Funykulotsele


  • Shkaqet dhe llojet funykulotsele
  • Simptomat funykulotsele
  • Diagnoza funykulotsele
  • Trajtimi funykulotsele
  • Funykulotsele Parandalimi

Në urologji funykulotsele referohet scrotum dhe furçat është shkaktuar nga akumulimi i sekretimit i lëngshëm në membranat e tyre elementet e kurrizit sperme përreth. Kurrizit sperme është çiftëzohet arsimin anatomike, të vendosura në mes të testiseve dhe unazën e brendshme inguinale. Normalisht, një kurrizit sperme njeri i rritur është i diferencuar si një gjatësi të rrumbullakët fillesë 2-2,5 cm kanalet e formuara ejaculatory yaychkovoy arterie dhe venë, venoz rrjet rrjet nervore, enëve limfatike. Hapësira në mes të elementeve të palcës sperme e mbushur me ind lidhës të lirshme. Jashtë kordonin sperme është e rrethuar nga të njëjtat membranat fascial, si testiseve.

Muret funykulotsele ind i hollë lidhës; brenda zgavrën mbulohet nga epiteli shtresore squamous. Kist përmban transudate me një dendësi relative të 1,020-1,023 dhe koncentrim proteine ​​nga 2%.

Funykulotsele, gjenden zakonisht në meshkujt e moshës 20-45 vjet më gjatë urolog rutinë provimit.


Shkaqet dhe llojet funykulotsele

Etiologji funykulotsele izoluar karakter lindura dhe të fituara. Funykulotsele kongjenitale zakonisht është rezultat i vaginale peritoneum ndarë me dysh proksimal. Në këtë rast formohet kist e palcës fare, lidhur me zgavrën peritoneale. Nëse pas akumulimin e procesit sekrecione shkrirje ndodh zgavrën peritoneal mësipërme cysts, të flasim për nesoobschayuscheysya (izoluar) funykulotsele.

Zhvillimi blerë funykulotsele shpesh shkaktohet nga pezmatimi i scrotum (funikulita, orchitis, epididymitis, deferentyt) ose plagosje.

Rritja Funykulotsele në madhësi zakonisht i lidhur me maturimin seksual apo bllokimet venoz në organet pelvike.

Si numri i zgavrave ndara me ndarëse të brendshme, funykulotsele mund të jetë e vetme ose multi-.

Simptomat funykulotsele

Manifestimet subjektive funykulotsele shpesh mungon. Kist mund të zbulohet rastësisht gjatë prekje e scrotum nga pacienti ose urolog-Andrology në formën e arsimit shtesë formë sferike.

Nëse funykulotsele ndërfutur ngushtë me një degëz e farës nervore, që karakterizohet nga dhimbje të vazhdueshme dhe duke tërhequr karakter dhemb, të cilat bëhen më të forta në aktivitetin fizik dhe në këmbë.

Diagnoza funykulotsele

Diagnostikuar Funykulotsele me prekje dhe ultrazërit të scrotum. Prekje në anën e prekur është e përcaktuar ovoydnoy raund shtesë ose entitet që nuk është e lidhur me testiseve dhe shtojca. Sipërfaqe Funykulotsele qetë, myahkoelasticheskoy cilësi, cysts prekje ndjerë luhatje. Ndonjëherë ka venat e kordonin sperme, Trace Contour kist si një ënjtje të vogël në sipërfaqen e përparme e scrotum në të testiseve.

Ultratingull i scrotum mund të zbulojë të lëngshme cist kordonin sperme sferike ose ovale, i imët madhësinë e saj. Si metodë plotësuese diagnostike përdoret funykulotsele dyafanoskopyya.

Funykulotsele vendosur shumë dallojnë nga hernia inguinale. Ndryshe nga hernia funykulotsele nuk të zvogëlojë një, është e qëndrueshme gjatë pa shkaktuar dhimbje të forta dhe vuajtje. Gjithashtu gjatë diagnozës duhet të përjashtojnë sëmundje Urological: funikulita, Hydrocele, spermatotsele, tumoret e palcës sperme, granuloma spermatogenic.

Trajtimi funykulotsele

Funykulotsele zakonisht vesh për progresive, indikacionet jo aq të qarta për trajtimin e tij ekziston. Zakonisht kryetarët kirurgjikale përdorë në rastet kur funykulotsele bespokoyaschym të shoqëruara me simptoma (dhimbje dhe oschutimymy shpeshta) ose shkaktojnë pacientit estetike siklet (me një rritje të konsiderueshme në scrotum, siklet gjatë lëvizjes).

Në disa raste, drejtuar në funykulotsele birë dhe heqjen e lëngjeve të lëngshëm. Ndonjëherë pas birë lë pihvovohovidrostka obliteruyutsya për shkak të mbështjelljes. Në akumulimit korrente fluide pas 2-3 tregon operacionin e birë.

Operacioni në funykulotsele është vyluschivanie dhe hiqni cist e kurrizit sperme. Zakonisht, kirurgji pacient i jashtëm është kryer nën anestezi lokale infiltrimit dhe zgjat rreth 30 minuta.

Funykulotsele Parandalimi

Parandalimi Funykulotsele po paralajmëron inflamacion lokal dhe plagosje scrotum. Nëse gjeni ndonjë strukturave shtesë në scrotum duhet të konsultoheni me një urolog-andrologist me një ultrazërit.