Trupi i Jashtëm i mitrës


  • Simptomet e ynorodno mitrës
  • Trupi Diagnoza ynorodno i mitrës
  • Largimi i trupit të huaj nga mitër

Në mitër është shpesh Disponueshmëria të gënjyer ose pajisje të rritet përbrenda intrauterine kontraceptive dhe pjesët e tyre (temat, varëse rrobash plastike, fragmente të metalit), pe operativ, fragmente fetale kockave. Ndonjëherë mitër janë encapsulated trupat e huaj dhe kohë të gjatë nuk e tregojnë veten e tyre. Përndryshe trupat e huaja mund të lëvizin në tkurrje të muskujve, të shkaktojë vrimë e murit të mitrës dhe të migrojnë në zgavrën e barkut apo hapësirë ​​retroperitoneale. Injeksion i organeve të jashtme të mitrës shkakton procese inflamatore kronike që nuk mund të jenë terapi aktive. 

Zbulimin Problem dhe heqjen e organeve të jashtme të mitrës në gjinekologji klinike e ka rëndësinë e saj në probabilitetin e një gamë të gjerë të komplikimeve të rrezikshme.

Simptomet e ynorodno mitrës


Klinikisht trupat e huaja zakonisht të manifestuar veten ndryshime mitrës në funksion menstrual - menorrhagia, metrorrhagia, gjakderdhje. Nëse bateria në organet Jashtme mitrës shkaktojë endometritis kronike, varfëri e mesme, ndonjëherë - zhvillimin pyometra. Prania e fragmenteve të Marinës mund të jenë asimptomatike.

Shfaqja e dhimbjes zakonisht tregon vrimë e pjesëve të murit të mitrës të marinës dhe mund të çojë në migrimin e mëtejshëm të objekteve dhe plagosjen e organeve ngjitur. Vrimë e murit të mitrës mund të jetë i pjesshëm (BMC futur në myometrium) dhe zero (Navy tërësisht ose disi përtej mureve të mitrës). Kur të emigrojnë trupave të huaj nga mitër, ata mund të zbulohet në omentum, kënd rektosihmoidnoho, fshikëz, kockave appendicular, mitrës, hapësirë ​​retroperitoneale, zorrë e verbër apo të vogël.

Bone mbetet e fetusit shpesh gjendet rastësisht në pacientët më afatgjatë subjekteve Endometrioza, çrregullime menstruale, shterpësi sekondar. Në historinë e kësaj kategorie të femrave kthehet abortin afat 13-14 javë ose më shumë është e komplikuar zakonisht nga gjakderdhja dhe të përsëritura curettage të mitrës.

Poliestër ose mëndafshi ligatures gjenden zakonisht në pacientët me endometritis, pyometra, transferohet obstetrik gjinekologjik apo kirurgji (cezariane, myomectomy konservatore, etj.) Në këtë drejtim, purulent pacientët e shqetësuar bardhë, shterpësi sekondar.

Trupi Diagnoza ynorodno i mitrës

Metoda kryesore për zbulimin e ynorodno mitrës i cili tani ka gjinekologji, hysteroscopy është. Pjesa tjetër e studimeve instrumentale (shqyrtim në shtrat, të ndjerë, të ultrazërit, laparoscopy) Kanë rëndësi të mesëm.

Gjatë studimit gjinekologjike një trup i huaj në mitër mund të zbulohet nga një hetim. Disavantazhi është paaftësia për të hetuar objektin e saktë të natyrës së tij, formës dhe madhësisë, marrëdhëniet me murin e mitrës dhe të organeve të ngjitur.

Holding ultratinguj transvaginal ose transabdominal është më informative për zbulimin e pajisjeve intrauterine kontraceptive. Fragmente Marinës në formën e rritjes zonave echogenicity mund të zbulohet direkt ne uterus ose në trashësinë e myometrium. Ultratinguj diagnoza e mbetjeve skeletore dhe pe në mitër dhe maloynformatyvna komplikuar.

Foto Hysteroscopic varet mbi trupin e mitrës së natyrës ynorodno. Gjatë është në uterusit trupat huaj mund të mbuluara endometrit, synechia intrauterine, kriperat, dhe ulcerat presion formuar në murin e uterusit. Me hysteroscopy mund të përcaktojë lokalizimin e trupit të huaj të mitrës dhe largimin e saj këqyrjes.

Shpifjeve bakteriologjik ju lejon të zgjidhni terapi përkatëse me antibiotikë në bazë të ndjeshmërisë ndaj microflora drogës.

Trupat e huaj, janë të lirë në zgavrën e barkut zbuluar nga radiografi të thjeshtë.

Largimi i trupit të huaj nga mitër

Ata qëndrojnë në mitër objektet e huaj mund të nxirren përmes kanalit Sighting instrumenteve histerokopa endoskopike. Nuk është e rekomanduar për të hequr trupat e huaj mitrës kot, sepse përpjekjet e tilla mund të çojë në fragmentarizimin dhe deformimit të objekteve të huaja dhe të dëmtuar murin e mitrës.

Nëse ju gjeni vrimë të pjesshme ose totale të hysteroscopy muri i mitrës kombinuar me sjelljen laparoscopy.

Kur në rritje trupave të huaj në curettage trashë endometrial e mitrës tregon heqjen e fragmenteve të zbuluara. Ndonjëherë, heqja e organeve të huaja të përdorë kolpohisterotomiy - chrezvlahalischnomu autopsinë e mitrës.

Në situata ku trupat e huaja përtej mitrës, depërtojnë në organet e afërta apo të barkut të auditimit zgavër laparotomy kryer me organet e interesuara.

Nëse prania e një trupi të huaj në mitër komplikuar nga vrimë dhe infeksionit masive, ju mund të duhet një hysterectomy. Në periudhën postoperative kryhet trajtim antimikrobik.

Parandalimi i trupave të huaj në mitër është duke monitoruar me kujdes gjendjen e mitrës pas heqjes së DIU, abortit, operacioneve gjinekologjike.