Këmbët e thatë, kofshët


  • Korrigjim plastike këmbët thatë
  • Korrigjim plastike kofshët thatë
  • Kërkesat për korrigjimin e këmbëve hollë plastike dhe kofshët

Këmbë Skinny ose hip shpesh për shkak të mungesës së indit dhjamor apo muskujt e pazhvilluara të ekstremiteteve të ulëta. Nëse figura miniaturë si një e tërë, ky disavantazh nuk është aq e qartë e dukshme, atëherë kur një formë e sipërme trupi çekuilibër i madh i ngjashëm është jashtëzakonisht budalla. Këmbët e shëmtuar të përcaktuara kryesisht është këmbë shumë i dobët apo kofshë.

Jo të gjithë njerëzit janë nga natyra të pajisura me këmbët e bukura. Edhe në këmbët e tij rinore nuk ishin në harmoni me elastike hip dhe kofshë muskujt, mosha ata mund të humbasin në mënyrë të konsiderueshme formën e saj. Këmbë Skinny dhe kofshë "diktojnë" kushtet e tyre të padrejta në zgjedhjen rrobat dhe stilin e jetës, funde të gjata, pantallona të gjera, refuzimin e takë të lartë këmbë vizualisht stroynyascheho samozaboron për të vizituar plazh ose sauna ku këmbët shumë të dobët mund të jenë subjekt i vëzhgimit të hollësishëm e të tjerëve .

Këmbë Skinny dhe kofshë janë gjetur në të dy burrat dhe gratë në ekzistencën e tyre në mënyrë të drejtë mund të prishin përshtypjen e përgjithshme të figurës muskulare dhe atletike, dhe kjo është formë gjobë femër. Formë dhe vëllim të ekstremiteteve të ulëta përcaktuar gjenetikisht dhe varet nga trashësia e eshtrave, raporti i muskujve që formon këmbët vëllimit dhe kofshët, si dhe numrin e yndyrë.


Idealisht linjë shin duhet të rrjedhë pa probleme në hip, dhe këmbë duhet të ketë volum të mjaftueshëm të muskujve dhe kofshë nuk duhet të jetë shumë i hollë ose topolak. Rrjedha e qetë dhe të bashkuar këmbë me kofshën ofron gju. Konturet e qetë e këmbëve dhe kofshët për mbylljen këmbët duhet të formojnë një gisht 3 "dritare": në mes të viçave, hips dhe nyje shëndoshë këmbët e duhura dhe të majtë. "Dritare" top brenda kontureve të brendshme hips duhet të jetë shumë i ngushtë.

Për fat të keq, sepse jo të gjitha karakteristikat gjenetike muskujt këmbë janë subjekt për të ndryshuar, madje edhe me stërvitje shumë intensive tyre. Nëse hips janë më të prirur për të moshës lidhur me ndryshimet, forma e këmbë të ulët është shpesh tipar i trashëguar. Arsyet për praninë e këmbëve tepër i dobët dhe kofshët mund të shkaktohet anatomically nga moszhvillimin e muskujt, atrofi të muskujve për shkak të sëmundjes (lëndimit, poliomelitit, etj). Të ndikojë në formën e këmbë të ulët mund ndoshta në fëmijëri, si lojëra një fëmijë aq të rëndësishme në natyrë, vrapim, duke kërcyer litar.

Korrigjim plastike këmbët thatë

Forma e saktë më poshtë volumin e këmbë dobët tani është e mundur duke përdorur kruroplastiky - kirurgji plastike për të rritur Tom Jery nga arthroplasty. Këmbët plastike burra të mesme të përfshira në Bodybuilding kërkuar gjerësisht. 

Operacioni i parë për të rritur fyell e këmbës duke përdorur implante silikoni janë kryer në 1979, një kirurg plastik nga Francë J. Glitzenstein. Sot, korrigjim plastike metodë Tom Jery detaj të përsosur, jep rezultate të mira estetike me rrezik të ulët të mundshëm të efekteve anësore.

