Sëmundja Peyronie


  • Shkaqet e Sëmundjeve Peyronie së
  • Simptomat e sëmundjes Peyronie së
  • Trajtimi i Sëmundjeve Peyronie së

Sëmundja Peyronie - një lakim të penisit, i cili zhvillon pas nënshkrimin e penisit dhe përhapjen e indeve fijor, duke e bërë erections e dhimbshme. Diagnozë këtë kusht në 0,3-1% të burrave në grupmoshën prej 40 deri në 60 vjet. Kjo studime mjekësore konfirmoj që sëmundja shkakton pllakë në membranë corpus cavernosum dhe vulën beninje e pasme e penisit, uretrës dhe anët e penisit.

Shkaqet e Sëmundjeve Peyronie së

Përmendja e parë e këtij shteti si sëmundje Peyronie së raportuara në 1561, por kjo u përshkrua shumë më vonë nga kirurgu francez Francois de la Peyronie. Patogjeneza e sëmundjes nuk është kuptuar plotësisht dhe sot. Që nga teoritë e patogjenezën e sëmundjes Peyronie së, e cila ka andrology moderne, më popullor është teori në të cilën kryesor shkaku microtrauma proteinë shell quajtur zhvillimin e hematoma, duke çuar në fibrozë ind cavernosum.


Kështu shumica e microtraumas që çojnë në zhvillimin e sëmundjes Peyronie së, rezultojnë nga marrëdhëniet seksuale. Por jo të gjithë lakim penis është marrë. Në disa raste, sëmundje Peyronie është një kusht kongjenitale. Shkaku i pallto Peyronie së sëmundje hipoplazise kongjenitale e proteinave duke vepruar apo kanalit të shkurtër urethral. Në kongjenitale pllaka patologji janë vërejtur, dhe lakim i penisit ndodh për shkak të fillesa e indeve lidhës në organet shpella. Kjo nuk është një patologji mitur shtrembërim dhe nuk kërkojnë trajtim. 2,3% e burrave vuajnë nga sëmundje të lindura të Peyronie së ashpërsi të ndryshme.

Simptomat e sëmundjes Peyronie së

Simptomet kryesore të sëmundjes Peyronie së është një mbledhje e dhimbshme, ulur ngurtësi dhe lakim të penisit dhe prania e pllakave i dukshëm në organet shpella e penisit.

Faza e parë aktive e sëmundjes zgjat nga gjashtë muaj deri në pesë vjet nëse vulat në trupin e penisit nuk u zhduken vetë, kjo tregon trajtim konservativ. Më herët zbuluar lakim të penisit, terapi më të mirë konservatore. Trajtimi kirurgjik është treguar për dhimbje akute dhe në raste të rënda të sëmundjes Peyronie së që ndodhin me deformime të konsiderueshme penisit. Nëse terapi konservative është i paefektshëm, ajo gjithashtu mbështetet në kirurgji, e cila është duke u bërë gjithnjë e më popullore për performancë të lartë.

Ekzaminim prekje Andrology e bën të mundur për të përcaktuar vendndodhjen dhe shtrirjen e shtrembërim pllakatë. Gjithashtu e rëndësishme për të shqyrtuar studim dhe për të përcaktuar shkakun lakim të penisit. Shkalla e lakim e penisit mund të vlerësohet në fotot që mund të bëhen nga pacienti gjatë erections. Ultratinguj shumë informative në fazat e hershme të sëmundjes Peyronie së.

Trajtimi i Sëmundjeve Peyronie së

Trajtim konservativ është injektuar në penis drogës anti-inflamator dhe drogës që parandalojnë formimin e indeve fijor. Efekti pozitiv i bërë fizioterapi, radiotherapy, terapi lazer me lazer helium-neoni. Brenda janë një kompleks i vitamina A dhe E dhe kolkicine drogës potaba, tamoxifen dhe amiobenzoat sodiumit.

Trajtimi kirurgjik është më efektive si ajo lejon një kohë të rregulluar dhe për të hequr shtrembërimet mbyllur njësi. Metodat e kirurgjisë është përcaktuar në secilin rast individualisht Sëmundjet Payroni. Kështu, në qoftë se lakim i penisit më pak se 45 gradë, dhe gjatësia e tij është i mjaftueshëm, atëherë plykatsyya kur korrigjimin e defektit është për shkak të imponimit të folds në anën e kundërt është më e preferuar. Pëlhurë qepi material nerassasyvayuschimisya qepje, penis bëhet disi e gjatë, por gjasat e komplikacioneve është minimal.

Me gjatësi të mjaftueshme të penisit dhe shtrembërim e më shumë se 45 gradë membranë excised si elipse, dhe në të kundërt lakim anë prodhojnë materiale suturing nerassasyvayuschimisya qepje.

Nëse gjatësia e pamjaftueshme e penisit apo dështimit pacient nga metodat e mësipërme drejtuar për autopsi ose pllakatë heqje e ndjekur nga përdorimi i plastikës. Defekt membranë të eliminuar përdorimin testis vaginale membrana, marrje ryshfeti lëkurës apo materiale sintetike.

Nëse sëmundja Peyronie ndodh me mosfunksionim ngrerë, zgjidhja më e mirë është falloprotezyrovanye ose falloimplantatsiya. Kjo eliminon problemin e mosfunksionim ngrerë dhe për të korrigjuar lakim penile.

Lakim Parandalimi i penisit është një pozicion i zgjuar zgjedhje në seks, refuzimi coitus i alkoolit, ose dehje tjetër, që nga lëndimet shumica ndodhin penis gjatë raportit seksual.