Sëmundjeve Koenig


 • Shkaqet e sëmundjes Koenig
 • Klasifikimi i sëmundjeve Koenig
 • Simptomat Koenig
 • Diagnoza e sëmundjes Koenig
 • Trajtimi i sëmundjes Koenig

Sëmundje Koenig-së (emra të tjerë - roztynannya osteochondrosis, roztynannya Osteochondritis) - një osteochondropathy lloj. Njerëzit më të prekur të rinj (15-30 vjet). Sëmundje ndikon në gju dhe hip përbashkët dhe është në nekrozë (ngjarje nekrozë) në një zonë të kufizuar të kërc kyçeve. Si rezultat i nekroza e zonës së prekur "shkëputur" nga sipërfaqja kërc, duke formuar një "nyje miut."

Shkaqet e sëmundjes Koenig

Shkaqet e nekroza ende nuk është themeluar. Supozohet se një faktor duke përgatitur për sëmundjet e qarkullimit është një zonë e vogël e kockave nën kërc që zhvillohet për shkak të tendosje të tepruar fizik apo zëvendësimin e lëndimit. Përjashtimi i zonave necrotic zgjat për një kohë të gjatë, kështu që të krijojë një lidhje të qartë midis sëmundjes dhe dëmtimin Koenig mëparshëm të përbashkët zakonisht nuk është i mundur.


Klasifikimi i sëmundjeve Koenig

 • 1 shkallë - zbutjen e zonave kërcit kyçeve, i dalë në kavitetin e pjesës dëmtuar e lidhjes. Shenjat e sëmundjes në radiographs nuk janë zbuluar.
 • 2 shkallë - zbutje dhe zgjatje të kërc. Në renthenohramahvyyavlyayetsya formë pykë-vulë, ndarë nga sipërfaqja kyçeve.
 • 3 shkallë - zona e prekur razvoloknenye pa mikrobe shkrirjes. X-rrezet përcaktohet pjesshëm kërc çojë nekrotike.
 • 4 shkallë - ndarje e plotë e fragmentit nekrotike kërc.

Simptomat Koenig

Sëmundje Koenig-së zhvillohet ngadalë dhe gradualisht. Dhimbje Fillimisht, pacienti në fjalë periodik zakonisht nuk i theksuar i përbashkët (arthralgia). Në disa raste tregohet akumulimin përsëritura të lëngjeve (rrjedhje) në zgavrën e përbashkët. Sëmundja përparon ngadalë, dhimbja bëhet e vazhdueshme, në rritje në këmbë, ulje apo të zhduket në pushim.

Zvogëluar varg e levizjes në të përbashkët. Pas ndarjes së zonave necrotic e kërc në zgavrën e përbashkët mund të bllokojë të përbashkët, i shoqëruar nga një kufizim të mprehtë e lëvizjes dhe dhimbje që është më e keqe kur ju përpiqeni të lëvizjeve në të përbashkët. Arsyeja për bllokadës po bëhet shtypja "minj të përbashkët" (copë shqyer e kërc) në mes të sipërfaqeve të përbashkëta.

Prania e agjentit traumatike në zgavrën e përbashkët shkakton të deformimeve Arthrosis.

Diagnoza e sëmundjes Koenig

Për të sqaruar diagnozën në traumatologji dhe ortopedi, metodat hulumtuese në vijim:

 • Radiografi. Vetëm 3-4 fazat informative Koenig të sëmundjes.
 • Tomography llogaritur. Ju lejon për të zbuluar sëmundjen në fazat 2-3.
 • MRI e gju dhe hip MRI dhe ultrazërit. Highly teknika. Në shumicën e rasteve, dëmtimin kërc janë tashmë 1-2 fazat e sëmundjes.
 • Atroskopiya gju të përbashkët (hip). Metoda më e besueshme dhe të sakta. Për të vlerësuar gjendjen e sipërfaqeve të kyçeve. Ndoshta një-fazë e trajtimit.
 • Studimi i faktorit reumatoid në gjak dhe të konsultimit të rheumatologist për të përjashtuar shkatërrimin reumatike përbashkët të natyrës.

Trajtimi i sëmundjes Koenig

Trajtimi konservativ i kësaj patologjie është i paefektshëm. Heqja zonën e dëmtuar është bërë nga kërc kirurgjike. Ne përdorim metoda klasike - Hapja zgavrën e përbashkët (artrotomiya). Në vitet e fundit, e përdorur gjithnjë e më shumë duke mos kursyer trajtim endoskopik. Operacioni në të përbashkët është kryer duke përdorur arthroscope përmes tri prerje të vogla.