Sëmundjeve Keira


  • Shkaqet e sëmundjes Keira
  • Simptomat Keira
  • Diagnoza e sëmundjes Keira
  • Trajtimi i sëmundjes Keira
  • Moti sëmundje Keira

Sëmundjeve Keira - Kjo është noninvasive ("tumor në situ" kancer në situ) kancer, të lokalizuara në mukozën e organeve gjenitale. Procesi më e zakonshme përfshin kokën e penisit dhe prepucit, por ka lezione të vulvë. Ashtu si sëmundje Bowen, sëmundje Keira tumor vendosur brenda epidermë dhe në dermis nuk zbatohet, por ajo mund të shkon në tumor squamous qelizave të lëkurës, ka një kurs malinje të metastazë.

Shkaqet e sëmundjes Keira

Sëmundja ndodh kryesisht njerëzve medium rrethprerjen të moshës së mesme apo të moshuar, nuk janë prodhuar. Në tumoreve të provokuar faktorët e roleve kancerogjene, neglizhimi e higjienës personale, viruset onkogjenik (të tilla si HPV - virusi lyth njeriut), trauma të përhershme.


Simptomat Keira

Sëmundje humbjen Cell Keira zakonisht i vetëm dhe të lokalizuar në brendësi të lafshë e penisit. Ajo ka një avantazh të përcaktuar mirë, rozë, të kuqe ose ngjyrë gështenjë ngjyrë qershie, sipërfaqe e lëmuar ose me shkëlqim me shkëlqim. Në penisit mund të bastisjes erdhi në të bardhë, i cili hiqet pa vështirësi. Dhimbja zakonisht është i butë. Rritjet dhimbje me zonat e prekura lëndime tumor. Për këtë arsye, mund të shkaktojë gjakderdhje. Infeksionet e bashkuar të çojë në formimin e pllakatë dhe pamjen e purulent shkarkimit të verdhë.

Në kalimin tumoret Keira në tumor squamous qelizave të lëkurës në fokus plagë po ndryshon: rritje leze mund të shfaqet, vula dhe crusts shkurtuar gjakderdhje ulcerat apo lulëzim të bardhë.

Diagnoza e sëmundjes Keira

Diagnoza është bërë nga foto klinike dhe studim histologjik të një mostër të indeve të marra në biopsi e zonës së prekur. Studim histologjik i drogës duket hyperkeratosis, acanthosis dhe infiltrimin jo të rregullt të dermis limfocite në epidermë janë atipike (tumor) qelizat.

Për të përjashtuar sëmundje inflamatore e testit penisit me bojë - 1% toluidine zgjidhje blu, është aplikuar në zonën e prekur. Nëse gjatë së cilës punonjësit skuqje pikturë inflamator genesis ndodh kur tumoret Keira fireplace bëhet ngjyrë blu.

Diagnoza diferenciale e sëmundjes kryhet me Keira Balanitis Zoon, shankri (sifilisi), erozive dhe leukoplakia ulcerative, balanoposthitis maja, psoriasis të kufizuar, planus liken e penisit, etj

Trajtimi i sëmundjes Keira

Trajtimi i tumorit Keira kryer nga heqja e saj kirurgjikale, cryodestruction azotit të lëngshëm ose electrocautery. Shfrytëzimi efektiv i ointments citostatike: ftoruratsilovoy, ftorofurovoy, prospidinovoy. Nëse keni zbuluar rritjen invazive e kimioterapia tumorit shpenzojnë bleomicin ndërmuskulor ose intravenoz. Me transformimit sëmundjes Keira në tumor kanzeroz squamous qelizë e përfshirjes së trajtimit rajonal nyjeve limfatike përfshin heqjen e nyjeve limfatike të prekura dhe tumoret blyzkofokusnu radioterapi.

Moti sëmundje Keira

Në mënyrë tipike, sëmundje ka një kurs të gjatë dhe beninje, nuk ka mbirjes në indet themelore pa përfshirje në nyjet limfatike regjionale. Moti është i pafavorshëm në transformimin Keira tumoreve në tumor squamous qelizave të lëkurës.