Hromidroz


  • Arsyet hromidroza
  • Diagnoza hromidroza
  • Trajtimi hromidroza

Hromidroz është një nga varietetet e rralla të sëmundjeve djerse gjëndra. Më shpesh kjo ndodh së bashku me hyperhidrosis - djersitje e tepruar. Në disa raste, errësirë ​​djersën vërejtur në osmidroz sfond - Djersitje me një erë të pakëndshme të shkaktuar nga rritja e rritjes bakteriale në kujdesin e lëkurës së ulët higjienik.

Arsyet hromidroza

Për të vërtetë Dermatologji hromidrozu përfshijnë rastet e errësirë ​​djerse, të cilat janë shkaktuar nga sintezën dhe lirimin e gjëndra djerse apokrinovyh pigment të veçantë - lipofuksina. Kjo mund të vërehet blu, të verdhë ose të zezë përvojë të madhe. Në raste të tjera, shkaku është hromidroza aktivitet profesional i pacientëve që lidhen me bakër, kobalt, frenues katekol dhe disa kimikateve të dytë.


Shfaqja hromidroza mund të shkaktohet nga rritja e tepërt e baktereve ose florës fungale që ndodh kur pjesë të pamjaftueshme të higjienës të trupit me rritjen e djersitje. Si rezultat, jetesa e tyre janë më bakteret e lëkurës prodhojnë një shumëllojshmëri të substancave, duke përfshirë chromogen, e cila kur të ekspozuar ndaj oksidimit ajrit, tenxhere errësirë ​​në të kuqe, blu, të zezë, të verdhë, rrallë - gjelbër.

Diagnoza hromidroza

Në mënyrë tipike, pacientët kërkojnë një dermatolog për një konsultim me ankesat pikturë liri dhe rroba në vendet e përplasjes së tyre me lëkurën. Kjo është në mënyrë tipike sqetull, zona gjenitale dhe anusit. Detyra kryesore diagnostike në këtë është për të krijuar shkaqet e hromidroza. Prania e pigment në lipofuksina djerse zbuluar nga fluoreshente karakteristike shkëlqim gjatë diagnozës. Për të përcaktuar përbërjen dhe sasinë e mikroorganizmave në gërryerjet e lëkurës dhe bakposev kryer kërkime mbi kërpudhave.

Trajtimi hromidroza

Terapi Hromidroza duhet të kryhet në përputhje me shkakun e saj. Kështu, në lidhje me këtë sëmundje në vend të eleminuar rreziqet profesionale të shkaktuara kontakt hromidroz me substancë. Me riprodhimin rritjen e kërpudhore apo bakteriale florës nevojë larje të shpeshta me sapun dhe ujë, veçanërisht të kujdesshëm në fushat e folds e lëkurës dhe zonave të lëkurës me përqëndrime të mëdha apokrinovyh gjëndra.

Në trajtimin e hyperhidrosis përdorimit shoqërues antypersperant, electrophoresis mjekësore, hidroterapi. Shqiptohet por efekt i përkohshëm kanë injeksione Botox që bllokojnë innervation e gjëndra djerse dhe për këtë arsye të reduktuar aktivitetin e tyre funksionale. Me paefektshmërinë e këtyre metodave mund sympathectomy.

Hromidroz lidhur me lipofuksina të prodhimit është një tregues për lazer apo degradim tejzanor e gjëndra djerse dhe heqjen e tyre kirurgjikale me Liposuction, curettage endoscopic ose heqje kirurgjikale. Komplikimet trajtime të tilla mund të jetë i ashpërsia e hyperhidrosis kompensuese të ndryshme.