Vaginë trup i huaj


  • Trupi Simptomat ynorodno në vaginë
  • Diagnoza ynorodno vaginë e trupit
  • Largimi i trupit të huaj nga vaginë
  • Parandalimi i një trupi të huaj në vaginë

Ndër trupat e huaja vaginë, me sa më shumë fytyra në praktikën e tij të gjinekologjisë, mund të ketë sende që ishin aksidentalisht apo për plagosje të aparatit gjenital të jashtme dhe tekst në mënyrë specifike (për qëllime të kënaqësisë seksuale, kontracepsioni, abortin, manipulimeve mjekësore).

Në vajzat, vagina mund të zbulohet clumps e pluhur baby, rërë, këmbët, fije, pjesë të vogla të lodrave, buttons, butonat dhe t. E., kapet aksidentalisht apo gjatë lojës, pranks. Në pubertet trupat e huaja të ndryshme shpesh futur në vaginë gjatë masturbim. Gratë vaginë pjekur kundërshton rënie gjatë masturbim, përpjekjet për të mbrojtur kundër shtatzënisë apo përpjekje spontane aborti Kauzës dhe, më pak i zakonshëm që, gjatë procedurave gjinekologjike.

Trupi Simptomat ynorodno në vaginë


Mori në vaginë, trupi i huaj nuk mund të shkaktojë ndonjë çrregullime të gjata dhe simptomat patologjike.

Më tej acarim të zgjatur ose infeksion microbial aderimit shoqërohet nga simptomat e vaginitis (vajzat - vulvovaginal): ënjtje e vulvë, t'i shtyer prag, belyamy natyrë të lëngshme dhe shkarkimin qumështi ose Muco-purulent, nganjëherë me gjak dhe prania e papastërtive erë të mprehtë kalbur. Përzgjedhje të mjaftueshme shpesh shkaktojnë tretje të lëkurës së perineum dhe pyoderma.

Infeksion në rritje mund të çojë në zhvillimin cervicitin, endometritis, urethritis, cystitis dhe infeksioneve intra-abdominale, spaykoobrazovaniya në legen, shterpësi.

Ndërsa në objektet vaginë mprehta mund të dëmtojë muret e vaginës ndodhin me gjakderdhje që kërkon kujdes emergjent. Në raste të rënda, i mundur thekshëm dëmtimin e murit vaginal me lëndime fshikëz, rektumit, organet pelvike.

Kur bateria ynorodno trupin në vaginë mund të zhvillojë ulcerat presion, nekrozë dhe stenozë indeve i'yazvleniya e vaginës, fistula urinar dhe vaginal-rektal.

Diagnoza ynorodno vaginë e trupit

Prania e trupave të huaja në vaginë njohur ekzaminim gjinekologjik, provim duke përdorur pasqyra dhe kolposkopinë. Në paprekur mbajtur studimet bimanual Recto-abdominal probing vaginës dhe vahinoskopiya.

Kur simptomat e vulvovaginal shpifjeve nevojshme bakteriologjike. I gjatë, rrjedhin të vështirë dhe nuk e përshtatshme për trajtim në fëmijët vulvovahynity gjithmonë krijojnë një supozim gjinekolog të trupit të ekzistencës ynorodno në vaginë.

Nëse ju mendoni se migrimi ynorodno mill trupit mund të kenë një radiographs ndonjë gjë, ultratinguj, CT.

Diagnoza na lejon për të përcaktuar natyrën e trupit ynorodno vaginës dhe të zgjedhin një mënyrë për të hequr atë.

Largimi i trupit të huaj nga vaginë

Sfida në trupin Checkout ynorodno është nevoja për të shmangur lëndimit dhe vaginale muret, duke ruajtur cipë e virgjërisë, një shkelje të integritetit të saj.

Në mënyrë tipike një objekt i huaj mund të nxirren nga gisht vaginë Urethral darë, pincë apo pirg me brashno të gjatë të ngushtë, Volkmann lugë. Kur injektuar në vaginë qetë, objekte të rrumbullakëta (topa, rruaza, buttons, etj) mund të jetë një trup i huaj për të shtyrë jashtë me gishtin tuaj futur në zorrën e trashë, dhe duke ndihmuar Duart përmes murit të barkut.

Për të hequr inde fijor (fije leshi) është mënyra më e mirë për të Lavage vaginale.

Në rastet e lëndimit të dyshuar në vaginë, si dhe identifikimin e subjekteve traumatike heqja e trupit të huaj prodhon në drejtim të njësisë operative. Prania e stenozë të vaginës, e cila pengon nxjerrjen trupin ynorodno kërkon autopsi e plagët.

Më tej për të lehtësuar efektet e douching vaginitis vaginale mbajtur, terapi me antibiotikë.

Parandalimi i një trupi të huaj në vaginë

Paralajmërim hyrje e objekteve të huaja në vaginë vjen poshtë për të monitoruar me kujdes fëmijët, lojra e tyre dhe higjienën, edukimin e duhur të vajzave në familjet dhe grupet e fëmijëve.

Përdorimi i objekteve, jo të destinuara për futjen në vagjinë duhet të kryhet në mënyrë rigoroze me takim, dhe higjienën vaginal dhe kontraceptivët - Në përputhje me udhëzimet. Gjithashtu, për parandalimin e një trupi të huaj në vaginë duhet të jetë procedura me kujdes gjinekologjike.