Mbajnë treguar kruroplastiky në këmbët e hollë, pa harmoni me trupin; Varus (i harkuar) ose valgus (divergjente) këmbët tendosje, këmbë asimetrik.

Problem me këmbët thatë kruroplastike zgjidhet instalimit implante silikoni, strukturën pore të ngjashme me atë të përdorur në kirurgji plastike për shtim të gjirit. Proteza silikoni për këmbët mund të jenë të zgjatur ose të rrumbullakët, me një sipërfaqe të qetë ose textured. Një kirurg plastike me përvojë lehtë mund të marr përmasat e kërkuara dhe formën e implantit në pajtim me rezultatet më të mira dhe dëshirat e pacientit. Implants të ketë një shell silikoni me heleobraznuyu elastike, filler i trashë brenda, ata janë të përgatitur për të porositur dhe të krahasohen në mënyrë individuale në gjatësi dhe trashësi të harton ekzistuese. 

Këmbët Endoprosthesis është e vetmja metodë e sigurt dhe efektive për të rritur sasinë e këmbëve të ligët dhe për të përmirësuar formën e tyre. Implantet e mëtejshme nuk do të ndërhyjë me këmbë dhe nuk ndjeu në sport.

Set i implantet prerje popliteal fossa në; razdvyzhenyem pas lirimit dhe indeve të muskujve implant është vendosur në mes muskujt këmbë. Një implantet mirë-zgjedhur e mbushur me mungesën e tyre të pacientit muskujve dhe të saktë të parregullt këmbë formë.

Implants vendosur ekskluzivisht nga sipërfaqja e lateral ose e prapme të këmbës. Sipërfaqja e përparme e implantit nuk është bërë, pasi që nuk ka parë indet e muskujve dhe pleksus nervore kalojë. Shëtitjet lejohet të nesërmen pas operacionit. Për shërim më të mirë dhe më të shpejtë është e rekomanduar stockings shtrënguar ose triko për 7-10 ditë.

Pas shërimin e indeve seams kozmetike në rrudhë natyrore prapa gju padukshme, implantet dhe rezistente ndaj dëmtimit dhe elastike.

Si rezultat i korrigjimit këmbët i dobët këmbë dobët nga kruroplastiky gjejnë një madhësi të mirë, dhe të lakuar - formë harmonike.

Korrigjim plastike kofshët thatë

Korrigjim estetik kofshët e thatë duke përdorur arthroplasty është kryer më pak shpesh se kruroplastika. Për të rritur hips janë përdorur edhe implante silikoni me helenapolnitelem Kjo qepi midis muskujve në kofshën mesor.

Indikacionet për kofshët plastike korrigjim janë muskujt kushtetuese dhe involutional tendosje, konturet nuk theksuara muskulare e hip.

Sigurisht postoperative e ngjashme me atë pas kruroplastiky.

Më shpesh kryhet indeve të buta shtrënguese kofshët, duke u dhënë atyre qark më elastike dhe shtrënguar.

Kërkesat për korrigjimin e këmbëve hollë plastike dhe kofshët

Në rastet kur kirurgji plastike mund të korrigjuar defektet këmbët dhe kofshët (për shembull, në qoftë se shtrembërimin e shkaktuar nga deformimi i kockave), kirurgji ortopedike kryhet duke ndryshuar formën e gjymtyrë të ulëta.

Pas këmbët plastike dhe ijet, ndërsa të heq dorë këpucë takë të lartë dhe të veshur triko me mbështetjen efekt. Përjashtuara klasa sportive, të krijojë ngarkesën e tepërt në këmbë muskujt për të shmangur deformim apo zhvendosjen e implantit.

Contraindications strikte për arthroplasty këmbët thatë dhe hips janë thrombophlebitis dhe venat me variçe.