Phlegmon okolochelyustnyh


  • Shkaqet abscese okolochelyustnyh
  • Manifestimet klinike okolochelyustnyh abscese
  • Abscese Diagnoza okolochelyustnyh
  • Abscese trajtim okolochelyustnyh

Okolochelyustnyh abscesi - një inflamacion i nënlëkurës, ose ind submucosal mezhfastsialnoy rajon Maksilofaciale. Inflamacion është natyra e purulent bashkim i indeve, ndërsa indet e shëndetshme nuk është ndarë nga i prekur.

Shkaqet abscese okolochelyustnyh

Nëse infeksioni merr në defekteve të indeve të buta, përmes indeve të vështirë dhe të butë dhe buzë periodontale, këto janë phlegmon odontogenic. Phlegmon Osteogenic okolochelyustnyh lindin nga osteomielit odontogenic, i quajtur osteoflehmon, ata në mënyrë të konsiderueshme komplikojë kursin e osteomielit.


Në fushën okolochelyustnyh infeksionit mund të arrihen përmes lëkurës dëmtojë një person; Sëmundjet pustular tilla si abrasions, sialoadenitis dhe stomatiti ulcerative gjithashtu mund të shkaktojë abscese.

Streptokoket, staphylococci, pallidum dhëmb dhe bakteret anaerobe të tjera janë një shkak i madh okolochelyustnyh abscese. Features lifmotoka dhe daljeve venoz në zonën okolochelyustnyh e infeksionit kontribuon në shtresat më të thella. Një predispozicion alergjik dhe ndryshimet e jo-specifike reaktivitet të rritur gjasat e abscese okolochelyustnyh në rast të infeksionit.

Phlegmon Okolochelyustnyh klasifikuar në varësi të vendndodhjes në zonën Maksilofaciale.

Manifestimet klinike okolochelyustnyh abscese

Sëmundja fillon prodromal mjaft e shkurtër në periudhën në të cilën pacientët vuri në dukje simptomat e përbashkëta të inflamacion, lodhje, rraskapitje dhe dobësi. Simptomat e etheve purulent rithithes dhe me shpejtësi në rritje manifestime lokale. Që phlegmon okolochelyustnyh inflamator nuk ndahet nga inde të shëndetshme, të produkteve dekompozim shpejt të shkaktojë trupin vetëhelmim i organizmit. Sindromi dehje manifeston shqetësime gjatë gjumit, humbje e oreksit, dobësi të përgjithshme, dhimbje koke dhe temperaturë të subfebrile dhe vlerat febrile.

Në analizën klinik të gjakut të pranishëm inflamacion purulent ndryshime karakteristike: leukocytosis, neutrophilia dhe rritjen dramatike ESR. Në studimit të serumit të gjakut zbuluar proteina C-reaktive.

Jashtë okolochelyustnyh abscesit është një infiltrimi i dhimbshëm përhapur i lëkurës dhe mukozës mbi të fryrë, hyperemic dhe përflakur. Infiltrimi patrajtuar rrit në madhësi, ajo bëhet më e dendur. Në pjesët qendrore të inflamacionit ku indet purulent fusion luhatjet më të theksuara zonë vërejtur. Nëse inflamacioni purulent është në shtresat e thella, simptomat lokale janë manifestuar jo aq e ndritshme.

Pacientët vërejtur dhimbje dhe rrit jargëzim gjatë përçapje dhe gjatë bisedës. Disa pacientë kanë probleme me nofullën e mobilitetit. Sepse personi inflamacion është asimetrik; në varësi të phlegmon lokalizimit mund të jetë frymëmarrja e vështirë.

Komplikimet më të rrezikshme okolochelyustnyh abscese janë asfiksia dhe venoz personi trombozë masa purulent. Nëse nuk trajtohet, infeksioni ndodh shpërndarjes, sepsë të manifestuar, meningjitin dhe mediastenit.

Abscese Diagnoza okolochelyustnyh

Diagnoza bazohet në manifestimet klinike dentisti, ankesat subjektive të pacientit dhe sondazhi të plotë. Studimet laboratorike për të gjykuar seriozitetin e procesit dhe se si trupi në këtë moment, dhe diagnoza laboratorike lejon për të vlerësuar efektivitetin e terapisë.

Nëse phlegmon okolochelyustnyh vendosur sipërfaqësisht, diagnoza nuk është e vështirë, ndërsa në ulcerat e thella dëshiruar vendndodhjen e birë diagnostike.

Phlegmon Okolochelyustnyh dhe abscesi duhet të dallohet nga vlon dhe carbuncles person në fazën fillestare të erizipela, inflamacion të pranë veshit dhe gjëndra submandibular pështymës. Manifestimet klinike të abscese si dhe nahnoytelnoho proces i ngjashëm me cysts të qafës. Ndonjëherë formimi tumor dhe proceset specifike inflamatore kronike të kenë simptoma të ngjashme, dhe phlegmon.

Abscese trajtim okolochelyustnyh

Phlegmon në zonën okolochelyustnyh kërkojnë terapi ndihmës. Dhe në qoftë se në fazën e shkrirjes purulent zjarri të mundshëm për të bërë pa kirurgji, pamja në kirurgji luhatje fazë band është e nevojshme. Në këtë rast, një trajtim kirurgjik i vatrave inflamatore, pastrimin e plagëve nga plehu dhe kullimit instaluar për rrjedhjen e qelb. Paralelisht me antibacterial, detoxification dhe terapi desensitizing. Treguar immunocorrective pritjes dhe produktet jetëdhënës. Për të përshpejtuar rigjenerimin e indeve pas sjelljes rrjedhje plehu fizioterapi, UHF aktual, UV, magnetike dhe terapi mikrovalë.

Me trajtim prognozë në kohë është i favorshëm, por në qoftë se phlegmon me natyrën prishur dhe u bashkuan në komplikime të motit të diskutueshme.