pacientë të vini re një rënie në potencë mbi pritje e dhimbje gjatë raportit seksual. Në pacientët me shkallën III-IV të dhimbjes phimosis gjatë ereksionit zhduket si preputsyalnoho unazë ngushtuar shumë, dhe kokë rruajtje të jetë e mundur.

Komplikimet phimosis

 • Paraphimosis

Kur phimosis ngushtuar lafshë e penisit mund uschemyt penis glans. Më paraphimosis zhvillon në pacientët me phimosis shkallën II-III në përpjekjet dalje kokën e penisit. Kufizimet mund të zbatohet gjatë masturbim apo marrëdhënieve seksuale.

Shtypja shkaku i rritjes ënjtje e penisit glans. Kreu është i kaltër, është e ashpër e dhimbshme. Nëpërmjet ënjtje progresive e kokës është e fiksuar me kalimin e kohës është e pamundur.

Pacienti me paraphimosis kërkojnë emergjencën - reposition penis glans. Nëse Fixed i pamundur, ka nevojë për kirurgji emergjente (seksion gjatësor prepucit ose tsirkuimtsizio).

 • Kreu bashkim i prepucit

Zakonisht zhvillohet në pacientët me III dhe IV të shkallës phimosis. Low lafshë e penisit lëvizshmëria mund të çojë në se në mes të penisit dhe shtresa e brendshme e prepucit do synechia (zonat e vogla të shkrirjes). Këto zona u zgjerua gradualisht, dhe glans penis rritet me prepucit.

Zakonisht damar nuk shkakton siklet për të pacientit derisa ai përpiqet të vë në dukje penis glans. Kur u përpjekur dalje ndodh një dhimbje të mprehtë dhe gjakderdhje.

Për të trajtuar këtë patologji vetëm mund kirurgjikale, dhe për të eleminuar shtresë mbi një zonë të madhe është e vështirë.

 • Balanoposthitis

Higjena kur shprehu phimosis vështirë. Sperm stagnon në lafshë. Në infeksionit saj zhvillon inflamacion të penisit glans (balanoposthitis). Kur kombinohet me balanoposthitis rënda phimosis, ka nevojë për autopsi prepucin emergjente.

Trajtimi i phimosis

Mënyra e vetme e vërtetë për të trajtuar phimosis - rrethprerjen. Përdorur trajtime të tjera, por ata zakonisht nuk sjellin efektin e dëshiruar.

Ndonjëherë trajtimi i phimosis përdorur kortikosteroidet kurse të gjata. Kortikosteroidet e pranimit të çon në një rritje të lehtë në elasticitetin e prepucit. Përveç kësaj, kortikosteroidet reduktuar ënjtje dhe inflamacion. Në praktikë, përdorimi i kortikosteroideve lejon pak për të ngadalësuar zhvillimin e phimosis, por në disa raste efekti i drogës mungon. Trajtim i plotë, ndërsa duke marrë kortikosteroidet nuk ndodhin.

Në disa raste, pacientët e ofruara për një kohë të gjatë për të shtrihet prepucin e gishtit tuaj ose një mjet të veçantë. Shtrihen prepucin mund të plotësohet duke marrë drogë corticosteroid. Teorikisht, i rregullt shtrihen mund të jetë një kurë për phimosis, por në praktikë kjo ndodh shumë rrallë. Fakti është se për të marrë efektin e vërtetë të pacientit duhet të shtrihet prepucin me kohë ose dy në ditë për disa muaj, dhe nganjëherë - dhe vjet. Zakonisht pacientët pas një copë herë më e gjatë shtrihet prepucin dhe trajtim përfundon pa ndonje rezultat. Rezultati pozitiv është e mundur të arrihet vetëm 1% të pacientëve me shkallë phimosis I-II. Kur phimosis shkallë III-IV të shtrihen paefektshëm sepse pacienti mund të mos forcë të mjaftueshme për të shtrihet lafshë e penisit.

Trajtimi kirurgjik i phimosis

Tsyrkumtsyzyya (Rrethprerja) - një operacion që mund të kryhet në çdo fazë të phimosis. Gjatë operacionit prepucit mund të hiqet pjesërisht ose plotësisht. Shqiptohet kirurgji balanopostyte tsyrkumtsyzyya është i kundërindikuar.

Kur phimosis shkallë III-IV, i komplikuar balanoposthitis akute dhe paraphimosis në kryerjen e gjatësisë prepucin kirurgji prerje. Në rrethprerja e parë e rastit nuk kryhet sepse ekziston një rrezik i lartë i qepje dështimit. Në Rrethprerja e dytë nuk është e rekomanduar për shkak të qarkullimit të dobët. Pas heqjes inflamacion dhe qarkullimin normalizimin e gjakut është kryer për qëllime kozmetike tsyrkumtsyzyya.

Parandalimi i phimosis

Që në disa raste zhvillimin e phimosis shkaktuar nga një predispozicion gjenetik, masa absolutisht të besueshme për parandalimin e sëmundjes nuk ekziston. Vëzhgoni Penisi Higjena rregullisht lakuriq larje kokë penis, dhe në shenjë e parë e phimosis dhe balanoposthitis të shkuar te mjeku.